CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reactivació de Dones Llibertàries. Les dones de CGT ens organitzem

Dilluns, 9 juliol, 2018

Entenem que el món no funciona sense nosaltres, i amb el lema “Volem aturar-ho tot per demostrar -al món, als governs, a la societat i a nosaltres mateixes- que som imprescindibles”, que sense nosaltres no hi ha producció, ni cures, ni consum ni educació, varem treballar per organitzar i participar en la Vaga General Feminista del passat 8M.

Aquesta va ser la primera Vaga General Feminista que es plantejava a l’Estat espanyol. I va ser un èxit rotund tant en participació com en ressò social. En aquesta lluita les dones de CGT ens varem implicar i treballar molt, amb un paper molt actiu tant en la preparació de les assemblees de coordinació amb el moviment feminista, com en els nostres territoris, fent xerrades i feina de divulgació a moltes localitats i sindicats de CGT; així com durant el mateix dia 8 M, en els piquets informatius, participant en la gran manifestació conjunta i la valoració posterior.

Aquesta feina compartida entre dones de diferents poblacions i de diferents sindicats de CGT va fer que entre moltes de nosaltres es creés un vincle de comunicació, solidaritat, acompanyament, sororitat i suport mutu.

Així, després del 8M vam acordar que tot aquest vincle i la feina feta conjuntament no els podíem deixar perdre, que tota aquesta FORÇA I ENERGIA que havíem aconseguit havia de tenir continuïtat entre nosaltres. Per altra banda, havíem de continuar incidint socialment, pressionant els agents político-econòmics en les principals línies reivindicatives del manifest feminista del 8 de març.

I ens varem autoconvocar en una assemblea, per tractar els temes següents:
- valoració del 8M
- perspectives de futur
- propostes de treball

La participació va ser molt nombrosa, i l’assemblea va esdevenir molt enriquidora i productiva, amb molt debat entre totes i amb moltes propostes de treball conjunt.
En aquesta assemblea es va acordar reactivar el grup de Dones Llibertàries de CGT. Grup que ja existeix amb Estatuts propis des de l’any 1985, i que s’han anat actualitzant en les diferents etapes, l’any 1992 i l’any 2000.

En aquesta assemblea es va acordar que ens constituiríem com a grup estable i que ens trobaríem de manera periòdica per treballar temes relacionats amb el feminisme i la lluita de les dones, fent incidència en la nostra pròpia organització sindical; i lluitar per enderrocar el patriarcat i contra les condicions laborals discriminatòries de les dones, com la bretxa salarial, per aconseguir una veritable coeducació, un llenguatge no sexista i inclusiu, i molts més temes i aspectes a treballar, entenent el feminisme de classe com a tasca transversal dins el sindicalisme i la societat en general.

I disposades a començar a treballar, varem acordar que en la següent trobada començarem a definir-nos i establir objectius i prioritats: a partir de
- qui som
- què volem
- com aconseguir-ho
- establir prioritats en les propostes de tasques a fer, per començar a treballar de manera conjunta i coordinada

Davant dels nous reptes, amb una àmplia perspectiva de treball i de lluita feminista, ens volem visibilitzar davant totes les companyes i companys.
Us animem a participar amb nosaltres.

Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos a : dones.llibertaries@cgtcatalunya.cat

Tenim també un grup d’E-mail per contactar entre nosaltres. Si vols participar escriu-nos.

Juntes som més fortes!

Dones Llibertàries de CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció