CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Publicació del llibre Feminisme Revolucionari

Dimecres, 8 març, 2017

La CGT de Catalunya ha publicat el llibre 'Feminisme Revolucionari'. El podeu trobar adjunt en PDF al final d'aquesta pàgina.

Pròleg de Feminisme Revolucionari

Les dones hem lluitat al llarg de la història, i seguim fent-ho, perquè se’ns reconegui com a subjectes, com a dones I com a treballadores.

Estem cansades de jugar a un joc on les regles ens imposen una doble opressió: com a dones i com a treballadores. L’aliança entre el patriarcat i el capitalisme ens mata a diari, ens precaritza, ens converteix en objectes i ens vol expropiar la nostra força revolucionària. No som víctimes, perquè ens rebel·lem contra un sistema que ens oprimeix. No ens quedem callades contra el patriarcat que ens vol infantilitzar, com a eternes nenes. Tampoc contra el capitalisme que ens explota en benefici dels interessos d’uns pocs.

Això ens diferència dels nostres companys homes, que lluiten contra les opressions del capital, però obliden que se’ns segueix responsabilitzant de les tasques de cura, que patim discriminació laboral pel sol fet de ser dones, que l’escletxa salarial de gènere ens mostra que encara se’ns considera un sou familiar complementari, que ens assassinen pel simple fet de ser dones.

També ens diferència de totes les dones que es diuen feministes, però que a diari ens traeixen a la feina i als carrers, alimentant a un sistema capitalista que ens precaritza i es beneficia del nostre treball.

Moltes dones ens han precedit en la lluita feminista revolucionària. Teresa Claramunt, Emma Goldman, Alexandra Kollontai, Clara Zetkin, Lucía Sánchez Saornil, Lola Iturbe Arizcuren, les Mujeres de las Células Revolucionarias, entre tantes altres, són exemples en aquestes lluites i en construir un discurs feminista revolucionari, un discurs feminista de classe o un discurs feminista llibertari.

Les reflexions que han fet les feministes revolucionàries, malgrat moltes d’elles cal contextualitzar-les en un moment històric concret, són claus per poder trencar les regles del joc que ens oprimeixen doblement.

És per això, que des de CGT Catalunya hem decidit editar aquest recull de textos. Per poder discutir sobre feminisme, però des d’un feminisme revolucionari. Per volem seguir lluitant ingovernables, desobedients i desafiants, i així construir un món nou, amb unes noves regles, perquè a aquest joc on els rols estan predefinits, ja ens hem cansat de jugar-hi i hem dit prou.

Som feministes llibertàries i seguirem lluitant ingovernables, desobedients i desafiants!

8 de Març de 2017

Índex

PRÒLEG
Feminisme revolucionari

TERESA CLARAMUNT
Una esperanza
De la mujer
A la mujer

EMMA GOLDMAN
La tragedia de la liberación de la mujer

ALEXANDRA KOLLONTAI
Las relaciones sexuales y la lucha de clases

CLARA ZETKIN
La revolución y las mujeres

LUCÍA SÁNCHEZ SAORNIL
Editorial. Mujeres libres, nº 169
El Día de la Mujer. CNT, nº 564

LOLA ITURBE ARIZCUREN
La educación social de la mujer
Las españolas emigran también

LAS MUJERES DE LAS CÉLULAS REVOLUCIONARIAS
Declaración de intenciones. Ataque contra la Corte Suprema

Feminisme Revolucionari

8m_2017_feminismerevolucionari_llibre.jpg

Attached documents