CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Rebuda reivindicativa dels treballadors/es de la Seguretat Social al ministre Corbacho a Cornellà

Diumenge, 22 juny, 2008

concentració a Cornellà

El passat divendres 20 de juny, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, va assistir a l'acte d'inauguració d'un nou centre de Seguretat Social (OISS) a Cornellà. Allí l'estàvem esperant un nodrit grup de treballadors de Seguretat Social, per a recordar-li que portem 12 jornades de vaga des de març i que no anem a seguir tolerant la galopant pèrdua de poder adquisitiu que sofrim els funcionaris des dels anys vuitanta, fins a arribar a la situació laboral degradant en la qual ens trobem, en l'actualitat.


La sonora xiulada que el ministre va rebre a la seva arribada va ser resposta per aquest amb un gest de "solidaritat", a l'aixecar el seu dit polze en signe de complicitat obrera ("OK, España va bién, però anirà molt millor..."). Després d'una llarga hora de soroll reivindicatiu, el ministre es va dignar a rebre a un representant de CGT-CAT, el qual va fer arribar al flamant ministre l'escrit de les nostres reivindicacions, de les quals no tenia coneixement, per dur molt poc temps en el càrrec. El seu tarannà va ser comprensiu i dialogant (com bon polític) i es va comprometre a transmetre al responsable de Seguretat Social, el Secretari d'Estat Octavio Granados, el contingut d'aquesta TAULA REINVIDICATIVA, que és la següent:

1. Per una Relació de Llocs de treball justa i global. Nivell mínim 17 per a tots. Increment del complement específic en la Xarxa Local.

2. Clàusula de revisió salarial i fons per a pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu.

3. Per una carrera administrativa real per a tots i en igualtat de condicions.

4. Per l'accés a la jubilació anticipada voluntària i a la jubilació parcial.

5. Cobertura de totes les places vacants, no amortització de llocs de treball i increment de la plantilla per a garantir un servei públic de qualitat.

Després de la nova amenaça de congelació salarial dels empleats públics per a l'any pròxim, anunciada subtilment fa uns dies pel ministre d'Economia, Pedro Solbes ("ha acabat el període expansiu, quant a retribucions") i les declaracions del Banc d'Espanya en el mateix sentit (anunci de futures pèrdues de poder adquisitvo) els treballadors de Seguretat Social no restarem impasibles; perquè en època de "vaques grosses" no van haver-hi compensacions salarials, però ara pretenen que, una vegada més, siguem els treballadors de a peu de l'Administració Pública, els que tornem a sacrificar-nos, "pel bé de l'economia".

En una conjuntura social de la "cultura del pelotazo" i del moviment de diners públics sense control, creiem que JA ESTÀ BÉ de prendre'ns el pèl durant anys i presentar-nos a l'opinió pública com els responsables del dèficit pressupostari de l'Estat. Senyors polítics: deixin de repartir-se els diners de la caixa pública i comencin a respectar la labor dels funcionaris, que han passat a ser els pitjor pagats de tot el col·lectiu de treballadors d'aquest país. Seguirem a l'espera i els advertim que, de no ser ateses les nostres demandes, es prepara una tardor de GRANS MOBILITZACIONS dels empleats públics, en tot l'Estat espanyol.

CLÀUSULA DE REVISIÓ SALARIAL, JA.

Noticia extreta de Kaos en la Red:

www.kaosenlared.net/noticia/recibimiento-reivindicativo-trabajdores-seguridad-social-ministro-corb