CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Readmès el delegat de CGT acomiadat per Telefónica

Dimecres, 24 setembre, 2008

Havent estimat l'empresa les al·legacions del delegat de la CGT, ja només falta que els altres tres companys acomiadats recuperin la seva ocupació. El sentit comú ha permès almenys rectificar una absoluta arbitrarietat. No obstant això Telefònica manté la qualificació de falta molt greu que el nostre company impugnarà en els pròxims dies.


Compartim aquella part de la resolució del Comitè d'Empresa de Sevilla del 10 setembre quan afirma que no existeix raó que justifiqui l'acomiadament d'un treballador o treballadora senzillament perquè ho considerem com la pena de mort laboral.

Durant la manifestació del dia 26 de juny a Madrid es van produir situacions de tensió, però s'ha reconegut que no hi havia cap intencionalitat diferent al legítim retret pel desenllaç final d'una negociació col·lectiva que, com és de sobres conegut, la CGT no comparteix.

S'imposa una mínima racionalitat per part de tots. La funció que cadascú assumeix exigeix el respecte de les persones ja sigui en les organitzacions sindicals, en els òrgans unitaris de representació social o en els departaments de recursos humans. Per això estan de més les declaracions que han qualificat, jutjat i condemnat els successos del 26 de juny.

En aquest sentit, haurien de prendre nota tant els sindicats que tenen la majoria en el Comitè Intercentres, amb una actuació vergonyosa en aquest conflicte, com Telefònica que, amb la seva maldestra comunicació a tota la plantilla el passat15 de setembre, sembla preferir mantenir el conflicte que recuperar l'imprescindible diàleg que asseguri el paper fonamental de tot sindicat: la representació, promoció i defensa dels legítims interessos dels treballadors i de les treballadores.

Quan es comença a constatar les deficiències d'un conveni, es presenten els primers casos d'una doble escala salarial (injusta sense discussió) o s'anuncien Expedients de Regulació d'Ocupació a Telefónica Móviles i T Soluciones, tota la representació social ha de poder aplicar-se en aquest paper. Però per a això, ens segueixen faltant tres companys als quals manifestem nostre recolzament en les mobilitzacions en curs. Si abans uns i avui nosaltres hem estat capaços de l'esforç necessari per a evitar sengles morts laborals, demanem al Comitè Intercentres i a totes les organitzacions sindicals aquest mateix esforç en la defensa dels companys i companya expedientats.

Per a més informació:

www.cgt.es/telecomunicaciones/