CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Quart dia de Vaga estatal Indefinida a Hewlett Packard

Dijous, 6 juny, 2013

Quart dia de Vaga Indefinida a HP

El conflicte induït per la multinacional té un seguiment massiu i està generant interrupcions en la tecnologia que fa funcionar els caixers automàtics.

Des de dilluns passat s'està duent a terme una vaga indefinida a tot l'estat contra la proposta d'aplicació de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors (ET) a la plantilla de Hewlett-Packard (HP).

L'empresa pretén alterar la jornada laboral, els horaris i les retribucions a tot el personal en aplicació de l'última Reforma Laboral del PP.

És per això que la plantilla d'HP ha dit prou i està participat massivament en l'arrencada de la primera vaga indefinida convocada als 40 anys que HP porta operant en l'estat.

En l'últim any, el sector informàtic s'ha vist, com tants, afectat per les retallades de personal i de drets laborals. Però aquesta situació comença a tenir resposta. I és que la vaga convocada per la plantilla d'HP no és la primera, ni previsiblement serà l'última, que es convoca en el sector. A la fi de 2012, CapGemini convocar una vaga indefinida que no va arribar a iniciar-se, ja que l'empresa va cedir a la negociació 6 hores abans que comencés l'atur. Al gener, Alten aconseguir també la retirada d'un ERO després de dos dies de vaga.

El cas d'HP mostra una vegada més la forma com les grans corporacions es lucren a costa de les condicions laborals i els llocs de treball de les seves plantilles. Amb una previsió de creixement de prop d'un 10% per a 2013, HP ha acomiadat en els últims tres anys a 260 persones a l'estat. No sembla ser-li suficient. El pla de retallada que ha posat ara sobre la taula suposa l'eliminació d'increments salarials anuals garantits, la reducció del 10% del sou a part de la plantilla, una dràstica reducció de compensacions per guàrdia i hores extres, realització de guàrdies obligatòries, 270 hores de jornada irregular (l'empresari canvia l'horari quan vol), increment de la jornada al màxim legal i l'eliminació de la jornada intensiva.

Aquesta vaga indefinida es porta a terme a les seus de consultoria i outsourcing de tot l'estat: Madrid, Sant Cugat del Vallès, Saragossa, Oviedo i Lleó i té un seguiment d'entre el 70 i el 95% depenent del centre de treball.

HP no només fabrica impressores. Els vaguistes són 2.100 informàtics orientats a prestar serveis a tercers es dediquen al manteniment de sistemes externs de grans empreses.

En aquest sentit, advertim que empreses com La Caixa, Banc de Sabadell, el Santander, BBVA, Renfe o la mateixa Generalitat de Catalunya estan veient molt afectades per la Vaga i ja hi ha diverses-especialment del sector de la banca-que preparen demandes milionàries contra HP per la falta de prestació de serveis.
La irresponsabilitat de l'empresa i el seu equip directiu negant-se a retirar la pèrdua de drets de les seves plantilles ia negociar amb la representació social pot derivar que, de substanciar la denúncia dels contractes per part dels clients d'HP, podria portar a pèrdues a tota la divisió del sud d'Europa.

Jordi Saladie,
President CE-CGT,
653 61 07 00

Oscar Murciano,
CGT-HP,
658 598 149

Més informació:

- TWITTER CGT HP

- WEB CGT HP

Seguiment de la vaga d’HP amb actualització constant a:
http://www.cgtinformatica.org/content/seguimiento-minuto-minuto-de-la-huelga-en-hp
http://huelgahp.wordpress.com/

200 treballadors d’Hewlett Packard es manifesten contra els acomiadaments i les retallades salarials a l'Avinguda Diagonal de Barcelona el 5 de juny. La marxa s'ha iniciat davant la seu central de La Caixa fins a arribar a la seu del RACC, dos dels principals clients de l'empresa.
http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/06/200_treballadors_d_hewlett_packard_es_manifesten_a_barcelona_contra_els_acomiadaments_i_les_re_36445.php