CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Rebel·leu-vos! – Publicació per l’autogestió

Dilluns, 6 febrer, 2012

REBEL·LEU-VOS!, PER L'AUTOGESTIÓ

Publicació de distribució massiva per a la transformació social.

Una publicació massiva que inundi el transport públic, els centres de treball, els parcs, els centres de consum, mitjançant la distribució de 500.000 exemplars gratuïts, actuant simultàniament en tots costats i enlloc.

Una eina per a difondre i impulsar la transformació social a través dels recursos que es proposaran en els seus continguts entorn de l'autogestió, l'autoorganització, la desobediència i l'acció col·lectiva.

En un moment en que el sistema capitalista es dirigeix al col·lapse, immers en una profunda crisi sistèmica (ecològica, política i econòmica, però principalment de valors), on individus i col·lectius de persones estan sent desproveïts dels seus drets fonamentals, és necessari desenvolupar un procés col·lectiu horitzontal on tots els éssers humans puguem interactuar en igualtat de condicions i en llibertat.

Interactuar significa relacionar-nos (tant humana com econòmicament), comunicar-nos, cobrir les nostres necessitats bàsiques, generar i protegir béns comuns, conèixer-nos i donar solucions col·lectives a problemàtiques que interfereixen les nostres vides. Volem obrir una bretxa dintre de la normalitat en la monòtona vida estatal-capitalista, un dia qualsevol, que finalment no serà qualsevol dia.

Mitjançant aquesta publicació pretenem:

- Impulsar un procés col·lectiu horitzontal on tots i totes puguem interactuar en igualtat de condicions i en llibertat.

- Crear xarxa de comunicacions entre les persones compromeses amb el canvi i amatents a actuar.

- Trobar solucions col·lectives a problemàtiques que interfereixen les nostres vides.

- Facilitar l'accés a recursos que possibilitin l'autogestió.

- Participar en la construcció de xarxes de suport mutu, horitzontals, assembleàries i generades des de la base.

- Publicar tota aquesta informació en un format atractiu per a facilitar l'accés a tota la societat.

GUARDA'T EL 15 DE MARÇ!!!

Característiques bàsiques

Nº d'exemplars: 500.000 (mig milió).

Versió en paper: Castellà (300.000 exemplars) i Català (200.000 exemplars)

Versió digital: Euskera, Anglès.

Nº de pàgines: Publicació impresa en format de periòdic de 24 pàgines (8 d'elles a color).

Grandària de pàgina: 290x375 mm.

Data de publicació: La publicació veurà la llum el pròxim 15 de març de 2012, any de la rebel·lió.

Seguirà la línia de publicacions massives anteriors com CRISI (200.000 exemplars distribuïts al setembre de 2008) i PODEM (350.000 exemplars distribuïts al març de 2009).

Motivació i a qui va dirigit el projecte

Des de Catalunya, per a l'Estat Espanyol, Europa i fins a on puguem arribar.

Dirigit al conjunt de la societat i especialment orientat a aquelles persones que volen donar passos per a sortir del sistema de l'estat i del règim capitalista, impulsant iniciatives autogestionades que garanteixin les necessitats bàsiques de tots i totes nosaltres.

Objectius de la campanya de crowdfunding per a cobrir despeses

Els objectius de la campanya a goteo.org aspiren a aconseguir cobrir els costos d'impressió de 300.000 exemplars de la publicació en llengua castellana, 200.000 en català, la distribució inicial i el manteniment d'una eina web per a donar suport la creació i desenvolupament de processos autogestionaris.

Necessitem arribar a un mínim de 16.681 € abans del 11 de març, perquè la publicació pugui anar endavant! FEM-HO ENTRE TOTES

Així mateix, fem una crida a col·laboracions de persones i entitats que donin suport la distribució de la publicació, generant punts de suport i coordinació més enllà d'aquesta, i persones amb coneixements de disseny i programació web, específicament sobre el gestor de contingut Drupal.

A més ens agradaria que aquest procés d'autoorganització per distribuir la publicació sigui sinèrgic i útil amb els processos per exemple ajudant a generar nuclis locals en el vostre territori.

Experiència prèvia i equip

El Col·lectiu Afinitat Rebel és el grup que es reuneix des de mitjans de 2011 per a impulsar el projecte, amb la voluntat de generar consciència crítica i compartir eines per a la transformació social. A més de les persones que componen el grup, altres activistes amb diferents habilitats (dissenyadors, informàtics, periodistes, traductors, etc.) s'estan associant per a treballar en xarxa i de manera descentralitzada en la seva elaboració.

Estem treballant en xarxa i puntualment de manera presencial per a generar els continguts, les traduccions, la maquetació, la impressió i la distribució. És un col·lectiu temporal, pel que neix amb la voluntat de promoure i publicar el periòdic i canalitzar l'interès posterior a través d'una plataforma telemàtica. Fet això, el col·lectiu es dissoldrà.

A títol individual, diversos membres d'aquest col·lectiu participen en iniciatives de desobediència civil com derechoderebelion.net o iniciatives d'autogestió com la Cooperativa integral Catalana; també han participat en diverses assemblees vinculades al 15-M. Aquest col·lectiu, al seu torn recull l'experiència del col·lectiu Crisi que es va formar per a la publicació "Crisi" al setembre del 2008 i del col·lectiu Podem, que es va formar per a la publicació "Podem" al març del 2009. Així alguns dels participants actuals ja van formar part de les anteriors publicacions massives i gràcies a això recullen la seva experiència per a aquest nou projecte.

El web www.autogestio.cat/ començarà a partir del 15 de març a funcionar com una web de recursos per facilitar els processos d'autogestió, especialment a nivell local.

Per fer aportacions econòmiques per tal que sigui una realitat, aneu al web de cofinançament:

www.goteo.org/project/rebelaos-publicacion-por-la-autogestion?lang=ca

www.goteo.org/project/rebelaos-publicacion-por-la-autogestion

Distribució

Perquè la distribució es realitzi de la manera més efectiva possible i els exemplars puguin arribar al major nombre de persones, proposem la següent forma d'autoorganitzar i coordinar:

* Node principal (cal disposar d'espai de magatzem, local de cara al públic i capacitat de transportar a nodes secundaris)
* Node secundari (cal disposar de local de cara al públic)
* Node autònom (només amb la capacitat i voluntat de repartiment és suficient)
* Node individual (només repartiré entre persones properes)

Formulari per inscriure's en la distribució: www.autogestio.cat/distribucio

Rebel·leu-vos! Publicació per l'autogestió.