CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Publicació del Banc Expropiat després de tres dies de conflicte a Gràcia

Dijous, 26 maig, 2016

Tercera nit d’excepció policial al barri de Gràcia

Dilluns 23 de maig van desallotjar el Banc Expropiat, després de més de 160 dies de resistència (més de 100 durant la primera campanya i 87 aquesta vegada). La primera vegada l’ajuntament va decidir pagar, a esquenes de tothom, més de 65.000€ a ManuelBravo Solano, propietari del banc, per tal d’estalviar-se un altre Can Vies de cara a les eleccions municipals, per més que ara s’omplin la boca amb el valor “social” del Banc. Van reconèixer que ho feien per no trencar amb la pau social, aquesta pau que per a ells es redueix al fet que la gent no es queixi, i perquè sabien que el desallotjament del Banc comportaria tota mena de respostes.

Això és el que finalment ha succeït. Abans que res volem agrair totes les mostres de solidaritat rebudes, de tota la gent que de diferents maneres ha defensat el Banc, i que ho ha fet tant per aquest projecte com per totes les altres lluites que s’estan portant a terme.

La ràbia que ha esclatat no és només a causa del Banc, és a causa de totes les detencions que hi hagut últimament, de tots els espais registrats, de tots els segrestos legalitzats, de l’assassinat de Juan Andrés Benítez que una vegada més fa palesa la impunitat policial.

Entenem que hi hagi veïns que estiguin molestos amb la situació del barri i amb els desperfectes físics que hagin patit, però com hem dit moltes vegades defensarem el Banc de totes les maneres possibles.

Tothom qui ha vist les càrregues policials pot constatar la violència policial generada ahir, i que ha deixat gairebé 50 persones ferides amb caps, genolls, mans i braços trencats, cops de porra, de tot. Aquesta és una altra raó per seguir on som i intentar tornar al Banc.

Tornarem al Banc!

https://bancexpropiatgracia.wordpress.com/
@Banc_Expropiat

>>> Publicació en pdf en document adjunt.

Banc Expropiat no es toca

Els carrers seràn sempre nostres!

El Banc Expropiat porta 5 anys lluitant contra el capitalisme a la Vila de Gràcia

El Banc Expropiat de Gràcia es va ocupar al 2011, posant en qüestió la santa propietat privada i la gestió miserable i ruïnosa del capital, alliberant-lo per a la gent del barri, per a totes aquelles persones que tinguessin alguna iniciativa sense passar
per la mediació dels diners i el lucre personal. Al Banc s’hi fan tota mena de tallers: català, castellà, anglès, francès, costura, pintura, ioga, meditació, dansa, teatre, etc.

Tot amb la intenció de compartir coneixements, formar-se i créixer juntes, sense diners ni subvencions, sense mediacions institucionals ni partits polítics que imposin una línia d’actuació, podrint la iniciativa personal i la autonomia de la gent. Al Banc s’hi han reunit tot tipus de col·lectius que busquen a través de l’autoorganització resistir i crear alternatives a les envestides del capitalisme: l’Assemblea de la Vila de Gràcia i els seus grups de treball, l’Assemblea Groga, les Feministes Indignades, etc.

Al Banc Expropiat de Gràcia s’hi han trobat totes les iniciatives que intenten resoldre els nostres problemes des de nosaltres mateixes, des de la base: la Xarxa d’Aliments que és una xarxa de persones que es reuneix per a resoldre els problema de l’alimentació sense l’assistencialisme de les institucions religioses o estatals, participant, prenent la iniciativa, discutint i debatin la manera de resoldre un problema gravíssim i que cada dia afecta a més persones; el grup de treball d’Habitatge i Espai
Públic que permet trobar-se a totes aquelles persones amb problemes d’habitatge per mirar de solucionar-los a través de l’ocupació, la dació en pagament, la masoveria urbana, etc. I també la botiga de roba i llibres gratuïta o la biblioteca social, models igualitaris que permeten trencar amb les injustícies d’aquest sistema desigual i miserable on els diners són la mesura de tot.

La defensa del Banc Expropiat és la defensa d’un bé comú, col·lectiu, comunitari, que permet combatre els estralls del capitalisme. El Banc Expropiat no és tant sols un espai físic, és un centre neuràlgic de la resistència a la vila, el lloc on donar i rebre el suport mutu i la solidaritat que necessitem per fer front als atacs del capitalisme i que basteixen les possibles alternatives a la societat estatal i capitalista actual.

El que calen són mil bancs expropiats, a cada barri, a cada poble!!!

#ElBancResisteix
#RodegemElBanc
#TornemalBanc
#FeritsBanc
#EfecteBancExpropiat
#ElBancEsDefensa
#BancExpropiat
#DefensemElBanc

BANC EX.indd

BANC EX.indd 2

BANC EX.indd 3

BANC EX.indd 4

resistirem-cartell

Resistència Banc Expropiat

Vídeo nit 23 maig:

Vídeo nit 24 maig:

Vídeo nit 25 maig:

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció