CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Eleccions al maig: qui guanyarà?

Divendres, 15 març, 2024

Altre cop la política institucional ens sorprèn amb unes eleccions anticipades. Un govern en minoria i uns grups parlamentaris incapaços de fer res per a millorar substancialment la vida de la gent treballadora, ens delecten amb discussions de pati d'escola i l'espectacle patètic del circ electoral.

Un cop més queda demostrada la impossibilitat de reduir o inclús limitar l'avarícia de les elits o l'empresariat per la via institucional. Reformes laborals fake, una regulació dels lloguers que no arriba, desigualtats econòmiques creixents, pobresa estructural crònica són problemes als quals la casta política no pot posar remei. Doncs cada dia que passa, les elits econòmiques tenen més poder i més influencia sobre la casta política.

Uns pressupostos, que altre cop se'ns anunciaven com els més socials de la història, però que, en realitat, eren més del mateix. Mantenir les retallades als serveis públics, apostar per la «col·laboració públic-privada» altrament dita privatitzacions, mentre el transport públic és car i funciona malament. Uns pressupostos que volien continuar regant amb subvencions milionàries multinacionals i projectes econòmics, que si després no els surten els números marxen a altres països deixant a l'atur centenars o milers de treballadores.

Un govern i uns pressupostos que encara aposten per un model econòmic i social depredador on el gran es menja el petit, on el ric cada dia és més ric i el pobre més pobre. On els macroprojectes verinosos amb el territori i els seus habitants, com el Hard Rock Casino, són premiats, mentre els treballadors del camp són condemnats a la pobresa.

Davant la lògica electoralista que no ens garanteix un futur digne com a treballadores, apostem per enfortir les estructures autònomes de la classe treballadora: Els sindicats. Fem una crida a la població de Catalunya a afiliar-se i participar dels sindicats de classe independents de les institucions, independents dels poders polítics i econòmics, com és la CGT.

Som conscients que l'amenaça d'un govern de dretes volarà per sobre els nostres caps, i que les esquerres domesticades al poder la faran servir per aconseguir vots. Però nosaltres ens preguntem, hi ha diferències substancials entre un govern de Junts o del PSC? 

Per nosaltres la millor manera d'aturar la dreta extrema i el capitalisme salvatge amb cara amable de la socialdemocràcia corrupte, és garantir un treball digne i un salari que et permeti viure bé. És repartir el treball i la riquesa, és assegurar un habitatge digne per a tothom. La millor defensa contra l'extrema dreta és fer accions valentes que desafiïn els privilegis dels poders econòmics i millorin les condicions de vida de la gent treballadora.

Per això fem una crida a participar en els sindicats de forma activa. A través de les seccions sindicals a l'empresa, a través de les lluites de sector. A través de la solidaritat activa amb les treballadores en lluita. Fem una crida a col·laborar amb el sindicat a través dels seus mitjans de comunicació i formació, per contrarestar l'onada reaccionària que inunda les xarxes i molts mitjans de comunicació. Fem una crida a dones i joves a fer un pas endavant en la lluita sindical per aturar la precarització de les nostres vides.

En definitiva, fem una crida a enfortir el sindicalisme de classe i autònom.

Perquè només un poble fort i organitzat, pot possibilitar un canvi en el rumb d'aquest sistema en decadència.

 

Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya. 

Barcelona, 14 de març de 2024

 

Il·lustració de portada d'@entredaltres