CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Rebutjada la querella de Parcs i Jardins contra els empleats que van boicotejar un acte de Mayol

Dimarts, 13 març, 2007

L'empresa retira la multa als operaris que no van voler usar una màquina per por

El Punt - 13/02/2007
IVAN VILA. Barcelona
La jutgessa ha rebutjat la querella que l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona va posar contra cinc empleats a qui va acusar de delictes de coaccions, calúmnies i injúries. Només un d'ells haurà d'afrontar un judici per una falta de desobediència lleu. Parcs i Jardins també va aixecar ahir les sancions contra quatre empleats que s'havien negat a fer servir una podadora acabada de reparar i que posteriorment va ser paralitzada temporalment per falta de garanties de seguretat.


La resolució judicial és un petit triomf del comitè d'empresa en l'aspre conflicte que l'enfronta a la cúpula de Parcs i Jardins, amb la seva presidenta, la tinenta d'alcalde d'ICV Imma Mayol, al capdavant. Va ser aquest conflicte laboral, amb el rerefons d'una revisió del conveni que s'eternitza, el que va motivar una esbroncada que va acabar en mans de la titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, Maria Cristina Ferrando. Un grup de treballadors va boicotejar l'abril passat la inauguració de la reforma del parc de la Ciutadella, en què participaven Mayol i el gerent de l'institut, Jordi Campillo, i la reacció va ser una querella en què s'acusava de delictes d'injúries, coaccions i calúmnies cinc membres del comitè: dos de CCOO, majoritari, i els altres tres, de cadascun dels altres sindicats que hi són representats: USOC, UGT i CGT.

La jutgessa rebutja la querella, en una resolució de l'1 de març, perquè entén que allò que l'empresa considera delictes no són més que faltes. I només escauria un judici de faltes, diu, si els denunciants fossin els ofesos, però és l'entitat, Parcs i Jardins, qui denuncia. Només un empleat anirà a judici, per una falta de desobediència que, a diferència de les altres, sí que és perseguible d'ofici.

La decisió judicial és la segona galleda d'aigua freda en pocs dies a la direcció de Parcs i Jardins. El 23 de febrer, el Departament de Treball va ratificar la pertinència de la paralització de vuit podadores feta després que quatre empleats es neguessin a usar un dels aparells per falta de garanties, cosa que els va costar multes de 21 dies de feina i sou. Arran de la decisió de Treball, l'empresa va aixecar-los ahir les sancions, que encara no s'havien fet efectives.

Com ja és habitual, Parcs i Jardins va declinar fer cap comentari.