CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Rebelarte 2010 · 3ra Mostra de cinema documental i vídeo independent per a la transformació social

Dimarts, 12 gener, 2010

Arriba la tercera edició de Rebelarte, a on us presentem una mostra de cinema documental i vídeo independent en la qual l'art, l'acció social i la visió d'altres realitats configuren els eixos de l'esdeveniment, en el qual hem seleccionat una sèrie de treballs amb els quals presentar una visió alternativa a través de diferents temàtiques (Consumisme · Ecologia · Especisme / Guerra i Pau / Sistema · Rutina · Control Social / Dona i Patriarcat / Comunitat i Suport Mutu / Explotació · Justícia · Denúncia Social / Desenvolupament Sostenible / Recursos · Producció · Crisi / Drets Humans i Territori / Vida · Treball i Autogestió).

La programació de Rebelarte estarà dividida en tres dies que començarà el divendres 15, seguirà el dissabte 16 i finalitzarà el diumenge 17 de gener en la qual es realitzés la III Mostra de cinema documental i vídeo independent per a la transformació social.

Tindrà lloc a La Fontana · Espai Jove, Gran de Gràcia 190 - 192, 08012 Barcelona. Al cor del barri barceloní de Gràcia.

A més de la projeccions dels videos que estan seleccionats, realitzarem algun col·loqui amb directors de documentals o col·lectius que estiguin relacionats amb la proecció o la temàtica. L' idea és que realitzin una petita exposició sobre el contingut que serà mostrat, d'altra banda contarem en cada sessió amb una performance en directe al finalitzar el programa a càrrec de diferents artistes que col·laboren a la mostra.

Obrirem la mostra divendres dia 15 de gener a les 20 hores, amb la participació de Judit Vidiella, Doctora en estudis de performance i feminisme, que inaugurarà la mostra parlant de performatividad i poder. Seguint el fil argumental de la mostra comptarem amb la participació d'Adelaida Lamas que ens presentarà La metamorfosi de la palomita, projecte que neix de la unió ideològica i logística del col·lectiu Controlzeta i de la productora Miniature Films. Es tracta d'una sèrie d'episodis on la provocació irònica i una mica de mala llet són el fil argumental per remoure les aigües internes de l'espectador.

Art i Acció, bordarà la temàtica del dissabte en la qual es mostrarà diferents curtmetratges de cinema amb actors, animació 2D i 3D, stop-motion, pixelación, collage, intervencions en l'espai públic, etc. Incloent els temes més candents de l'activisme actual: ecologia, consum, especisme, guerra i pau, sistema, rutina, control social, dona i patriarcat, comunitat, suport mutu, explotació, justícia i denúncia social. Temes que són abordats per grans artistes contemporanis de totes les nacionalitats estils i ideologies. Una autèntica reverència a la irreverència.

Postcapitalisme i Altres Realitats, on es mostraran diferents exemples pràctics d'alternatives destinades a transformar els hàbits socials, fins ara basats en la interdependència de la societat de consum i que estarà dividida en diferents eixos: desenvolupament sostenible, recursos, producció, crisi, drets humans, territori, vida, treball i autogestió. Una visió alternativa basada en la cooperació i el desenvolupament sostenible. També comptarem amb diferents exposicions sobre els nostres hàbits de consum i la relació que aquests representen per al planeta, comptarem a més, amb l'estrena del documental Tras la crisi més autogestió en el què participarà el seu director Jordí Carbó, el qual ens relatarà les motivacions que el van portar a embarcar-se en aquest projecte.

Comptarem a més, amb les actuacions dels grups de Performances SiO2 i Leny Pony que interpreteran Cossos i Recorreguts.

L'accés serà gratuït ja que es tracta d'un projecte social sense ànim de lucre.

Rebelarte 2010

Organitza: ATTAC Catalunya

Més info i programació al web:

http://rebelarte10-cat.blogspot.com/