CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reconegut en una treballadora essencial, el dret a no anar a treballar per deure inexcusable per trobar-se en grup de risc del COVID-19

Dilluns, 6 abril, 2020

59441_joan_xxiii.jpg

Mitjançant interlocutòria de 3 d’abril de 2020, el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Tarragona estima per primera vegada a Catalunya, la demanda cautelar d’una auxiliar d’infermeria representada pels serveis jurídics de la CGT Sanitat, i li reconeix el dret a no anar a treballar per deure inexcusable tant i en quant es troba en el grup de risc del COVID-19.

La treballadora pateix una malaltia respiratòria crònica i esclerosis múltiple, que es troben en el grup de treballadors especialment vulnerables que no han d’exposar-se al SARS-CoV-2, de conformitat amb els informes del Ministeri de Sanitat.

Malgrat això, va ser obligada el dia 19 de març de 2020 a incorporarse a treballar a la 5ª planta de l’Hospital Juan XXIII de Tarragona, planta que a més va patir un focus infecciós per coronavirus el dia 29 de març de 2020.

Tanmateix, el Director de Personal de Joan XXIII Sr. Felipe Vallina està denegant permisos als treballadors en grup de risc com ara les embarassades, sense tenir en compte el risc que comporta per ella i pel fetus en cas de ser contagiats.

Tornem a demanar una rectificació urgent per part de l’Institut Català de la Salut i eximeixi d’anar a treballar als centres mèdics i hospitalaris als nostres companys que es troben en situació d’especial vulnerabilitat a la COVID-19.

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona

Sentència en PDF

baixa-2.jpg

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció