CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Quasi un centenar de persones es concentren davant les obres del Corte Inglés a Tarragona

Dijous, 8 octubre, 2009

El dimecres 7 d'octubre, a les 6 de la tarda s'han concentrat vora un centenar de persones davant les obres del Corte Inglés de Tarragona per tal de denunciar les irregularitats que s'hi estan duent a terme. Dins el marc de la campanya “Capitalisme és crisi”, la protesta ha estat convocada pel sindicat Co.Bas, els col·lectius de l'Esquerra Independentista de Tarragona i la CGT, i secundada per diversos aturats de la ciutat Tarragona (majoritàriament de Bonavista i Camp-Clar).

La concentració ha començat amb la lectura d'un manifest que denunciava que actualment a les obres hi ha més de dos-cents treballadors fent una jornada diària d'onze hores. El 90% d'aquests són contractats en origen, la majoria vénen de Portugal, per l’empresa subcontracta que no respecta el salari de conveni, aquest sou no arriba al 60% del que haurien de percebre. Segons els convocants aquest fet persegueix dos objectius: “obtenir més beneficis i confondre la classe treballadora, que culparà al treballador immigrant enlloc de l'empresari responsable”. Cal recordar, que el sindicat Co.Bas ha interposat dos denuncies a Inspecció de treball per les condicions laborals existents a l’obra, a hores d’ara encara no ha rebut cap resposta.

Un cop llegit el manifest els manifestants han cridat consignes com: “la seva crisi, la nostra revolta”, o “qui sembra misèria, recull la ràbia”. Durant el transcurs de la concentració s'ha penjat una pancarta a l'obra amb el lema “Prou hores extres, repartim el treball i la riquesa”, i s'hi han realitzat pintades que denunciaven les irregularitats laborals.

Un fort dispositiu policial ha estat present durant tota la concentració assetjant als manifestants. Mentre un militant estava realitzant una pintada a la valla de l'obra, un mosso d'esquadra de paisà l'ha increpat i li ha sostret l'esprai violentament. Posteriorment un altre agent de paisà ha intentat identificar aquest militant, però un gruix important de manifestants s'han apropat al lloc de l'incident, provocant que l'agent marxés degut a la pressió. dels manifestants.

Noticia extreta de Pobleviu:

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1352