CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Que diu el nou Govern de la Generalitat en matèria de Salut

Dimarts, 18 gener, 2011

El nou govern de CIU a Catalunya és la representació d'homes i dones al servei del capitalisme neoliberal i del catolicisme del papa de Roma.
La Universitat restarà lligada a Economia, i Ocupació restarà lligada a Empresa, a l'hora que Benestar restarà lligada a Família. Així les universitats restaran lligades  als interessos de  la economia capitalista de les empreses multinacionals (Agbar, Gas Natural, Caixa...), la creació d'Ocupació restarà lligada només a les empreses, Sanitat i Educació es podràn privatitzar, Benestar defensarà la família heteropatriarcal com el pilar de la societat catalana, a l'hora que Governació i Justícia fan la promesa del seu càrrec amb l'ajuda de Déu.

 
El missatge del govern de CIU és molt clar: La Generalitat no tindrà polítiques públiques de creació de llocs de treball, es privatitzaran els serveis essencials com la sanitat i l'educació, la universitat estarà al servei dels grans empresaris i només les empreses crearan (o no) mercat laboral. A més serà la dona, mitjançant la família, i no l'estat, l'encarregada del benestar de les persones dependents, això sí, sempre amb l'ajuda de Déu. Oblidem-nos del ja raquític estat del benestar, oblidem-nos de creació de llocs de treball per les dones, donem pleitesia a l'economia de mercat capitalista.

 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, representa el sector més neoliberal del govern català. Un ex UGT que presidia fins fa poc la Unió Catalana d'Hospitals, la patronal dels hospitals privats, i que abans de ser conseller de Sanitat i Salut era vocal de la Junta Directiva de Foment del Treball. De fet la xarxa sanitària privada  que s´emporta més del 50% del pressupost públic, no hagués pogut sobreviure sense el rescat dels governs CIU al llargs del anys. Boi Ruiz ha aconseguit mentre ha estat president de la patronal catalana del sector sanitari moratòria rere moratòria per a que els hospitals privats no paguin els seus deutes amb la Seguretat Social. El sector sanitari privat s´ha mantingut doncs, fins ara, dels pressupostos públics que els diferents governs de la Generalitat han desviat a la Xarxa Hospitalària d'Utilitat Pública (XHUP). 

 
El sector sanitari representa un bon negoci i la pressió de les empreses privades està assent molt forta. La connivència d'aquestes empreses amb el poder polític és molt elevada. Boi Ruiz representa tot aquest sector empresarial. Malgrat ara diu, encara que anteriorment havia dit el contrari, que el seu objectiu no és el copagament-repagament, sí que diu que defensa el repagament del 40% dels medicaments, els àpats als hospitals, el transport sanitari... Peró si ara  no parla de copagament -repagament (ja paguem la Sanitat amb els impostos) és perquè té un objectiu més important des del punt de vista del negoci: vol aconseguir que la ciutadania pagui Mútues privades. Per això necessita  que el pagament a mútues, entitats privades amb ànim de lucre, desgravin fiscalment. El negoci es rodó pels bancs, les mútues i la sanitat privada.

 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, també vol fer negoci amb la Sanitat Pública. A més del desviament de més del 50% dels diners públics a la sanitat privada-concertada, un bon negoci, hi ha unes altres maneres de fer encara més negoci: retallar treballadores i treballadors al sector públic, contractes cada cop més precaris, amortitzacions de llocs de treballs, concertació amb Centres Sanitaris pagats amb diners públics, concessions de la gestió a empreses  privades amb l´objectiu de aconseguir beneficis, monopoli de la industria Farmacèutica, reducció dels medicaments genèrics, reducció de prestacions, allargament de les llistes d´espera per tal d´obligar a la població a pagar una Mútua...

 
Nosaltres, treballadores i treballadors de la Sanitat Pública i Privada, AAVV de la FAVB,  moviments den defensa dels  drets socials de barri,  Coordinadora en Defensa dels Serveis Públics, ADSP, ATTAC Catalunya, sindicats (Catac, CGT, Cobas, CNT, COS...), moviments polítics municipalistes (CUP) i de la Esquerra Independentista, Revolta Global, En Lluita... volem entre totes construir alternatives. Les nostres alternatives son la Defensa de la Sanitat Pública amb Titularitat i gestió púbica, que els centres sanitaris privats siguin de titularitat pública per tal d'evitar la derivació de diners públics al negoci de la salut, la  participació i gestió ciutadana de la salut i la sanitat, augmentar els llocs de treball per tal evitar la infrautilització dels recursos públics (quiròfans, consultes, plantes d'hospitalització...).

Per tot això necessitem una fiscalitat progressiva lligada a la rentes del treball i del patrimoni, l'augment del impost de Successions, que els empresaris paguin les seves deutes amb la Seguretat Social, creació de llocs de treball socialment necessaris per tal d'augmentar els ingressos a l'estat.

I també necessitem no pagar les intervencions quirúrgiques del rei d'Espanya, disminució de les despeses a l'exèrcit, a l'OTAN, als bancs...

Necessitem distribució de tot el treball i la riquesa.

>>> Nota informativa que ens ha fet arribar la Federació de Sanitat de CGT Catalunya