CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Realitzat el judici per l’acomiadament del delegat de CGT a Cecrops

Dimarts, 10 febrer, 2009

Juicio_1.jpg

Avui dimarts 10 de febrer a les 9:45 h en el jutjat social de primera instància de Sabadell, s'ha celebrat el judici per l'acomiadament del representant de CGT en l'empresa Cecrops SA (Santa Perpètua de Mogoda). Prèviament s'ha celebrat en les portes del jutjat una concentració de suport al treballador per part de delegats i afiliats de CGT, en la qual han participat unes 25 persones.

El precedent d'aquest judici és el passat 16 d'octubre de 2008 quan l'empresa lliurava la carta d'acomiadament al representant de la Secció Sindical de CGT, comunicant-li el cessament immediat de la seva activitat laboral. L'excusa és acomiadament disciplinari per “desobediència continuada, persistent i pública a les ordres concretes de l'empresa estimin d'un abandó de lloc injustificat”.

Per a la CGT la improcedència de l'acomiadament és inqüestionable, valorant que ens trobem davant un cas de repressió sindical. Acomiadament que amaga la clara intenció d'acabar amb l'activitat reivindicativa d'aquesta Secció Sindical, sobretot per a fer callar veus en contra del desmantellament d'una de les seccions productives de l'empresa.

El judici ha transcorregut amb normalitat i ha durat més d'una hora. L'empresa ha utilitzat una carta signada per tres dels quatre representants de CCOO en l'empresa, que argumentava que l'empresa estava molt millor des que s'ha acomiadat al representant de CGT. Curiosament en absència de l'acomiadat s'ha desmantellat una secció sencera de l'empresa, desapareixent tota la maquinària.

És sorprenent trobar com còmplices a dos delegats de personal de CCOO que hi ha en l'empresa i l'enllaç sindical, usant un silenci encobridor en el moment del lliurament de la carta d'acomiadament; oferint-se com testimonis al negar-se el company a signar la carta; no convocant l'assemblea que reclamen diversos treballadors; culpabilizant al treballador acomiadat per la seva actitud “radical”; utilitzant la por de que sobren 4 o 5 treballadors més, etc.

La defensa de l'acomiadat ha utilitzat el testimoniatge del tercer delegat de CCOO a l'empresa, que en tot moment ha denunciat la persecució sindical que ha sofert per part de l'empresa el representant de CGT. A nivell personal, ha recriminat l'actitud còmplice dels seus companys en el comitè d'empresa.

CGT Sabadell

cgtsabadell.blogspot.com/