CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Ratzinger y cierra Madrid”. CGT contra la visita – espectacle del Papa de l’esglèsia catòlica

Dimarts, 16 agost, 2011

imagen_5060

"Que viene el rey, (papa) sacad la mierda de la ciudad ..." Com molt irònicament el grup Reincidentes denunciaven l'actitud dels alcaldes quan un alt dirigent d'estat visita la seva ciutat, així denunciem des de CGT la visita del jerarca catòlic a la capital del Regne.

Rebutgem aquesta visita pel fons (la conferència episcopal l'aprofitarà mediàticament per seguir divulgant la seva ideologia conservadora, castradora, alienant i influir políticament en la societat i opinió pública) i per la forma (confondre interessadament una visita privada per convertir-la en pública per aconseguir el finançament públic i supeditar el poder polític - civil al religiós).

A més, les xifres i dades de l'esdeveniment ens semblen impresentables i inassumibles per a una societat adulta, laica i moderna del segle XXI:

Al voltant de 100 milions d'euros de diners públics que per al convit de l'alt jerarca catòlic destina el govern de la nació, la comunitat de Madrid i l'ajuntament.

La mobilització de milers i milers d'empleades i empleats públics (inclosos treballadors de l'ensenyament públic) posats a disposició d'un esdeveniment i una institució privada.

La publicitat gratuïta de grans empreses (d'aquests patriotes de la marca Espanya) desgravant fins al 90% de les seves inversions en la visita.

Les reduccions dels bons transport per al pelegrí i la cabra de la legió, si fes falta. Amb les arques públiques de Madrid, després de pujar a tota la població el bitllet de metro senzill un 50%, ofereixen bons de viatges al pelegrí que suposaran reduir en 20 milions d'euros els ingressos per al metro de Madrid. És clar, ara comprenem l'escandalosa pujada del 50%, haurem de contribuir els usuaris del transport públic a tan magne esdeveniment, els que agafem el metro a Madrid paguem el viatge del pelegrí i a més caldrà recuperar els diners dels bitllets no venuts per anar a Sol després dels il.legals tancaments de les boques de metro de la zona.

Exigències de les diferents parròquies locals que demanen per als pelegrins que visiten els seus pobles: regals, visites guiades gratuïtes, recepcions públiques en les places, que els paguin la festa a Madrid ...

Disposició i ús exclusiu de la ciutat i els seus espais públics al servei de la visita. Ja se sap, que l'espai públic es va a ocupar amb confessionaris de disseny perquè els pelegrins confessin els seus pecats a cures amb sotanes immaculadament planxades per monges que, "beneïda llei d'igualtat", no tenen dret a exercir el sacerdoci.

Sens dubte, la gran majoria dels governants dels nostres laics pobles de les espanyes aprofitaran per mostrar-se a cos amb l'Església catòlica. Malauradament per això hi ha diners en les arques dels ajuntaments però no hi haurà diners per a despeses socials o culturals ni per a ajuda humanitària i salvar els infants de la fam a Somàlia. És que estem en crisi, no se'n recorden?

També esperem que la patronal hotelera de Madrid posi el crit al cel per la competència deslleial que suposen les places gratuïtes en escoles públiques que ha cedit la comunitat autònoma per a l'allotjament del pelegrí ateses per treballadors públics que no poden disposar de les seves vacances estivals, perdó, no ens vàrem recordar que aquesta gent que ve no són els indignats de Sol, són pelegrins, sens dubte gent amb més possibilitats, que encara que vinguin amb el tot inclòs es deixaran una pasta en els seus establiments. Recordem que de les nostres escoles públiques cedides gratuïtament per la molt liberal Esperanza Aguirre fa negoci rodó el clergat, entre 10 i 18 euros per pelegrí.

Com indicàvem al principi, "... treure la merda de la ciutat" significa per als nostres capitostos eliminar els moviments socials i sindicals dels espais públics, així reprimeixen al moviment 15M fent-lo fora de Sol, el Papa és l'excusa perfecta que tenen les diferents administracions dirigides pel PP-PSOE per acabar amb les dissidències, en això no hi ha discrepàncies entre Gallardón, Esperanza i Rubalcaba: "Ratzinger y cierra Madrid"

L'oposició de la societat a la visita del jerarca màxim de l'església catòlica, no és una oposició a la religió com a opció personal i privada de l'ésser humà. Quan vénen tirans d'altres països de visita a l'estat espanyol, com el guineà Obiang (amb el que "ens uneix més dels que ens separa" segons paraules del nostre gairebé beat president del Congrés), les mobilitzacions contra aquest tipus de visites les convoquen i encapçalen a Madrid els propis ciutadans del poble oprimit. Amb la visita del Papa (cap de l'església catòlica) passa el mateix. Així, Xarxes Cristianes, organització de cristians de base, convoca, juntament amb Europa Laica (www.laicismo.org/europa_laica), l'Associació d'Ateus i Lliurepensadors i amb el suport de múltiples organitzacions, una Manifestació contra el finançament públic d'aquestes Jornades Mundials de la Joventut (catòlica) el dia 17 d'agost.

Des de la CGT, animem a la participació en aquesta Marxa i denunciem la prohibició dels recorreguts proposats pels convocants per part de la subdelegació de govern i els intents del govern de la vila de Madrid i de la Comunitat Autònoma de prohibir-la, així com recolzem les aturades convocades al metro de Madrid i qualsevol altra actuació que contribueixi a construir una societat més laica i justa i menys patriarcal i masclista.

PD: Al govern que finança aquest macro-espectacle i, que en boca del seu molt catòlic portaveu Ramon Jaúregui suplica al Papa que no critiqui les actuacions del seu executiu, li recordem el molt castellà refrany "cria corbs ..."

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT

>>> Manifestació contra la visita papal el 17 d'agost a Madrid. Recorregut: Tirso Molina-Sol-Tirso Molina de 19:30 a 21:30.

Attached documents