CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Realitzada concentració en solidaritat amb el moviment zapatista a Mèxic el #15M a Barcelona

Dissabte, 17 maig, 2014

Barcelona. Concentració en solidaritat amb el moviment zapatista de Mèxic

El passat dijous 15 de maig, a les 19:30 h., Diversos col · lectius van realitzar una concentració a la Plaça Sant Jaume de la ciutat de Barcelona per denunciar les agressions contra el moviment zapatista de Mèxic.

Els participants en el míting van explicar que el moviment zapatista, en l'Estat de Chiapas, és una lluita civil i pacífica, que treballa pels drets indígenes, l'autonomia dels pobles i contra el capitalisme. No obstant això, el govern mexicà manté una guerra bruta amb paramilitars i grups de xoc per destruir el treball i la resistència dels pobles zapatistes.

Un dels atacs més recents passar el 2 de maig al poble zapatista de la Realitat. Un grup de paramilitars del govern va destruir una escola, un hospital, va agredir diversos zapatistes i va assassinar a un d'ells; seu nom, José Luis Solís López, conegut també com a company Galeano.

Arran d'aquest atac, l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN) va decidir cancel · lar diverses activitats públiques que tenia preparades per a les pròximes setmanes, entre elles, participar en el Congrés Nacional Indígena i celebrar un homenatge al filòsof d'origen català Luis Villoro (mort el 5 març 2104), qui per diversos anys va estar molt proper al moviment zapatista.

Després de conèixer-se l'agressió contra les bases de suport zapatista i l'assassinat de José Luis Solís López, que treballava com a professor a la Escuelita Zapatista, un dels últims projectes civils de l'EZLN, c olectivos i persones a títol individual de Mèxic i en altres països han condemnat l'atac paramilitar i exigeixen al govern mexicà que es faci justícia.

El míting realitzat a Barcelona forma part d'aquestes denúncies per exigir justícia i en solidaritat amb els pobles zapatistes. En la concentració es va informar que el proper 24 de maig hi haurà un homenatge al company Galeano al poble de La Realitat, i el EZLN convida a la societat civil a reproduir aquest homenatge en els seus llocs de lluita i resistència.

AI Núvol Vermell

Foto. Ulisses Colom

​SECRETARIA CGT INTERNACIONAL

Més informació:

- TWITTER CGT RELACIONS INTERNACIONALS

EMAIL: sp-internacional@cgt.org.es