CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Recollida de signatures per tal d’aturar les retallades en ambulàncies, personal i salaris que s’estan aplicant per part de la Generalitat i la patronal

Dimarts, 6 agost, 2013

Recollida de signatures mitjançant la plataforma Change per tal d’aturar les retallades en ambulàncies, personal i salaris que s’estan aplicant per part de la Generalitat i la patronal

Des del sector del transport sanitari estem recollint signatures mitjançant la plataforma Change per tal d'aturar les retallades en ambulàncies, personal i salaris que s'estan aplicant per part de la Generalitat i la patronal, deixant el servei com feia anys no es veia, immers en una precarietat insostenible tant pels treballadors com pels usuaris, que són els que pitjor sortiran parats ja que s'està jugant amb les seves vides.

- http://www.change.org/es/peticiones/generalitat-de-catalunya-departament-de-salut-no-m%C3%A1s-recortes-en-tranporte-sanitario-las-ambulancias-salvan-vidas

Secció sindical C.G.T. Ambulàncies Condal.

- Visita la nostra web: www.cgtcondal.org

- TWITTER CGT DOMINGO

- PÀGINA FACEBOOK CGT DOMINGO

Les retallades en sanitat arriben al sector de les ambulàncies i provoquen mobilitzacions

Treballadors d'Ambulàncies Domingo acampen davant la companyia després d'una tisorada salarial del 9,2%

Les retallades en la sanitat pública catalana han originat un nou conflicte. Després de les protestes de metges, farmacèutics i personal sanitari, un grup de treballadors de l'empresa Ambulàncies Domingo han instal·lat aquesta matinada un campament compost per una vintena de tendes de campanya davant la seu de la companyia, situada al carrer de Pere IV de Barcelona. La mobilització s'emmarca en una protesta per la retallada salarial del 9,2% que s'ha aplicat als empleats a partir del mes de juliol i pels desacords en la jornada laboral. El 2010, els treballadors del sector ja van patir una tisorada del 2,5% en els seus salaris.

Roger Pou, delegat sindical de CGT, ha explicat que Ambulàncies Domingo, juntament amb una quinzena d'empreses del sector a Catalunya, en què treballen unes 4.800 persones, ha decidit portar a terme aquesta retallada salarial després que el Servei Català de la Salut i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) hagin reduït les tarifes que paguen a aquestes empreses subcontractades per al transport sanitari en un 6,6% (un 2% el 2011 i un 4,6% aquest any). Segons aquestes empreses, aquestes aportacions suposen el 90% del total dels seus ingressos.

“La patronal ha decidit reduir els sous sense que cap de les empreses del sector registri pèrdues en el seu compte de resultats. És una retallada que es fa perquè preveuen que a partir d'ara guanyaran menys”, ha denunciat el delegat sindical. Treballadors d'Ambulàncies Domingo, que dóna feina a unes 300 persones i que és una de les principals empreses del sector en Barcelona, han explicat que la protesta que han iniciat avui és de caràcter indefinit i que pernoctaran per torns davant la seu de la companyia fins que s'atenguin les seves reivindicacions.

Incendi d'ambulàncies

El conflicte en el sector de les ambulàncies catalanes ha esclatat després que el mes de juliol passat fracassessin les negociacions entre la patronal Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies (ACEA) i els sindicats majoritaris del sector (CCOO, UGT i Usoc) per intentar evitar la retallada salarial que finalment s'ha aplicat.

Fonts sindicals han informat que la setmana passada treballadors de les empreses afectades van incendiar quatre ambulàncies en diversos punts de Catalunya. Els treballadors d'Ambulàncies Domingo han destacat, però, que la seva protesta és de caràcter pacífic i no té res a veure amb aquests incidents.

A més d'estar en desacord amb la tisorada, els empleats d'aquesta empresa també es queixen que treballen en torns de 12 hores seguides, entre 21 i 22 dies al mes, i l'empresa només els paga el sou corresponent a 10 hores i mitja de feina. Aquest diari es va posar en contacte ahir amb la companyia afectada però els seus responsables van declinar fer declaracions.

Font: El Periódico, 4 d'agost del 2013

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/protesta-sector-dambulancies-2555409