CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Quinzè dia de vaga de fam: Reingrés de tots els acomiadats ja! Solidaritat!

Dilluns, 18 febrer, 2008

Estem en el 15è dia de vaga de fam. A mitjanit durem 360 hores a força d'aigua i líquids mineralizats. Però seguim amb molta moral i determinació. El nostre company Wenceslao Calero està en procés de recuperació després del defalliment que va sofrir dijous passat. Els metges que li van atendre en urgències de l'Hospital de Vall’d Hebron li van recomanar abandonar la vaga per a no posar en perill la seva salut. Calero és un company valent que als seus 60 anys, amb una minusvalidesa conseqüència del dur treball en la cadena de muntatge no va dubtar a arriscar la seva salut per a aconseguir el reingrés de tots els companys. El seu esforç no serà en va.


Després de l'aturada del passat dia 6 la preocupació es va disparar en la Direcció de l'Empresa i entre les cúpules sindicals. Sota l'efecte de la pressió de la vaga de fam, la sensibilització creixent de la plantilla i l'extensió de la solidaritat a Catalunya i Espanya, la Direcció de SEAT ha de moure fitxa. El cost mediàtic és cada vegada més alt per a la multinacional. La “Nova SEAT”, la qual fa frau en l'ERO, conculca drets fonamentals quan acomiada i és inhumana en el tracte amb els treballadors ha quedat despullada davant els mitjans de comunicació i l'opinió pública. Per a rentar la seva imatge no li bastarà amb campanyes publicitàries milionàries, haurà de corregir d'actitud, respectar les lleis i els drets dels treballadors, i en l'immediat reingresar a tots els acomiadats/des sense exclusions ni vetos!

El govern de la Generalitat comença a preocupar-se per la conflictivitat laboral que s'acumula en aquestes setmanes prèvies a les eleccions. Les pressions per a resoldre els conflictes augmenten i la nostra vaga de fam no solament posa en evidència a l'Empresa, també als governants que van autoritzar l'ERO.

Els dirigents d'UGT i CCOO han hagut d'abandonar la seva passivitat còmplice. Encara que solament quedi en un gest per a la galeria l'amenaça d'una aturada de 24 hores per al dia 29 és la confessió del fracàs de la seva política desmovilizadora i de pèrdua deliberata de temps per a facilitar els objectius de l'Empresa en relació a l'acord de 660 acomiadaments. L'esperit solidari de la majoria de la plantilla els ha obligat a moure's sota pena de quedar sense credibilitat. Aquest dilluns, en la reunió entre el President Sr. Erich Schmitt i els dirigents de CCOO i UGT hauria de resoldre's un conflicte que ha durat més de dos anys i fer justícia als acomiadats.

Però si el President de l'Empresa no dóna una solució satisfactòria, si no oferix les degudes garanties per al reingrés de tots els acomiadats sense vetos i exclusions caldrà donar una resposta ferma i unitària en la convocatòria d'aturada del pròxim dimecres dia 20. Si els dirigents d'UGT i CCOO són sincers haurien de sumar-se a l'aturada recollint el sentir solidari dels seus afiliats/des. Un èxit rotund de l'aturada aquest dimecres pot dissuadir a l'Empresa i fer innecessari l'aturada de 24 hores. Però si no és suficient servirà per a preparar millor l'aturada del dia 29.

No hi ha temps que perdre. Les nostres forces físiques decauen per moments i els riscos sobre la nostra salut augmenten. Però ho assumim. El que no podem permetre és que es deixi passar el temps a propòsit perquè més i més companys acomiadats es desmoralitzin i esgotada la seva prestació d'atur abandonin la lluita per reingresar a SEAT. Mai oblidarem que al llarg de més de dos anys l'Empresa ha aconseguit que més de la meitat dels 660 acomiadats renunciïn a reingresar, i que aquests llocs de treball siguin coberts cobrits mitjançant noves contractacions amb salaris inferiors que no arriben al 70%. Tot això gràcies a l'acord de 660 acomiadaments i una passivitat sindical còmplice.

Martorell, 18 de Febrer de 2008.

Vaguistes de fam de SEAT

Assemblea d'acomiadats/des de SEAT