CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Quatre jornades ja de Vaga Indefinida, convocades els dimarts i els dijous, a la planta de trefilats Gabarró

Dimarts, 23 abril, 2019

img-20190405-wa0000.jpg

Transcorregudes quatre jornades de vaga indefinida convocades els dimarts i els dijous, a la planta de trefilats Gabarró de la Pobla de Claramunt (Anoia).

La protesta es va iniciar el passat 4 d’abril, a dia d’avui, amb una plantilla de 78 treballadores, afronten el conflicte amb actitud i serenitat, al voltant de 50 vaguistes, tot i tractar-se de treballadors històricament aliens a mobilitzacions degut a la inactivitat sindical per part de les seccions sindicals (UGT, CCOO).

Des del principi la imatge que ofereix la Direcció de Gabarró es absolutament irresponsable i incoherent, acomiadant a dos treballadors en el transcurs d’una mediació, independentment de la decisió que poguessin prendre davant la ultima proposta.

Irresponsabilitat i negació del conflicte, davant l’intenció d’absorbir el 30% d’un plus voluntari a una part de la plantilla, si suma que la desigualtat salarial anomenada paga de qualitat de 120 euros al mes, on uns las cobren i altres no. La delegada de la Secció Sindical de CGT a Trefilats Gabarró, Verònica Pérez, argumenta que tot i ser d’una empresa amb poca plantilla, que no supera els 78 treballadors, factura al voltant de 45 milions d’euros anuals. Aquesta empresa, té una segona planta a la localitat alemanya de Brandenburg, centre, on els mateixos treballadors de la plantilla de la Pobla de Claramunt estan exposats a la mobilitat geogràfica, destinant-los temporalment al centre alemany sense plus en la remuneració i amb dietes ridícules.

El passat dia 17, la delegada de CGT Veronica Perez , junt amb la resta del Comitè de Vaga, van registrar la denuncia por vulneració del dret de vaga, al suplantar als vaguistes en tasques de producció. Tasques realitzades per personal d’administració i que amb aquesta situació han fracturat les relacions entre el personal de les oficines i la plantilla de producció, més encara, amb les amenaces fetes per part dels responsables de qualitat i de producció intimidant a les treballadores i treballadors amb immediates sancions.

El pròxim dimecres dia 24, es reuniran el Comitè de Vaga i la Direcció de Gabarró per continuar amb les negociacions, si no hi ha avenços, seguirem amb les mobilitzacions augmentant-les, entre altres, convocant als metal·lúrgics de Catalunya per la pròxima concentració a l’oficina central de Travessera de Gràcia a Barcelona el proper 9 de maig.
Seguirem informant.

El Sindicat del Metall de la Federació Comarcal de l'Anoia ( Igualada)

img-20190405-wa0000.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció