CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

[Recull de Premsa] Conductors d´autobús i estudiants es manifesten conjuntament a Barcelona

Dijous, 6 març, 2008

[(TMB torna amb el seu tretze són tretze: demostrant la seva prepotència, autoritarisme i menyspreu als drets dels treballadors i ciutadans es manté en la seva postura "preconstitucional" de no reconèixer el dret a vaga dels seus conductors, ja que negar-se a negociar mentres persisteixen les aturades és negar el dret a realitzar-les (sense aturades tampoc negociaven, només acudien a les reunions quan acudien i amb propostes que representaven retrocessos en els drets dels/es treballadors/es), i confiant només en "solucions" preconstitucionals: sancions, repressió policial i campanya publicitària (encara no han contestat a la FAVB de quant ens costa als contribuents la seva campanya) i a través de la premsa afí al "règim" (ara li diuen "sistema") contra el dret a vaga i contra la llibertat sindical (intenten deslegitimar la vaga i als/es representants triats pels/es treballadors/es i imposar als afins al "règim", en un clar intent d'imposició d'un nou verticalisme?).

Mentrestant:

- la unitat dels/es conductors/es d'autobusos s'enforteix. Cal recordar que els conductors/es estan secundat massivament aquesta vaga i això queda completament palès al ser cada conductor/a individualment el que torna a entrar l’autobús a cotxeres una vegada s’acaben els horaris dels serveis mínims. Això si, cal explicar, que la meitat dels treballadors/es no té serveis mínims i secunden la vaga completament.

- Queda patent la simpatia i solidaritat de la societat cap a la vaga d'aquests/es treballadors/es, i ahir es van manifestar conjuntament amb els estudiants contra el Pla Bolonya i pel desallotjament dels joves que és van tancar dimarts a la UAB, intentant fer arribar les seves protestes i reivindicacions a Carme Chacón que participava en un dinar en el marc del fòrum de debat Tribuna Barcelona. Però aquesta senyora, candidata a les eleccions pel PSC (el mateix partit que governa l'Ajuntament de Barcelona i per tant responsable de la gestió de TMB), va eludir qualsevol contacte amb treballadors i estudiants. Es veu que té clar els que són els seus i a qui es deu, per descomptat ni a treballadors ni a estudiants.

- Els companys en una altra clara mostra que si no es negocia i s'arriba a un acord és perquè TMB i l'Ajuntament no volen, han convocat a l'empresa i al Departament de Treball a una reunió per avui a les 11:00 hores en el Col·legi de Periodistes. L'empresa es reafirma en la seva burla i menyspreu a treballadors i usuaris, apostant perquè continuï la vaga al comunicar que no acudirà a la reunió, ja que el problema no és dels seus directius ni els polítics que els nomenen: ells tenen vehicles oficials i particulars, només utilitzen el transport públic per a fer-se la foto, i per a pagar els seus grans sous i les despeses que ens ocasionen, ja estem els usuaris i ciutadans en general.

- la ciutadania comença a estar farta de la prepotència dels directius de TMB i de l'administració que els nomena, i del malbaratament de diners públics en qualsevol cosa mentres s'apugen indiscriminadament les tarifes en uns percentatges escandalosos, i es neguen drets tan elementals en el segle XXI com és el de gaudir de dos dies de festa als treballadors. Respecte d'això, la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona ha tret un comunicat de premsa que reproduïm.)]

QUINS COSTOS PAGUEM LA CIUTADANIA?

(Comunicat de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona)

En aquest darrers dies s’han produït dos fets que pensem que mereixen explicacions per part dels seus responsables, i en darrer terme de l’Ajuntament de Barcelona:

En primer lloc, l'empresa pública Transports Metropolitans de Barcelona ens ha sorprès amb la tramesa als nostres domicilis d’un fulletó per indicar-nos que estan d’acord amb els dos dies de descans setmanal de les conductores i conductors dels autobusos. En una maniobra de la qual no recordem precedents, se’ns vol convèncer que no hi ha raons perquè aquest col·lectiu faci vaga. Obliden que la vaga és un dret, però un dret pel qual les persones que s’hi acullen paguen una part del seu sou. Per tant, suposem que individualment i col·lectivament han calibrat molt bé els costos personals i econòmics que els representa l’exercici d’aquest dret. Ara bé, el que ningú ens ha dit és quant ens costa a la ciutadania la campanya de propaganda anti-vaga de TMB. Calculem que ha de ser quantiosa, calculem també que amb aquest import es podrien cobrir els increments de costos dels conductors i conductores durant, ¿quant de temps? Calculem que la paguem entre tots i totes!

TMB és una empresa pública i volem conèixer els costos d’aquestes campanyes, els costos dels salaris dels seus treballadors i treballadores, des dels directius als conductors, directes i indirectes, a través de prebendes com l’ús de cotxes oficials. Si no ens informen, no tenen autoritat moral per apujar-nos les tarifes com es ve fent de forma reiterada i per damunt de l’índex d’augment del cost de la vida!

En segon lloc, volem comentar l’obertura del denominat “Celtics Meeting Point” en forma de macro ludoteca adreçada a controlar els possibles ànims exaltats dels seguidors d’aquest equip de futbol. Efectivament, es podrien fer moltes consideracions al respecte, totes elles preocupants, algunes concernents a la infantilització de persones adultes, la desresponsabilització dels clubs de futbol i fins i tot la promoció d’una forma d’entendre la masculinitat que hauríem de revisar en profunditat a la vista dels problemes de violència i de violència de gènere que ens comporta. No obstant ens volem centrar en un d’aquests aspectes: ¿qui paga els costos que aquesta operació lúdico-policial planteja? ¿Per què aquesta iniciativa que sembla no tenir precedents en altres ciutats?

Exigim que es presentin comptes clars dels costos i de qui els assumeix i en quina proporció, quins espònsors participen i amb quina quantia. Quins acords futurs s’han pres amb aquests espònsors?

Quan es produeixin fenòmens de “botellón” autòctons, festes joves autogestionades, festes populars que no tenen el vist i plau de les autoritats, ens muntaran una macroludoteca per a les ciutadanes i ciutadans autòctons o n’hi haurà prou amb l’aplicació pura i dura de l’ordenança?

Barcelona, 4 de març de 2008

- http://www.favb.cat|http://www.favb.cat/node/398


DIJOUS, 06/03/2008 - 10:07h

TMB descarta de reunir-se avui amb els conductors d'autobús

Diu que la trobada només l'ha convocat una part dels sindicats

Els conductors d'autobús de Barcelona, en vaga des de dilluns, van citar ahir Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a una reunió avui a les onze per mirar de desencallar el conflicte. Però el vicepresident executiu de l'ens, Dídac Pestaña, qualifica la trobada de 'xou mediàtic' i diu que no hi assistiran fins que els treballadors no desconvoquin la vaga i en el marc de la revisió anticipada del conveni col·lectiu. La penúltima jornada de vaga de la setmana ha començat sense incidents.

Ara, els serveis mínims del 50% del matí ja s'han acabat i no tornaran a haver-n'hi fins les cinc de la tarda. Durant la resta del dia solament va funcionar un 25% del servei de dotze línies (n'hi ha més de cent): les que arriben a llocs sense cap més servei de transport (9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193).

La reivindicació dels sindicats

En canvi, els sindicats ACTUB i CGT exigeixen l'aplicació immediata dels dos dies de descans setmanal i, a més, trenta minuts diaris. A l'última reunió amb TMB no es va resoldre res.

Vilaweb
|http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2768013&p_edi=General


Quart dia de vaga dels conductors d'autobusos de Barcelona, i TMB i els sindicats continuen sense arribar a un acord

Actualitzat a les 08:36 h 06/03/2008

En el quart dia de vaga dels conductors d'autobusos de Barcelona, les posicions entre l'empresa i els sindicats continuen allunyades. El sindicat CGT, un dels promotors de la protesta, ha convocat una reunió urgent entre els treballadors i TMB, amb la mediació de la Conselleria de Treball. L'empresa de transports, però, no està disposada a reunir-se amb els sindicats fins que no aturin la vaga. Des de Treball, asseguren que, de moment, no són favorables a dictar un laude de compliment obligat que posi fi a l'aturada. Sigui com sigui, avui continua la vaga i els conductors d'autobusos es tornaran a manifestar per reclamar dos dies setmanals de festa.

En el recorregut de la manifestació que aquest dijous faran els estudiants, sortint de plaça Universitat, s'hi sumaran els conductors d'autobusos de Barcelona. Aquest col·lectiu ja fa tres dies que fa vaga per reclamar dos dies setmanals de festa i avui tornarà a sortit al carrer. I és que els manifestants volen que el conflicte amb TMB se solucioni abans de les eleccions generals.

Mentrestant, les posicions d'empresa i sindicats continuen allunyades. El sindicat CGT va convocar aquest dimecres una reunió urgent entre els treballadors i TMB, amb la mediació de la Conselleria de Treball, al Col·legi de Periodistes. L'empresa de transports ja va anunciar que no està disposada a reunir-se amb els sindicats fins que no aturin la vaga. Des de Treball, es va recordar que és la Conselleria qui convoca les reunions, a petició de Treball. I van explicar que, de moment, no són favorables a dictar un laude de compliment obligat que posi fi a la vaga.

L'empresa ha obert expedients sancionadors a 11 treballadors d'autobusos. Ahir, tercer dia de vaga d'autobusos, la jornada es va saldar amb 17 actes vandàlics contra vehicles.

D'altra banda, i tot i que es compleixen els serveis mínims, la falta d'autobusos a la ciutat comença a desesperar alguns usuaris, i més quan la situació es complica a causa d'avaries i problemes en altres transport públics. Ahir, la caiguda d'un cable de mitjana tensió sobre una catenària, a Montcada i Reixac, va provocar un petit incendi i talls a les línies 3, 4 i 7 de Rodalies Renfe. L'incident també va obligar a tallar l'autopista C-33 de manera preventiva, mentre es retirava el cable danyat, i va deixar sense llum uns 500 abonats del districte barceloní de Nou Barris.

Els serveis mínims es compleixen

Els serveis mínims de la vaga fixats per Treball són del 50% de la flota en les hores punta (de 6.00 a 9.30 i de 17.00 a 20.00). La resta del dia circulen el 25% dels autobusos en aquelles zones on no hi hagi alternativa de metro, les corresponents a les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157, 193, amb intervals no superiors als trenta minuts.

Noticies relacionades

 L'incident en una catenària i la vaga de busos tornen a complicar la
mobilitat
-
Barcelona
afronta amb normalitat la tercera jornada consecutiva sense autobusos
 
-
La
Generalitat no intervindrà entre TMB i els conductors d'autobusos
-
La
línia 3 del metro de Barcelona torna a la normalitat després de dues hores
d'estar tallada entre Paral·lel i Lesseps
  -
Els
conductors d'autobusos de Barcelona fan vaga fins divendres
  -
Es
compleixen els serveis mínims en el segon dia de vaga d'autobusos, més
complicat per una avaria al metro

Videos

 TMB no vol negociar fins que s'aturi la vaga

Audios

 Dues hores i mitja d'alteracions

3cat24.cat


6/3/2008 CONFLICTE LABORAL EN EL TRANSPORT PÚBLIC

El Govern no resoldrà la vaga de bus amb un laude obligatori

- La consellera Serna exhorta l'empresa i els sindicats a negociar una sortida
- Els conductors intenten boicotejar un acte de Chacón en un dia amb 17 sabotatges

ROSA MARI SANZ / BARCELONA - ALBERT SEGURA / SANTA PERPÈTUA

La Generalitat no imposarà un arbitratge obligatori per resoldre el conflicte dels conductors d'autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Així ho va assegurar ahir la consellera de Treball, Mar Serna, per qui la solució a les discrepàncies entre l'empresa i els sindicats CGT i Actub, convocants de les vagues, passa per negociar un acord que posi fi a les aturades.

Serna, en una visita institucional que va fer a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, va assegurar que "tots els conflictes tenen una sortida i aquesta mai serà el laude de compliment obligat per part de la Generalitat", perquè "no existeixen les condicions perquè es doni". Descartava així repetir la intervenció directa per part del Govern que sí que es va produir durant la vaga de conductors d'autobús que va tenir lloc el maig i el juny del 2002 en pro d'un augment salarial. Llavors, el boicot als serveis mínims, que va deixar la ciutat sense autobusos, va portar la Generalitat a dictar un laude per acabar amb el conflicte.

LA CGT DEMANA UNA REUNIÓ I

en resposta a aquesta negociació a la qual va exhortar Serna, la CGT va emplaçar ahir TMB i Treball a una reunió urgent, per avui a les 11.00 al Col.legi de Periodistes, trobada a la qual tant TMB com la conselleria no assistiran per diferents raons. L'empresa, perquè diu que per seure a negociar s'han de desconvocar les aturades, i Treball, segons van explicar fonts del departament, perquè una reunió de mediació la convoca la mateixa conselleria a petició de les dues parts i se celebra a les instal.lacions de la Generalitat.

Mentre no es desencalla el conflicte, la ciutat va viure el tercer dia amb serveis mínims, que es van tornar a respectar. No obstant, malgrat que no hi va haver enfrontaments a la sortida de les cotxeres, van augmentar els sabotatges en ruta, segons va denunciar TMB. L'empresa, que ha obert 11 expedients a treballadors per incidents durant els dos primers dies, va assegurar que hi va haver atacs a 17 vehicles, tots mentre circulaven i alguns amb passatgers. Hi ha hagut 31 sabotatges des de dilluns.

I un altre dels actes diaris característic de la vaga és la concentració en un punt de la ciutat i la posterior manifestació. Ahir la cita va ser a la plaça de Catalunya, a les 12.00 hores, on es van congregar uns 300 treballadors que van anar a trobar una altra concentració. La que portaven a terme a la plaça de la Universitat estudiants que protestaven per la implantació del pla Bolonya i pel desallotjament dels joves que es van tancar dimarts a la UAB.

Així, els uns i els altres, uns 400 en total, van ocupar la Gran Via per a sorpresa dels conductors i al crit unànime de "¡Sí als dos dies de descans que reclamen els conductors. No al pla Bolonya!" A continuació, la curiosa fusió de manifestants es va encaminar fins a l'Hotel Avenida Palace, a la Gran Via, per mostrar el seu malestar a la candidata del PSOE per Barcelona, Carme Chacón, que participava en un dinar en el marc del fòrum de debat Tribuna Barcelona, moment en què l'altre grup, el d'estudiants, va aprofitar per increpar les desenes de mossos d'esquadra que custodiaven l'hotel pel desallotjament.

TRÀNSIT TALLAT

Treballadors i estudiants, cada un amb el seu tema, es van quedar durant prop d'una hora a les portes de l'establiment, escridassant tot aquell que hi entrava. "Només li volem dir a Chacón que proposi solucions satisfactòries abans de les eleccions i que demostri que realment està per la millora de la qualitat de vida i del treball com diu", va explicar el delegat de la CGT Josep Garganté.

No va poder ser, perquè tant la ministra com altres, entre ells l'alcalde Jordi Hereu, de qui es va demanar la dimissió durant la marxa, hi van accedir per una porta secundària de la rambla de Catalunya. A les 14.00, la concentració es va dissoldre i el trànsit de la ciutat, almenys el privat, va recobrar la normalitat.

El Periódico|http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=489330&idseccio_PK=1022&h=


5/3/2008 20:59 h CONFLICTE AL TRANSPORT PÚBLIC

TMB afirma que no es reunirà amb els sindicats que convoquen la vaga fins que acabi l'aturada

EUROPA PRESS BARCELONA

L'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha assegurat avui que està disposada a reunir-se amb els sindicats convocants de la vaga d'autobusos, CGT i ACTUB, per tractar el nou conveni col·lectiu, però si cessa l'aturada, que viu avui el tercer dia consecutiu a la capital catalana i finalitzarà divendres.

El sindicat CGT ha convocat una reunió urgent entre els treballadors i TMB, amb la mediació de la Conselleria de Treball, per demà a les onze del matí al Col·legi de Periodistes, a la qual TMB ja ha anunciat que no acudirà perquè es reunirà amb ells una vegada s'hagi desconvocat la vaga i amb totes les centrals presents.

Un portaveu de TMB ha explicat que aquesta "convocatòria unilateral" és "una bola de fum per marejar el personal" i ha remarcat que si la voluntat dels treballadors fos negociar, "desconvocarien la vaga i seurien a negociar". Les mateixes fonts han afirmat que deuen tenir "interessos" per prolongar l'aturada.

Per una altra part, fonts de la Conselleria de Treball han assenyalat que les mediacions les convoca el departament a la seva seu a petició de les parts i si existeix algun "element nou" que indiqui una possible resolució.

L'empresa demana un clima de tranquil·litat

La direcció de TMB ha reafirmat el desig d'obrir negociacions per a la inclusió dels dos dies setmanals fixos en el pròxim conveni col·lectiu, tal com ha demanat en la seva proposta mediadora Treball, que també ha sol·licitat un clima laboral de tranquil·litat per iniciar la discussió.

L'empresa ha manifestat que la reivindicació de més descansos només pot tenir satisfacció en el marc d'una negociació global sobre la distribució del temps de treball anual, pròpia d'un conveni col·lectiu, i no per la "imposició unilateral de condicions".

TMB ha instat a cessar "de manera immediata" la vaga "oportunista i política" i ha mantingut que, una vegada desconvocada, la reunió amb el comitè d'empresa pot tenir lloc de forma "immediata". L'empresa ha afirmat que en un clima de normalitat laboral "ja es podria estar negociant" amb els cinc sindicats representatius l'aplicació dels dos dies de descans fixos setmanals.

Actes vandàlics contra vehicles

L'empresa ha tornat a rebutjar els comportaments "violents i intimidatoris" de membres dels dos sindicats convocants, que avui s'han saldat amb 17 actes vandàlics contra vehicles en circulació.

En relació amb actuacions irregulars i violentes, l'empresa ha obert expedients sancionadors a 11 treballadors d'autobusos. Els expedients corresponen a fets ocorreguts en els dos primers dies de vaga, que poden constituir faltes greus o molt greus, relacionades amb impedir la sortida de vehicles de les cotxeres i insults i coaccions a altres treballadors.

TMB ha informat que aquesta tarda han sortit amb fluïdesa, malgrat els piquets intimidatoris, el gruix de vehicles de les cotxeres. Segons l'empresa, circulen desenes d'autobusos addicionals als adscrits als serveis mínims perquè "cada vegada més els conductors s'atreveixen a fer valer el seu dret a treballar".

El Periódico|http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=489082


5/3/2008 13:07 h TERCER DIA D'ATURADA DE TMB

Els usuaris afectats per la vaga del bus esperen fins a 30 minuts a les parades

EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els usuaris afectats per la vaga d'autobusos han hagut d'esperar avui fins a 30 minuts a les parades en el fred matí del tercer dia de la vaga de conductors d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Encara que els serveis mínims s'han prestat amb normalitat, alguns barcelonins s'han queixat dels retards i de la pèrdua de temps provocats per l'aturada.

La recerca de transports alternatius ha estat la solució que han trobat alguns usuaris per desplaçar-se per la ciutat, mentre que d'altres s'han resignat a l'espera per la dificultat d'efectuar els seus trajectes en altres mitjans de transport.

El Periódico|http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=489136


dijous, 6 de març de 2008

Els conductors assetgen el PSC

Els vaguistes de TMB tornen a dur la protesta a un acte dels socialistes

IVAN VILA. Barcelona

La protesta dels conductors de busos de Barcelona va tornar a derivar ahir, per segon dia seguit, en un acte contra el PSC, en la jornada amb més sabotatges des que dilluns va arrencar aquesta tongada d'aturades. N'hi va haver disset, i moments de tensió quan una conductora va atropellar un manifestant. Els comerciants van reclamar a l'Ajuntament que posi fi al conflicte i van criticar els vaguistes. Treball, per si de cas, va advertir que no imposarà res, i va tornar a instar les parts a seure i negociar.

La consellera de Treball, Mar Serna, va insistir que no pensa dictar cap laude de compliment obligat per posar fi al conflicte «perquè no hi ha les condicions necessàries». «La negociació ha de ser la forma de resoldre un conflicte, i no la imposició d'un tercer o la vaga per la vaga», va argumentar.

La reacció dels vaguistes a les paraules de Serna va ser citar l'empresa a reunir-se avui al Col·legi de Periodistes per començar a negociar, oferiment que obviava, com va recordar un portaveu de TMB, que per negociar l'empresa exigeix que primer es desconvoqui la vaga, tal com havia proposat el mediador de Treball. De fet, la rèplica de TMB va ser remetre una carta als cinc sindicats que integren el comitè d'empresa (UGT, CCOO, CGT, ACTUB i el SIT) per convocar-los a negociar tan bon punt es desconvoquin les protestes. Aquí tothom diu que està disposat a moure peça, però ningú no comença la partida.

Que no hi ha cap apropament queda palès en els disset sabotatges registrats ahir, una xifra que supera la suma dels de dilluns i dimarts –ja hi ha hagut 31 busos malmesos en tres dies–, i en el fet que TMB expedientés també ahir onze treballadors. Els acusa d'haver impedit la sortida de vehicles de les cotxeres i d'insults i coaccions a altres conductors.

TENSIÓ I CRITS CONTRA EL PSC

Vidres trencats i rodes rebentades a banda, ahir hi va haver un altre episodi violent en un moment de la manifestació que uns 400 conductors van tornar a fer al centre de Barcelona quan una conductora va decidir fer passar el cotxe com fos entre els manifestants. Les conseqüències van ser nefastes: va atropellar un vaguista, ferit lleu, i només la intervenció de la policia, que se la va endur d'allà, va salvar-la de les ires dels conductors.

Els empleats de TMB, que van coincidir amb una protesta estudiantil, es van dirigir després a l'hotel Avenida Palace, on la socialista Carme Chacón tenia un dinar de campanya electoral i on els va rebre, com el dia anterior a la seu del PSC, un espectacular cordó policial amb més de 60 antiavalots. Allà es van concentrar conductors i estudiants, que van tallar aquell tram de la Gran Via més d'una hora.

Que el PSC ha esdevingut la diana preferida dels vaguistes no només es fa evident perquè durant dos dies seguits hagin optat per boicotejar actes de la campanya dels socialistes, i per escridassar-los i insultar-los. A més, la CGT, un dels dos sindicats, amb l'ACTUB, que impulsen la vaga, va instar ahir Chacón i l'alcalde Jordi Hereu a oferir «una solució satisfactòria per als conductors abans de les eleccions».

EL COMERÇ, CONTRA LA VAGA

La Confederació de Comerç de Catalunya i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona van reclamar ahir a l'uníson a l'Ajuntament «que actuï per posar fi al conflicte» perquè la protesta, argumenten, «està ocasionant danys socials i econòmics» i «un important augment de l'absentisme laboral». Els comerciants creuen que les reivindicacions dels conductors «perden la seva validesa en ser exigides d'una forma abusiva que està fora de lloc en una societat moderna i democràtica», i insten els sindicats majoritaris, UGT i CCOO –que s'han desmarcat de la protesta–, a assumir «la seva responsabilitat social« i defensar «el conjunt dels ciutadans», que estan «indefensos» davant la vaga.

Les aturades no afecten la mobilitat privada. Dilluns, en hora punta, el trànsit va augmentar un 3%. Dimarts l'increment va ser d'un 0,1%, i ahir la densitat circulatòria fins i tot va ser lleument inferior a la d'un dia normal, segons el consistori. Sí que s'han notat en l'ús dels taxis i en el metro, que dilluns va registrar un 11% més d'usuaris.

El Punt|http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2767834


dijous, 6 de març de 2008

Sense incidents a la sortida

CLARA RIBAS.

La sortida dels autobusos ahir a la matinada es va produir sense cap incident. Un centenar de persones es van concentrar a partir de les quatre davant les cotxeres del Triangle per comprovar que no es deixava sortir cap bus que no fos dels que feien els serveis mínims. A 2/4 de 5 van sortir dos vehicles dels que donaven el 25% de servei a les línies que no tenen cap més cobertura de transport públic, i a partir de les 5.50 h van anar sortint els busos que havien de fer, segons havien dictat els serveis mínims, el 50% del servei.

En aquest moment, el president del comitè d'empresa de TMB i membre del comitè de descansos es va situar a la porta de les cotxeres per anar comprovant si els vehicles que sortien eren els que eren a la llista de serveis mínims. Segons van explicar membres del sindicat, aquesta va ser una de les diferències respecte a les sortides dels dos darrers dies, ja que era la primera vegada que els treballadors havien tingut accés a la llista dels serveis mínims establerts i, per tant, podien controlar si aquests es complien. Per la seva banda, Mercader va assegurar que els mobilitzats no pretenien alterar l'ordre i va lamentar la nombrosa presència policial, formada per vuit furgons d'antiavalots de la Guàrdia Urbana.

El Punt|http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2767781


Tercera jornada de protesta, serveis mínims i sabotatges

Redacció

El tercer dia de vaga dels conductors d'autobusos a la ciutat va acabar ahir sense un acord de reunió per negociar, amb un total d'onze expedients sancionadors per l'actuació dels piquets informatius i nous sabotatges.

Al matí hi va haver 17 vehicles sabotejats, segons TMB, que van afectar 13 línies, la majoria de la part alta de la ciutat i de la part esquerra de l'Eixample. Els autobusos van rebre pedrades que van trencar vidres i miralls retrovisors quan circulaven i alguns portaven passatgers, va informar TMB. Segons el sindicat CGT, el seguiment de la protesta va ser gairebé total i només van sortir vuit vehicles més dels afectats pels serveis mínims.

Uns 500 conductors van expressar ahir al migdia el seu malestar a la candidata socialista Carme Chacón. Es van manifestar davant l'hotel, situat a la Gran Via, on participava en un dinar de Tribuna Barcelona.

La Confederació del Comerç de Catalunya i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona van reclamar ahir a l'Ajuntament "que actuï per posar fi al conflicte, perquè causa "danys socials i econòmics, i afectat la mobilitat dels treballadors".

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 44. Dijous, 6 de març del 2008

Avui|http://paper.avui.cat/article/barcelona/118945/tercera/jornada/protesta/serveis/minims/sabotatges.html


El tercer dia de vaga dels conductors d'autobusos se salda amb 17 sabotatges a vehicles

La tercera jornada de vaga se salda amb disset sabotatges a vehicles, segons TMB. Els conductors es manifesten per Barcelona per reclamar a TMB que accepti les seves demandes

Barcelona Ult. Act. 05.03.2008 - 13:29 hs

Els serveis mínims de la vaga d'autobusos de Barcelona es compleixen aquest dimecres amb normalitat i sense incidents greus en la seva tercera jornada, encara que amb disset sabotatges a vehicles, segons TMB. Els conductors es manifesten per Barcelona per reclamar a TMB que accepti les seves demandes.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat avui que la Generalitat no imposarà un laude de compliment obligat per solucionar el conflicte laboral en l'empresa Autobusos de Barcelona. La consellera ha declarat que la solució a les discrepàncies entre empresa i els sindicats CGT i Actub, convocants de les vagues, passa per negociar un acord que posi fi a les aturades.


Seguiment "gairebé total"

El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, ha dit que el seguiment de la vaga avui és, de nou, "gairebé total" i que han sortit de les cotxeres només vuit vehicles més dels que no estaven afectats pels serveis mínims.

Un portaveu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha indicat, per la seva banda, que la jornada s'ha iniciat avui amb tranquil·litat en la majoria de cotxeres excepte en la del Triangle (Sant Andreu), on els piquets han intentat "maniobres dilatòries" en la sortida dels autobusos afectats pels mínims.

També ha informat que aquest matí s'han registrat nou sabotatges a vehicles, amb un atac amb pedres a un autobús de la línia 24 al barri del Carmel, al qual li han trencat un vidre i els miralls retrovisors, li han punxat dues rodes i hi han fet pintades.

D'altra banda, Saturnino Mercader ha afirmat que la representació sindical dels conductors té aquest dijous una entrevista amb un membre del consell d'administració de TMB, que s'ha interessat per conèixer en primera persona el conflicte laboral. "Esperem que aquesta entrevista serveixi perquè es pugui impulsar l'inici de la negociació sense condicions per les dues parts", ha argumentat. El portaveu de TMB ha indicat, en relació amb aquesta entrevista, que en el consell d'administració de l'empresa estan representades diferents forces polítiques, encara que no ha precisat qui ha sol·licitat reunir-se amb els vaguistes.

Els conductors tenen prevista per a aquest dimecres una nova manifestació pel centre de la ciutat, que es preveu que s'iniciï a la plaça de Catalunya, amb un recorregut sense determinar.

Avui|http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/23756/la/generalitat/ha/anunciat/no/imposara/laude/compliment/obligat/solucionar/conflicte/laboral.html


Vaga de bus als barris sense metro

ALTERNATIVES · Treball ha reforçat els serveis mínims de l'autobús als barris on no arriba la xarxa de metro MALESTAR · Els veïns afectats es queixen perquè queden "deixats de la mà de Déu"

Laia Curcoll

Els usuaris dels autobusos de Barcelona veuen com la seva rutina diària està influïda i modificada durant aquesta setmana per la vaga dels conductors de TMB. Però els veïns de les zones menys comunicades de la ciutat són, potser, els que més ho noten. La manca d'alternatives als barris on no arriba la xarxa de metro fa que si normalment la mobilitat en transport públic ja és complicada, aquesta setmana ho sigui més. Alguns d'aquests barris són el de la Marina i la Zona Franca, al districte de Sants-Montjuïc, i el Carmel, Can Baró i la Taxonera, al districte d'Horta-Guinardó.

Zona Franca

Segons les últimes dades del districte de Sants-Montjuïc, referents al novembre de l'any 2006, 29.600 persones viuen als barris de la Marina i la Zona Franca. El mateix informe sosté que hi ha 25.366 vehicles en total en aquests barris, dels quals 15.674 són turismes i 3.331 motocicletes i ciclomotors. Tampoc hi arriba el servei de Bicing, que aquesta setmana podria ser una alternativa a l'autobús, de manera que molta gent es desplaça en transport públic.

"Aquesta vaga es veu bastant malament perquè els veïns quedem deixats de la mà de Déu", afirma Montserrat Plans, vicepresidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes San Cristóbal. Habitualment els veïns que utilitzen el transport públic tenen a la seva disposició les línies d'autobús 9, 37, 72 i 109 i el bus de barri 125. D'aquestes, només les línies 9 i 109 han funcionat fora de les hores punta, amb uns serveis mínims del 25%, segons estableix l'ordre del departament de Treball.

La parada de metro que queda més a prop és la de la plaça Espanya, però "a pas lleuger hi pot haver més de mitja hora caminant", explica Montserrat Plans. Justament, les dificultats de mobilitat als barris sense metro és un dels aspectes que la conselleria té en compte a l'hora de decretar els serveis mínims. Però Montserrat Plans assegura que no acaba de ser així: "Trobo que el dia en què no funcionava la línia 3 del metro s'haurien d'haver reforçat els serveis mínims d'autobús". A més, denuncia que "en la vaga anterior es va dir que als barris que no tenien metro els serveis mínims funcionarien millor però no va ser així, i si ho va ser la veritat és que es va notar molt poc".

Però per l'associació veïnal San Cristóbal, el problema va molt més enllà d'aquests dies: "Sense vagues ja és difícil la mobilitat al barri amb transport públic, a veure si amb la línia 9 del metro la situació millora una mica".

Carmel

En el cas del districte d'Horta-Guinardó, els barris que no tenen metro són el Carmel, Can Baró i la Taxonera, amb 36.812, 9.667 i 6.325 habitants respectivament. En total 52.800 persones, que sumades a les 29.000 de la Zona Franca fan un total de més de 82.000.

Al Carmel les distàncies fins a les parades de metro també poden arribar a ser de mitja hora caminant, amb l'agreujant dels marcats desnivells del terreny, que impossibiliten l'arribada del Bicing al barri. Però les línies d'autobús 85, 86 i 87, que uneixen el Carmel amb altres barris de Barcelona com Gràcia i Horta, són propietat d'una empresa privada i per tant no s'han vist afectades per la vaga.

Però això no treu que els veïns no hagin notat els efectes de les aturades: "Amb l'estona que fa que estic esperant l'autobús, un dia normal ja n'haurien passat tres o quatre, de manera que dubto que els serveis mínims estiguin al 50%", afirma Oriol Sebastià. Tot i que espera que arribi el 10 a la rambla del Carmel i el porti a l'altra banda del túnel de la Rovira per agafar el metro a Alfons X, aquest veí del Carmel normalment es desplaça amb moto perquè, assegura, "en dies normals el transport públic en aquest barri ja és bastant lamentable".

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 44. Dijous, 6 de març del 2008

Avui|http://paper.avui.cat/article/barcelona/118944/vaga/bus/barris/sense/metro.html


Conductors d´autobús i estudiants es manifesten conjuntament a Barcelona

Tots dos col·lectius van acabar la seva protesta a l'hotel on es feia un acte el PSC

Efe/DdeG, Barcelona

Uns 500 conductors d'autobusos de Barcelona van expressar ahir el seu malestar laboral en el tercer dia de vaga consecutiu a la candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, amb una manifestació davant l'hotel en el qual la ministra participava en un dinar de Tribuna Barcelona. Els treballadors van iniciar ahir la protesta a la plaça de Catalunya, des d'on es van dirigir cap a la plaça Universitat, en què van coincidir amb un grup d'estudiants que protestava per la implantació del procés de Bolonya.

Els dos grups de manifestants s'han unit i s'han dirigit més tard conjuntament cap a l'hotel en el qual Chacón tenia previst un dinar del citat fòrum de debat, situat a la Gran Via de Barcelona, la qual cosa va obligar la candidata socialista a accedir al local per una porta del darrere. Els conductors i els estudiants van ocupar aquest carrer durant més d'una hora, la qual cosa va ocasionar múltiples problemes de circulació al centre de la ciutat.

El tercer dia consecutiu de vaga dels autobusos de Barcelona es va iniciar pel matí amb el compliment dels serveis mínims i sense incidents greus a les cotxeres, encara que amb disset sabotatges a disset vehicles, segons TMB. Un comunicat de l'empresa precisa, d'una altra banda, que aquesta tercera jornada va estar "marcada per l'accentuació de la violència" i afegia que "han estat atacats disset vehicles de la companyia, tots en circulació i alguns amb passatgers a l'interior", sense que s'hagin de lamentar danys personals.

Protesta d'estudiants

D'una altra banda uns 1.500 estudiants es van manifestar ahir al migdia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i van demanar la dimissió del rector, Lluís Ferrer, i dels membres del rectorat. Els estudiants es van manifestar en contra de la implantació de la LOU-LUC, l'anomenat pla de Bolonya, però van demanar la dimissió del rector després que ahir els Mossos d'Esquadra desallotgessin per la força a diverses desenes d'alumnes que s'havien tancat a la Facultat de Filosofia i Lletres.

La tancada va començar al voltant de les 13.00 hores d'ahir, amb 35 persones encadenades a l'interior i un centenar més que van donar suport a la iniciativa des de l'exterior, fins que van arribar uns 50 efectius dels Mossos d'Esquadra, que van carregar contra els manifestants.
Els alumnes van entrar ahir el migdia a l'edifici del rectorat demanant la dimissió del rector i també poder parlar directament amb membres de l'equip de govern, encara que la seva petició no ha estat atesa.

De la seva banda, el Consell de Govern de la UAB va emtre un comunicat respecte a l'"ocupació forçada" de la Facultat de Filosofia i Lletres i el posterior "desallotjament forçat" d'aquests estudiants per part de les forces de seguretat. El Consell de Govern expressa el seu suport a la decisió adoptada pel rector.

Diari de Girona|http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008030600_6_251797__Catalunya-Conductors-dautobus-estudiants-manifesten-conjuntament-Barcelona


CGT emplaza mañana a una reunión a TMB y a Trabajo, que no acudirán

CGT ha emplazado para mañana a la dirección de TMB y al departamento de Trabajo a una reunión urgente para desbloquear el conflicto, según un comunicado del sindicato, encuentro al que tanto TMB como la Conselleria de Trabajo no acudirán por diferentes razones.

Portavoces de TMB aseguraron que no acudirán a ninguna reunión hasta que se desconvoquen los paros de los conductores, que reclaman dos días de fiesta a la semana.

Por su parte, fuentes del departamento de Trabajo explicaron que una reunión de mediación la convoca la propia Conselleria a petición de las partes y se celebra en las instalaciones de la Generalitat.

Estas mismas fuentes señalaron que estarán dispuestos a mediar siempre que ambas partes lo soliciten y haya alguna predisposición a alcanzar un acuerdo.

CGT ha hecho llegar mediante un fax a la dirección de la empresa TMB una convocatoria de reunión para mañana a las 11 horas en el Colegio de Periodistas.

Según el comunicado, los conductores de autobús la convocan 'siguiendo las recomendaciones de hoy de la consellera de Trabajo, Mar Serna, sobre realizar una negociación entre las dos partes en conflicto'.

La huelga de conductores de autobuses lleva enquistada tres días y las posiciones de las partes se encuentran cada vez más distanciadas.

Terra actualitat


Se cumplen los servicios mínimos en una jornada con pocos
incidentes

TMB reitera su rechazo a reunirse con los
sindicatos CGT y Actub mientras continúen los paros

06/03/2008 | Actualizada a las 09:46h

Barcelona. (EFE).- TMB ha reiterado esta
mañana su rechazo a reunirse con los sindicatos CGT y Actub, que
habían convocado una reunión para esta mañana, mientras continúe la
huelga. Los servicios mínimos en la cuarta jornada de huelga de los
conductores de autobuses de Barcelona se han cumplido con
normalidad.

MÁS INFORMACIÓN

El presidente del comité de empresa de
Autobuses de Barcelona, Saturnino Mercader, ha informado de que los
vehículos incluidos en los servicios mínimos han salido de las
cuatro cocheras de Barcelona sin problemas.

Otros diez vehículos no afectados por los servicios mínimos han
salido de las cocheras de Ponent, Horta y Zona Franca, pero no de la
del Triangle (Sant Andreu), donde los piquetes son más activos,
según CGT.

Un portavoz de TMB ha indicado hoy de que los servicios mínimos se
han cumplido hoy con normalidad si bien dos vehículos de las líneas
46 y 92 que circulaban por la Gran Vía y la Vila Olímpica,
respectivamente, han sido atacados con piedras por unos
desconocidos, resultando con un vidrio roto y otro afectado.

Estos dos nuevos ataques, más otros dos de anoche, elevan a 35 los
sabotajes a autobuses registrados desde que se inició la huelga el
pasado lunes, según la empresa.

Los sindicatos CGT y Actub, convocantes de la huelga de esta semana
y de las dos anteriores, emplazaron a una reunión a la empresa para
hoy a las 11.00 horas en el Col.legi de Periodistes para intentar
llegar a un acuerdo, a la que TMB ya anunció ayer que no acudiría al
entender que los convocantes no representan al comité de empresa.

Con anterioridad a esta convocatoria, los sindicalistas se reunirán
con un miembro del consejo de administración de TMB, representante
de ERC, que ha pedido ser informado directamente por los
trabajadores sobre este conflicto laboral.


La Vanguardia


huelga autobuses (resumen) 05-03-2008

Huelguistas y TMB se enrocan en sus posiciones
en el tercer día de paros

Los conductores de autobuses y la empresa TMB han endurecido sus posiciones aún más en el tercer día de huelga, después de que la CGT haya lanzado una oferta de reunión para negociar que finalmente no tendrá lugar y que TMB haya abierto once expedientes sancionadores por la actuación de los piquetes.


Las declaraciones que ha hecho hoy la consellera de
Trabajo, Mar Serna, en una visita institucional al ayuntamiento de
Santa Perpetua de Mogoda (Barcelona), han servido de justificación a
los sindicatos para emplazar a la empresa a negociar.

Mar Serna ha advertido de que la Generalitat no
impondrá un laudo de obligado cumplimiento y que la solución pasa por
encontrar una salida entre las dos partes en la que 'ganen todos'.

Después de estas declaraciones, el sindicato CGT ha
convocado unilateralmente una reunión con la empresa y el Departamento
de Trabajo para mañana y ha comunicado este hecho en una nota de
prensa a los medios de comunicación.

Esta acción ha servido para separar aún más las
partes del conflicto, ya que desde TMB se ha descartado negociar hasta
que se ponga fin a la huelga, y el departamento de Trabajo ha afirmado
que les corresponde a ellos, como mediadores, convocar la reunión si
lo solicitan la empresa y los sindicatos.

Fuentes de TMB han afirmado que no tiene ningún
sentido continuar con la huelga, por lo que han solicitado que se
desconvoque si todos están de acuerdo en la negociación.

La empresa además ha informado hoy de que ha abierto
once expedientes sancionadores por acciones que han tenido lugar en
los dos primeros días de huelga y que han consistido en 'intimidar y
obstaculizar la salida de las cocheras para realizar los servicios
mínimos'.

Aún así, los servicios mínimos se han cumplido en el
tercer día de huelga y sólo ha habido incidentes durante la mañana en
la cochera del Triangle (Sant Andreu), donde los piquetes han
intentado 'maniobras dilatorias' en la salida de los autobuses
afectados por los mínimos, según fuentes de TMB.

Transportes Metropolitanos de Barcelona ha
contabilizado durante este tercer día de huelga 17 sabotajes a
vehículos, sobre todo ruedas pinchadas, cristales rotos y pintadas en
los autobuses.

El presidente del comité de empresa de Autobuses de
Barcelona, Saturnino Mercader, ha calificado hoy el seguimiento de la
huelga de 'total' y ha afirmado que la representación sindical de los
conductores tiene mañana una entrevista con un miembro del consejo de
administración de TMB, que se ha interesado en conocer en primera
persona el conflicto laboral.

'Esperamos que esta entrevista sirva para que se
pueda impulsar el inicio de la negociación sin condiciones por ambas
partes', ha argumentado.

Por su parte, el departamento de Interior de la
Generalitat ha levantado acta de las manifestaciones y los recorridos
que han realizado los conductores de autobuses de Barcelona desde el
pasado lunes, dado que los trabajadores no han solicitado permiso para
llevarlas a cabo.

Estas actas se derivarán a los servicios jurídicos
del gobierno catalán, que determinarán si se abre un expediente
informativo.

Por el momento, Interior no ha decidido abrir ningún
expediente sobre estas manifestaciones, han precisado las mismas
fuentes.

La huelga de los conductores de autobuses seguirá
mañana y el viernes pero, según CGT y Actub, cuando finalice esta
semana 'las movilizaciones continuarán con paros de 24 horas todos los
jueves de forma indefinida'.

Terra
Actualidad
- EFE


Conductores de TMB paralizan el centro de la ciudad durante dos
horas 17 autobuses saboteados en un día y 11 expedientes
disciplinarios por coacciones

BLANCA CIA - Barcelona - 06/03/2008

Un total de 17 autobuses saboteados, 11 expedientes disciplinarios
a trabajadores por coacciones en la salida de los servicios mínimos y
un sinfín de problemas para los usuarios de los autobuses y para
quienes conducían ayer al mediodía por el centro de Barcelona. Por
tercer día consecutivo, los trabajadores de autobuses en huelga se
adueñaron de la calle.

Desde las 12.30 hasta las 14.00, el tráfico de la Gran Via quedó
bloqueado. Aunque la mayor parte de los conductores se lo tomaron con
resignación, una joven, airada, se saltó el cordón de los
manifestantes y se llevó a uno, sentado, encima del capó de su
vehículo hasta que cayó al suelo. El incidente no tuvo mayores
consecuencias más allá del revolcón del manifestante y la rotura de la
luna delantera del vehículo de la joven.

A los conductores de autobús, en menor número que en días
anteriores, se les sumaron ayer estudiantes de la Facultad de Historia
de la Universidad de Barcelona. Todos se plantaron ante el hotel
Palace, donde la candidata del PSC, Carme Chacón, celebraba un acto.
No consiguieron aguarle la entrada porque ella y el alcalde, Jordi
Hereu, entraron por un acceso lateral.

Al malestar general que provoca la huelga de los conductores, se
sumó ayer la Confederación de Comercio de Cataluña, que denunció que
el paro origina absentismo laboral y pérdida de clientes. Y pidieron
al Ayuntamiento de Barcelona que "haga algo". No hay laudo

La posibilidad de laudo de obligado cumplimeinto para acabar con el
conflicto -algo que temen los convocantes del paro- fue descartada por
la consejera de Trabajo, Mar Serna, que insistió en que la empresa y
los huelguistas se tienen que sentar a negociar. Transportes
Metropolitanos (TMB) está de acuerdo en negociar -reconoce el derecho
a dos días consecutivos de descanso semanal-, pero cuando se
desconvoque la huelga y con los cinco sindicatos en la mesa de
negociación. En el comité de huelga sólo están los sindicatos
convocantes del paro -CGT y ACTUB-, mientras que en el comité de
empresa, además de éstos, se hallan los que tienen mayor
representación: UGT, Comisiones y el Sindicato Independiente de
Trabajadores (SIT).

En el ecuador de la huelga de esta semana, el resultado es: 31
autobuses saboteados desde el domingo, algunos con pasajeros dentro, y
11 expedientes disciplinarios, por coaccionar y amenazar en los dos
primeros días del paro a conductores a la salida de las cocheras. Pese
a la tensión que se vive en éstas, ayer, decenas de autobuses -la
cifra no fue precisada por TMB- volvieron a salir a la calle rompiendo
la huelga.


El Pais

------------------

Todos los partidos rechazan el paro de conductores

B. C. - Barcelona - 05/03/2008

Es un pulso político que va más allá de las reivindicaciones de los
dos días de fiesta consecutivos y de los 30 minutos de descanso en la
jornada laboral. Así lo consideran los cinco grupos del Ayuntamiento
de Barcelona, que rechazan la huelga e insisten en que la situación no
se resolverá mientras no se desconvoque el paro y se inicien las
negociaciones.

- Assumpta Escarp (PSC). Tenemos la clara voluntad de negociar,
pero para eso los sindicatos tienen que desconvocar la huelga y
enfocar las negociaciones como algo en lo que todos, ellos y TMB,
tienen que hacer cesiones. No pueden pretender que se inicien las
negociaciones con un sí incondicional a todo.

- Xavier Trias (CiU). La postura de TMB es de máxima firmeza y
estamos de acuerdo en que para negociar los sindicatos tienen que
desconvocar la huelga. No obstante, también creemos que la empresa y
los responsables municipales deben dar alguna señal a los sindicatos
para intentar desbloquear el conflicto, y eso no lo vemos.

- Alberto Villagrasa (PP). Lo primero es sentarse y negociar. La
empresa ya ha reconocido la reivindicación de los trabajadores del
descanso de dos días consecutivos. Ahora les toca a los trabajadores
desconvocar la huelga para hablar del resto de las cosas. Lo que no
puede ser es que el principal perjudicado sea el usuario, y eso obliga
a las dos partes -trabajadores y empresa- a un plus de
responsabilidad.

- Quim Mestres (ICV-EUiA). La estrategia sindical de CGT es la de o
todo o nada y está claro que no tiene voluntad de negociar. Esa
situación perjudica sobre todo al usuario, pero también al propio
modelo de transporte de esta ciudad. La solución está en lo que
propone la Generalitat: avanzar la negociaciòn del convenio. La
empresa de Transportes está de acuerdo pero los trabajadores están
cerrados en banda.

- Jordi Portabella (ERC). Hay mucha gente que está sufriendo la
huelga y, por eso, no sería algo anormal adelantar la negociación del
convenio colectivo. Parece que la empresa (TMB) está dispuesta a ello
y que los trabajadores no quieren desconvocar la huelga. Si se quiere
la negociación, es evidente que no se puede estar en huelga. Hay que
buscar alguna fórmula para que las dos partes se sienten para
solucionar algo que causa graves problemas a los ciudadanos.


El Pais

-------------------

CUARTO DÍA DE HUELGA CON NUEVOS SABOTAJES

La negativa de sindicatos y TMB a ceder en su pulso enquista el
conflicto de los autobuses

-  TMB eleva a 35 los sabotajes a vehículos públicos desde el
pasado domingo

- Los sindicatos decidirán este viernes en asamblea sobre una
huelga indefinida * La empresa pública quiere negociar el convenio con
todos los sindicatos

BARCELONA.- La crisis del autobús público de Barcelona no puede
hacer otra cosa sino crecer. Así lo demuestran las posiciones de
fuerza que están demostrando tanto los sindicatos responsables de la
actual huelga, CGT y Actub, como la empresa pública Transports
Metropolitans de Barcelona (TMB), quienes han confirmado su falta de
disposición a ceder en el pulso que mantienen y que está dificultando
la movilidad de los ciudadanos en la capital catalana.

El penúltimo episodio del enfrentamiento se ha traducido en el
ofrecimiento de los mencionados sindicatos a TMB de mantener una
reunión en el Colegio de Periodistas de Cataluña este mismo jueves por
la mañana. Una oferta que ha caído en saco roto ya que, tal y como han
asegurado fuentes de TMB a EL MUNDO, la empresa dependiente del
Ayuntamiento, que ha tachado la propuesta de "espectáculo mediático",
no está dispuesta a sentarse con los manifestantes a menos que estos
desconvoquen las huelgas que están en marcha.

Fuentes de TMB han señalado que "no podemos negociar cuando sigue
activa una huelga violenta, llena de intimidaciones y que hoy mismo
[jueves, 6 de marzo] cuenta con dos nuevos casos de sabotaje". Así,
TMB admite haber aceptado la negociación como única solución al
conflicto, aunque la condición sine qua non se sentarán con los
promotores de la huelga está clara: que finalicen las movilizaciones y
el servicio recupere la normalidad.

TMB, que sí ha cedido en torno a la posibilidad de adelantar la
negociación del actual convenio para desatascar la situación, también
quiere que a dichas negociaciones acudan los cinco sindicatos del
sector, tres de los cuales, entre ellos CC.OO y UGT, no han dado apoyo
a las actuales huelgas.

El presidente del comité de empresa, Saturnino Mercader (CGT), por
su parte, ha asegurado a la emisora Catalunya Informació que su
ofrecimiento de negociación no irá acompañada en ningún momento por el
final de las protestas. "La huelga es un derecho que tenemos", ha
señalado, emplazando a TMB a acudir a la cita del Colegio de
Periodistas para escuchar, de nuevo sus demandas.

Cabe recordar que los promotores de las protestas, además, han
amenazado con llevar a cabo una huelga indefinida a partir de la
semana que viene, según se decida en una asamblea convocada para este
viernes, por lo que, de no cambiar mucho la situación, las paradas de
autobús seguirán repletas de gente durante los próximos días. 35 actos
de sabotaje desde el domingo

La cuarta jornada de huelga de esta semana se está viviendo con
especial tranquilidad, cumpliéndose de forma escrupulosa los servicios
mínimos dictados por la Generalitat.

Sin embargo, y tal y como ha informado TMB a los medios de
comunicación, los sabotajes a los vehículos han continuado, elevándose
ya a 35 ataques desde el pasado domingo por la noche.

Además, y en lo que se ha convertido en una constante, la empresa
pública ha abierto varios expedientes, 11 sólo el pasado miércoles,
por amenazas, coacciones, intimidaciones y ataques físicos de varios
huelguistas a compañeros, así como la obstaculización a la salida de
los autobuses que deben cumplir con los servicios mínimos por parte de
los piquetes informativos.


El Mundo

--------------------

CONFLICTO DEL TRANSPORTE URBANO EN LA CAPITAL CATALANA

Medio millar de conductores de autobús intentan boicotear un acto electoral
de Chacón

Actualizado miércoles 05/03/2008 21:01 (CET)  EVA BELMONTE

BARCELONA.- Cerca de medio millar de conductores de autobuses municipales de
Barcelona y de estudiantes, y que estaban protagonizando una manifestación
conjunta por el centro de la ciudad por el conflicto que les enfrenta con el
Consistorio y contra el plan de Bolonia, respectivamente, han decidido acudir a
la entrada del Hotel Palace para boicotear un acto electoral que tenía previsto
celebrar la ministra de Vivienda y candidata del PSC por Barcelona, Carme
Chacón, sobre la 13.30 horas.

Los manifestantes, a quienes se han unido estudiantes de la Universitat
Autònoma de Barcelona (UAB) que protestaban contra el desalojo violento de los
compañeros que se manifestaban el martes contra el Plan Bolonia, se han dirigido
hacia allí como medida de reprobación contra los socialistas catalanes.

Los manifestantes se han mantenido en la puerta del hotel durante una hora,
donde han lanzado silbidos y gritos contra las personas que asistían al acto en
el que participaba Carme Chacón, convocado por Tribuna Barcelona.

Al grito de '¡Chacón, Chacón, sal al balcón!', los manfiestantes pretendían
impedir la entrada de la Ministra de Vivienda, mientras un enorme despliegue
policial rodeaba a los manifestantes y custodiaba la entrada al hotel. Mientras
los empresarios que decían que acudían al acto han podido acceder al hotel sin
problemas, algunos periodistas que han intentado entrar para cubrir el acto
electoral han sido vetados. Así, los Mossos d'Esquadra sólo permitían la entrada
a las personas que contaban con reserva de mesa en la comida de Tribuna
Barcelona, con lo que algún fotógrafo no ha podido acceder. En ese sentido, la
Generalitat ha decidido no mediar en el conflicto, una medida que ha sido bien
recibida por los manifestantes.

Carme Chacón, finalmente, ha entrado al hotel por una puerta trasera,
mientras unos 500 manifestantes la esperaban en la entrada. Un conductor
arrollado

El momento de mayor tensión se ha vivido cuando un conductor al que los
manifestantes obstaculizaban el paso ha decidido atravesar el grueso de la
movilización, arrollando en su acción a uno de los conductores. Los hechos han
ocurrido al inicio de la marcha, cuando los manifestantes cortaban la Gran via a
la altura de plaza Universitat.

Tras el incidente, los huelguistas han amagado con agredir al conductor, que
ha tenido que ser escoltado por agentes de los Mossos d'Esquadra para evitar
males mayores. Además, en un intento por evitar el linchamiento, agentes de la
Guàrdia Urbana han cargado levemente contra ellos.

El huelguista atropellado ha sido atendido inmediatamente por una ambulancia,
cuyos responsables han asegurado a este medio que únicamente ha recibido un
fuerte golpe en un brazo. 'Sí a los dos días, no a Bolonia'

A la tercera jornada de huelga y manifestación de conductores de TMB se ha
unido una protesta de estudiantes contra el Plan de Bolinia. La enésima protesta
por los dos días de descanso continuará mañana, cuando además está convocada una
nueva reunión entre sindicatos y dirección de la empresa.

Por su parte, los estudiantes han criticado la actuación policial llevada a
cabo el martes por la noche en la Universitat Autònoma de Barcelona. Aseguran
que fue una carga policial "indiscriminada y violenta" y denuncian que hubieron
tres personas heridas graves, hecho que por el momento no ha sido confirmado.


El Mundo