CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Realitzades a Màlaga les Jornades Internacionals de Debat Sobre la Construcció d’un Espai Sindical de Lluita en l’Àmbit Euromaghrebí

Dijous, 4 octubre, 2007

Els dies 28, 29 i 30 d'octubre han tingut lloc a Màlaga les Jornades Internacionals de Debat Sobre la Construcció d'un Espai Sindical de Lluita en l'Àmbit Euromaghrebí, organitzades per la Confederació General del Treball. Al voltant de 70 persones, representant a organitzacions de França, Itàlia, Portugal, Estat espanyol, Marroc i Algèria, s'han acostat aquests dies a Màlaga per a avançar en la coordinació de les lluites en les quals participen dia a dia. Així mateix, han tingut l'oportunitat d'assistir a interessants tallers sobre drets socials, migracions, dona, transnacionals i terra i medi ambient.

A la clausura de les jornades, les organitzacions allí presents van anunciar les següents accions conjuntes:

1. Difusió de les conclusions d'aquestes Jornades.

2. Campanya de suport als detinguts del 1 de maig al Marroc.

3. Campanya per la llibertat sindical a Algèria, quedant a l'espera que els companys de SNAPAP fixin una data per a una presència conjunta en la manifestació d'Alger.

4. Manifest conjunt per al 8 de Març (Dia Internacional de la Dona).

5. Accions contra l'atur i la precarietat el 16 de maig (data de l'assassinat del militant de la ANDCM Mustafa El Hanzaoui).

6. Trobada de dones sindicalistes (estiu 2008).

7. Participarem especialment en el desenvolupament de les pàgines web i les utilitats informàtiques necessàries d'aquelles organitzacions que ho necessitin, perquè puguin participar en aquest treball de posada en comú de les informacions.

8. Campanya permanent contra la repressió sindical i participació en totes les accions orientades a defensar l'exercici de les llibertats i dels drets sindicals, com el cas concret del dia de lluita conta la il·legalització de la CNT-F Correos el 23 d'octubre.

9. Campanya de solidaritat amb els treballadors de la mina Jbel Awam, del Marroc.

10. Suport i difusió de la vaga general a Itàlia el dia 9 de novembre contra la política social i econòmica del govern i contra l'acord signat per la CGIL, CSIL, UIL, govern i empresaris el 23 de juliol de 2007.

11. Ens manifestem per un espai Mediterrani on la diversitat cultural i lingüística sigui respectada i declarem el nostre suport perquè els drets Amazig siguin reconeguts i respectats oficialment.

Roberto Blanco (Rojo y Negro)

reportatge fotogràfic a:
http://www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article19594#