CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Quan el Moviment Llibertari creix… L’Estat Actua

Diumenge, 21 desembre, 2014

Novament els mitjans de comunicació ens sobresalten amb la notícia d'una nova actuació de l'aparell repressor de l'Estat: en aquesta ocasió els mossos d'esquadra desenvolupaven un nou muntatge contra el moviment llibertari ibèric. Amb el rimbombant nom d'operació “Pandora”, des dels foscs embornals de l'Estat es dissenya novament una estratègia d'assetjament “i enderrocament” del Moviment Llibertari.

No ens sorprèn, cada cert temps el poder se sent amenaçat per un inqüestionable creixement d'un moviment i unes idees oposades frontalment als seus plans de submissió, esclavitud i precarització de les classes populars amb l'excusa de la crisi, de la seva crisi-estafa i llavors desenvolupa operacions destinades al descrèdit del moviment llibertari.

A la fi dels anys 70 mitjançant el Cas Scala va ser palmari: la posada en escena d'un muntatge policial que els fets van demostrar com a tal i sense que cap responsable hagi rendit comptes davant la justícia. Es va tractar llavors de frenar el creixement i renaixement de la CNT, que cohesionava en aquells anys al moviment llibertari, ara es tracta de detencions a la Casa de la Muntanya, l'Ateneu Llibertari de Sant Andreu, etc..., amb una posada en escena digna d'una pel·lícula d'acció i que no es correspon amb el treball social que es desenvolupa en aquests centres de cultura i associacionisme barrial.

El poder pretén bandejar les idees de solidaritat, suport mutu i autogestió que s'articulen en una lluita coherent que denuncia, juntament amb organitzacions populars en barris i en pobles, l'opressió d'un Estat podrit fins a la medul·la, i al servei d'un neoliberalisme salvatge, global i inhumà, mostrant-nos la cara més sinistra del capitalisme.

La CGT es solidaritza amb les companyes i companys detinguts i exigeix la seva immediata posada a llibertar. Des de CGT també exigim la derogació de la Llei Antiterrorista com instrument per a la repressió de les persones que des de la dignitat lluiten, dia a dia, contra l'opressió de l'Estat i el Capital de manera activa i pacífica.

La CGT donarà suport i participarà en les convocatòries per a la posada en llibertat de les persones detingudes i continuarà la seva lluita coherent contra aquesta nova escalada repressiva que s'albirava en l'horitzó des de les últimes mobilitzacions populars i l'última Vaga General.

Madrid, 18 de desembre de 2014

Secretariat Permanent del Comitè Confederal
CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT)

Attached documents