CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Que no, que no ens enganyeu! Comunicat de FETAP-CGT a la ciutadania i empleades i empleats públics

Dimecres, 8 juliol, 2015

Mariano Rajoy treu pit i anuncia un oportunista avançament de la seva reforma fiscal. Els seus polítics de càmera filtren a la premsa rumors interessats sobre devolucions de la paga robada el 2012 i recuperació del poder adquisitiu de les empleades i dels empleats públics (sic).

Falta molt poc per a una nova cita amb les urnes, i tot val. Els mateixos que van arribar arrasant i s'aniran deixant darrere seu un lamentable rastre de desvergonya, corrupció i misèria, aquests mateixos ens tendeixen ara la mà i ens perdonen els nostres pecats per tant malbaratament d'antany. Ens donen un copet a l'esquena i ens ensenyen el camí cap al paradís neoliberal. Sembla ser que la ciutadania, i de manera especial les treballadores i treballadors públics, hem estat dolents, frívols i malversadors. Però, tots tranquils: aquí vénen aquests il·luminats a rescatar-nos. Després d'un lustre d'esforços i d'estrènyer-nos el cinturó, si els rumors es confirmen, si la Merkel dóna via lliure, ens retornaran el que ens havien robat!

S'han donat unes quantes patacades electorals i estan ofegats en el fem dels últims casos de corrupció. Ni les lleis repressives que s'han tret de la màniga, ni les promeses electorals, ni els mil contes que s'inventin… Res d'això serà escut suficient per parar el que se'ls ve damunt. Són massa les víctimes que han deixat en la cuneta.

Els empleats i les empleades públiques som un més dels col·lectius damnificats. Res pot aplacar la indignació, el malestar i la ràbia que sentim; la irritació que ens produeixen els polítics de torn quan ens responsabilitzen del malbaratament en les administracions, mentre ells i elles, les causants del problema, es renten les mans i se'n van de rositas. Tots nosaltres hem patit, al costat de la resta de la població, les retallades i la precarietat d'unes polítiques criminals les conseqüències de les quals són nefastes.

Ara ha arribat el moment de dir ben alt i ben clar que no ens resignem, i que exigim un canvi radical en les polítiques i en les conductes dels nostres governants. Si de debò volen guanyar credibilitat, que comencin per aplicar la clàusula de revisió salarial i retornin íntegra la paga extra del 2012. Podrien continuar ampliant en un 10% la plantilla en totes les aèries de la funció pública per equilibrar les retallades desproporcionades que han dut a terme. Ja posats, haurien de despolititzar les administracions i fer valer la professionalitat de les empleades i els empleats públics. Finalment, s'haurien d'esforçar a recuperar totes i cadascuna de les competències privatitzades.

No totes hem sofert igual. Alguns —ja us podeu imaginar els qui són — han rebut retribucions extraordinàries per ser de confiança política i per argúcies similars, remuneracions que no tenen res a veure amb les seves funcions o les seves categories professionals. Acabar amb tota aquesta brutícia és urgent. El futur de tots està en joc. No deixem en mans d'estafadors el nostre futur.

Federació Estatal de Treballadors/es de l'Administració Pública - CGT

http://fetap.cgt.es/que-no-que-no-nos-enganais