CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Realitzada roda de premsa i concentració a Terrassa el 26 de febrer en solidaritat amb Ermengol Gassiot

Dimarts, 27 febrer, 2018

Prop de 200 persones s'ha concentrat el dilluns 26 de febrer davant de l'Ajuntament de Terrassa per assistir a la roda de premsa convocada per Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i el sindicat CGT-Terrassa en suport del terrassenc Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya, professor doctorant de prehistòria de la UAB i encausat per participar en una roda de premsa durant l'ocupació del rectorat de la UAB l'abril de l'any 2013.

A més del mateix Ermengol Gassiot, han intervingut Josep Maria Pi, secretari d'organització de la CGT de Catalunya; Mercè Márquez, delegada de la secció sindical de la CGT a la UAB de la UAB; i Mireia Pi, membre de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa.

Ermengol Gassiot ha manifestat que des de «Som 27 i més» han decidit que no volem normalitzar la repressió, i la millor manera és fer de cada fet repressiu un conflicte polític. També ha recordat que l'ocupació es va realitzar per denunciar les retallades en la Universitat, els increment de les taxes i la precarietat del professorat i la introducció de negocis privats en la Universitat.

Mercè Márquez ha denunciat que es va aprofitar la tancada per assenyalar aquells que eren més crítics com el cas de l'Ermengol i criminalitzar el moviment estudiantil.

Mireia Pi ha recordat la llarga trajectòria d'Ermengol com a militant dels moviments social i com a sindicalista, i ha assenyalat que persones com ell són les que més necessita la universitat si no vol allunyar-se de la seva funció formativa.

Els encausats són 25 estudiants, un professor i un treballador de Personal d'Administració i Serveis de la UAB i afronten judicis amb una suma de penes de 300 anys de presó. En concret, Ermengol Gassiot s'enfronta a una possible condemna d'onze anys de presó i una multa de prop de 10.000 euros.

CGT Terrassa

http://cgt-sad-terrassa.blogspot.com.es/2018/02/imatges-de-la-roda-de-premsa-de-suport.html

cgt_terrassa_8.jpg

cgt_terrassa_7.jpg

3.jpg

cgt_terrassa_3.jpg

cgt_terrassa_4.jpg

cgt_terrassa_6.jpg

ermen_terrassa.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció