CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Realitzada la Trobada Anarquista de Caracas 2013 (Veneçuela)

Dimarts, 5 febrer, 2013

ea_22.jpg

Durant els dies 2 i 3 de febrer, quaranta activistes llibertaris de 9 ciutats diferents de la regió veneçolana, individualitats així com de diferents col·lectius, es van reunir a Caracas per a articular solidaritat antiautoritaria i potenciar l'autonomia dels moviments socials en conflicte amb el poder.

La base de la convocatòria, que va depassar les expectatives dels i les organitzadores, era el següent pacte associatiu bàsic:

1.- Negació i enfrontament al govern bolivarià i el seu Gran Pol Patriòtic, així com a l'oposició partidista de la Taula de la Unitat Democràtica (MUD), mitjançant la construcció i consolidació d'una alternativa social llibertària que no busqui, per cap mitjà, arribar a i monopolitzar el poder.

2.- Afirmació de l'autonomia dels moviments socials com un mecanisme per a contrarestar els efectes de l'Estat i el mercat.

3- Rebuig de la via electoral i els subsidis estatals i privats per a arribar a els nostres objectius.

4-Defensa de l'autodeterminació de les comunitats organitzades a través de l'autogestión, l'anti-poder, el cooperativisme, l'equitat de gènere, l'autodefensa, l'acció directa, l'ecologia radical i el respecte a tota forma de vida.

5- La utilització constant del lúdic, el suport mutu, l'acció directa, la investigació, l'autodidactisme i l'afinitat per a donar a conèixer les nostres idees.

Durant els dos dies es va realitzar un mapeig de la comunitat llibertària-antiautoritaria del país, es va diagnosticar la situació del país i la conflictivitat social, es van facilitar tallers bàsics sobre anarquisme i història de l'anarquisme a Veneçuela i es van realitzar quatre taules de treball (ecologia radical i alliberament animal; ocupació d'espais i lluita anticarcelària; pedagogia llibertària i relació dels anarquistes amb altres moviments socials) que van llançar una sèrie de propostes.

Al final de la jornada es va decidir la creació d'una orgànica informal, sota el nom de Xarxa Anarquista (RA), que permeti ampliar el suport mutu entre els anarquistes veneçolans que lluiten contra tot Estat i autoritarisme.

Destaquem que l'activitat va ser realitzada de manera autogestionada, sense favors ni subsidis de cap poder.

Agraïm la solidaritat dels companys/es anarcosindicalistas ibèrics de CNT i CGT que van enviar materials de formació per a l'esdeveniment, per a ser repartits entre l'assistència.

Fotografies de l'esdeveniment poden ser vistes a http://periodicoellibertario.blogspot.com.es/2013/02/realizado-el-encuentro-anarquista.html

Periódico El Libertario, Venezuela