CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

[Recull de premsa] Els conductors de TMB es manifesten davant la seu del PSC-PSOE de Barcelona: crònica i fotos (cat/cast)

Dimecres, 5 març, 2008

[(La premsa del sistema, l'actual "premsa del règim", procura evitar d'informar que la vaga d'autobusos està plenament consolidada, és pràcticament total i que només surten els serveis mínims.

La premsa oficial al servei dels poders fàctics, no només procura desinformar sobre l'èxit de la vaga, sinó que a les brutals agressions policials contra els treballadors les qualifica de "enfrontaments" o "batusses", presenta els serveis mínims com si fossin en detriment de la vaga quan saben de sobra que en tot moment els vaguistes han respectat aquests serveis a pesar de considerar-los abusius i s'han limitat a controlar i garantir el seu funcionament, presenten com "incidents" les provocacions i coaccions de l'empresa i la policia com si els responsables fossin els/es treballadors/es, presenten les mentides, mitges veritats i manipulacions de l'empresa com a informacions periodístiques ... i podríem seguir, però passem a fer el "recull de premsa" per a millor constatar-ho. Comencem amb la informació dels/es companys/es de Kaos en la Red, l'artícle de Xavier Diez al seu bloc (La bitàcola de Xavier Diez), i continuem amb la desinformació i manipulació de la premsa del règim, inclosa la informació d'El Punt|El Punt i Vilaweb|Vilaweb ( que acostumen donar una de freda i una de calenta).)]


Els conductors de TMB es manifesten davant la seu del PSC-PSOE de Barcelona: crònica i fotos (cat/cast)

Sota el lema “més conductors/es i menys directius”, aquest migdia els conductors i conductores de TMB en vaga s’han manifestat pel centre de Barcelona fins a la seu central del PSC-PSOE, al carrer Nicaragua, per denunciar la seva responsabilitat en el conflicte pels dos dies de descans setmanal i exigir-los solucions. +++ VEURE FOTOS >>>

[ Teo Navarro (Per a Kaos en la Red) 04.03.2008 19:59]|http://www.kaosenlared.net/noticia/els-conductors-tmb-manifesten-davant-seu-psc-psoe-barcelona-cronica-i-

++ Ver las imágenes como Fotogalería >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sota el lema “més conductors/es i menys directius”, els conductors de TMB es manifesten fins a la seu del PSC-PSOE de Barcelona

ampliar

 

La manifestació ha arrencat de la Plaça Espanya o­n prèviament s’ha informat  que la vaga també  avui havia tingut un seguiment gairebé del 100%, així com  de la continuació de l’escalada repressiva contra els treballadors. En nom del comitè de vaga, Saturnino Mercader ha informat que, a més del company Jové que havia estat detingut el dia anterior i posat en llibertat amb càrrecs la mateixa tarda, també han estat imputats el seu germà, també conductor, i el propi Mercader, ambdós per “desordres públics”.

La manifestació, força combativa, s’ha dirigit a la seu central del PSC-PSOE, al carrer Nicaragua, fortament protegit pels “nois de Saura”. Allà, juntament amb les consignes “dos dies, dos, dies”,“más conductores y menos directivos” i “con esta explotación vamos a acabar, queremos dos días de descanso semanal”, també s’han cridat lemes com ara “Hereu dimissió”, “Vais de progresistas y sois unos fascistas”... dirigits contra el partit governant a l’ajuntament, responsable directe de la situació dels conductors i conductores de TMB.

En les intervencions de diversos treballadors davant la seu del PSC-PSOE s’ha denunciat la falsetat tant de la informació com dels arguments de l’empresa i de l’alcaldia per oposar-se a les reivindicacions dels treballadors, arribant a plantejar que suposarien un encariment del preu del transport públic. Saturnino Mercader ha denunciat que els conductors de  l'EMT de  Madrid cobren al voltant de 100 euros mensuals més i disposen dels dos dies de descans setmanal, una jornada sense temps de presència ni les 80 hores de compliment obligat i, tot i tenir també millor flota d’autobusos, el preu del bitllet a Madrid és d’1 euro, un 30% menys que a Barcelona. També s’ha relacionat aquesta situació amb el despilfarrament i sobrecost que suposa mantenir una quantitat enorme de directius –més de 200-- amb sous astronòmics.

També s’ha denunciat la manipulació informativa i la lamentable demagògia del diari la Vanguardia que, en un ampli reportatge que sembla dictat per la direcció de l’empresa, ha fet fins i tot públics els telèfons d’alguns membres del comitè de vaga animant els lectors a fer-los saber el seu malestar per la vaga. Sembla, però, que amb gens d’èxit.

Tenen tot el dret: solidaritzem-nos!

Els treballadors i treballadores d’autobusos tenen tot el dret a dos dies de descans setmanal. Ens estan donant una lliçó de lluita, amb decisions preses assembleàriament, amb unitat per la base, amb una combativitat i una determinació admirables. L’empresa i l'Ajuntament  estan fent una campanya basada en la mentida i la falsetat, sancionant treballadors i sense reparar en despeses: 600 milions s’han gastat en l’infame fulletó que està repartint per tot arreu! Està movent, a més, tots els resorts que dóna el poder: mitjans de comunicació massius (últim exemple: La Vanguardia), forces policials (municipal i de la Generalitat) que reprimeixen i impedeixen exercir drets, detenen i processen... No els deixem sols. Donem-los tota la nostra solidaritat: difonent el diari gratuït, contribuint econòmicament a la caixa de resistència (bons, ingressos al compte...), participant de les seves accions (manifestacions, control dels mínims...), organitzant accions de suport als barris...

És ben evident que si guanyen ells, guanyem tots!


Con el lema “más conductores/as y menos directivos”, los conductores de TMB se manifiestan ante la sede del PSC-PSOE de Barcelona 

La manifestación ha arrancado de la Plaça Espanta donde previamente se ha informado de que la huelga también hoy ha tenido un seguimiento prácticamente del 100%, así como de la continuación de la escalada represiva contra los trabajadores. En nombre del comité de huelga, Saturnino Mercader ha informado de que, además del compañero Jové que había sido detenido ayer y puesto en libertad con cargos por la tarde, también han sido imputados su hermano, también conductor, y el propio Mercader, ambos por “desórdenes públicos”.

La manifestación, muy combativa, se ha dirigido a la sede central del PSC-PSOE en la calle Nicaragua, fuertemente protegida por los “chicos de Saura”. Allí, junto a las consignas “dos días, dos días, dos días”, “más conductores y menos directivos” y “con esta explotación vamos a acabar, queremos dos días de descanso semanal”, también se han coreado lemas como “Hereu dimissió”, “Vais de progresistas y sois unos fascistas”… dirigidos contra el partido gobernante en el Ayuntamiento, responsable directo de la situación de los conductores y conductoras de TMB.

En las intervenciones de varios trabajadores ante la sede del PSC – PSOE se ha denunciado la falsedad tanto de la información como de los argumentos de la empresa y de la alcaldía para oponerse a las reivindicaciones de los trabajadores, llegando a plantear que supondrían un encarecimiento del precio del transporte público. Saturnino Mercader ha denunciado que los conductores de la EMT de Madrid cobran alrededor de 100 euros mensuales más y tienen los dos días de descanso semanal, una jornada sin tiempo de presencia ni las 80 horas de cumplimiento obligado y, teniendo además una mejor flota de autobuses, el precio del billete en Madrid es de 1 euro, un 30% menos que en Barcelona. También se ha relacionado esta situación con el despilfarro y el sobrecoste que supone mantener a una cantidad enorme de directivos –más de 200—con sueldos astronómicos.

Se ha denunciado así mismo la manipulación informativa y la lamentable demagogia del diario La Vanguardia que, en un amplio reportaje que parece dictado por la dirección de la empresa, ha hecho incluso públicos los teléfonos de algunos miembros del comité de huelga, animando a los lectores a llamarlos para comunicarles su malestar con la huelga. Parece, sin embargo, que con ningún éxito.

Tienen todo el derecho: ¡solidaricémonos!

Los trabajadores y trabajadoras de autobuses tienen todo el derecho a dos días de descanso semanal. Nos están dando una lección de lucha, con decisiones tomadas asambleariamente, con unidad por la base, con una combatividad y una determinación admirables. La empresa está haciendo una campaña basada en la mentira y en la falsedad, sancionando a trabajadores y sin reparar en gastos: ¡600 millones se han gastado en el infame folleto que están repartiendo por todas partes! Está moviendo, además, todos los resortes que da el poder: medios de comunicación masivos (último ejemplo: La Vanguardia), fuerzas policiales (municipal y de la Generalitat) que reprimen e impiden ejercer derechos, detienen y procesan… No los dejemos solos. Démosles todo nuestro apoyo: difundiendo el diario gratuito, contribuyendo económicamente a la caja de resistencia (bonos, ingresos en cuenta…), participando en sus acciones (manifestaciones, control de mínimos…), organizando acciones de apoyo en los barrios…

¡Es evidente que si ganan ellos, ganamos todos!


Huelga del 3 al 7 de marzo: Por los 2 días de descanso semanal

Calendario de actividades:

Lunes 3:

De las 4h a las 10h de la Mañana:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Asamblea de conductores y conductoras en Plaça Universitat.

De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

Martes 4:

De las 4h a las 10h de la Mañana:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Plaça Espanya: Manifestación "Más conductores/as y menos directivos".

De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

Miércoles 5:

De las 4h a las 10h de la Mañana:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Plaça Catalunya: Manifestación "Por un Transporte Seguro y Económico".

De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

Jueves 6:

De las 4h a las 10h de la Mañana:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Plaça Universitat: Manifestación "Por los 2 Días sin represión policial. En apoyo del compañero Javi".

De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

Viernes 7:

De las 4h a las 10h de la Mañana:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Asamblea (Ver el Blog para los detalles).

De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

Sábado 8:

A las 18h Plaça Universitat: Manifestación del Día de la Mujer TrabajadoraSúmate al Bloque de "Las conductoras de TMB por los 2 días de descanso semanal"

-Triangle: 676 70 50 62 (Mercader)-Horta: 686 44 01 73 (Mellado)

-Zona Franca: 654 92 69 78 (Aranda)

-Ponent: 656 61 50 45 (Cardenas)

més informació a: http://comitedescansos.blogspot.com/

Kaos en la Red|http://www.kaosenlared.net/noticia/els-conductors-tmb-manifesten-davant-seu-psc-psoe-barcelona-cronica-i-


Més sobre la vaga d'autobusos de Barcelona

xavierdiez | Economia i Societat | dimarts, 4 de març de 2008 | 17:54h|http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/84081/

Vergonyós i lamentable el tractament mediàtic d'un dels conflictes laborals més enquistats dels darrers temps. En comptes d'explicar el rerafons de la qüestió, obligació d'ètica professional, al meu parer, dels periodistes, es destaquen efectes secundaris que serveixen per tapar les causes. Incidents aïllats, batusses són elevats a la categoria de notícies, mentre que el gabinet de premsa de TMB i l'Ajuntament de Barcelona fabriquen dades inventades amb la intenció de manipular l'opinió pública.

En aquests darrers dies es diu que; a) els conductors d'autobusos de Barcelona volen tots els caps de setmana de festa; b) Tenen 1,9 dies de vacences setmanals; c) No és possible assumir el cost que suposaria aquesta mesura. La realitat és que, a) els conductors d'autobusos de TMB no volen els caps de setmana, sinó dos dies que impliquin 8-9 dies de descans mensuals, com la resta de treballadors, enfront als 5 que fan actualment; b) L'1,9 dies que diu l'empresa que fan de festa és el resultat d'afegir les jornades de vacances i els dies de lliure disposició no remunerats que tenen. En cas que això s'apliqués a la resta de treballadors, resultaria que cadascú tindria 2,9 dies de festa setmanals; i c) Només amb la despesa que destina l'Ajuntament de Barcelona als alts càrrecs de les empreses municipals i a la publicitat institucional, n'hi hauria prou per fer front a una despesa menys important del que es diu. Al cap i a la fi, tothom guanyaria en seguretat.

El que tampoc no diu pràcticament cap mitjà de comunicació important és que els conductors de TMB tenen el suport explícit de personalitats com Mathew Tree, Oleguer Presas, Xavi Sarrià, Carme Sansa, Joel Joan o Víctor Alexandre, és a dir, la plana major del sobiranisme social i compromès. Tenen també el meu.

Espero de tot cor que se' n surtin amb la seva. La victòria d'un assalariat sempre repercuteix favorablement respecte de tots aquells que viuen del seu treball.

La bitàcola de Xavier Diez|http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/84081/


La FAVB vol saber el cost de la «campanya antivaga»

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va carregar ahir contra la campanya que ha engegat TMB per desacreditar els vaguistes, que inclou la distribució de tríptics i anuncis en els mitjans. La federació creu que TMB oblida que «la vaga és un dret», i hi afegeix: «El que ningú ens ha dit és quant ens costa a la ciutadania la campanya de propaganda antivaga.» La FAVB recorda que TMB «és una empresa pública», i demana conèixer el cost de la campanya i el dels sous dels treballadors, «des dels directius fins als conductors».

Matí sense bus ni metro

Una incidència informàtica deixa la L3 fora de servei més de dues hores el segon dia seguit sense busos a Barcelona

IVAN VILA. Barcelona

Una incidència al metro que va provocar la interrupció del servei de la L3 al pas pel centre de la ciutat entre 1/4 de 9 i 2/4 d'11 del matí va afegir-se ahir al dèficit de transport públic que la vaga d'autobusos provoca aquesta setmana a Barcelona. El problema, a més, es va produir durant l'aturada de tres hores per torn que duen a terme des de la setmana passada els tècnics de senyals i comunicacions del metro, que també reclamen millores laborals. Malgrat tot, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) insistia que l'inusualment llarg interval entre la incidència i la normalització del servei no va tenir res a veure amb la protesta. Pel que fa a la vaga dels conductors, la jornada es va saldar amb dos sabotatges més, que s'afegeixen als dotze de dilluns.

+ Els Mossos d'Esquadra van blindar la seu del PSC, però durant la protesta no va haver-hi cap moment de tensió. Foto: ACN

La involuntària campanya a favor del transport privat que darrerament ha fet TMB –en això sembla que hagi pres el relleu de les rodalies de Renfe– es va estendre ahir al metro. Amb la ciutat pràcticament sense autobusos, una avaria a l'equip informàtic que regula els senyals i els canvis de via a l'estació de Catalunya va obligar a interrompre el servei de la línia 3 a les 8.12 del matí, en plena hora punta. Deu minuts després es restablia la línia, excepte en el seu tram més cèntric, entre les parades de Paral·lel i Lesseps. Les sis estacions que hi ha en aquest interval –Drassanes, Liceu, Catalunya, Passeig de Gràcia, Diagonal i Fontana– van estar sense servei més de dues hores, fins a 2/4 d'11. Mentrestant, TMB va habilitar un servei de busos llançadora entre les estacions inutilitzades. 15.000 usuaris van resultar afectats per l'avaria, segons els càlculs de l'empresa.

TMB va evitar en tot moment relacionar la llarga durada de l'afectació amb la coincidència amb la vaga que duen a terme des de la setmana passada una setantena de tècnics de senyals i comunicacions, precisament els encarregats de resoldre problemes com el d'ahir. Els vaguistes fan aturades de tres hores per torn: de 6 a 9 del matí, de 2 a 5 de la tarda i de 10 de la nit a 1 de la matinada. La fallida informàtica es va produir durant l'aturada matinal. TMB, que quan es va convocar aquesta protesta va assegurar que no tindria cap afectació, va obviar aquesta circumstància en totes les notes informatives que va emetre ahir. Després, en declaracions a aquest diari, una portaveu va assegurar que el temps de resposta no va resultar afectat per la vaga perquè hi havia serveis mínims, tot i admetre que «no és habitual» que una avaria informàtica provoqui un tall de més de dues hores.

Els vaguistes, però, asseguren que sí que va haver-hi relació directa entre la protesta i la durada del tall. Segons Ángel González, de la CGT, «la falta de manteniment pot comportar problemes com aquest». A més, explica, els dos empleats que hi ha per torn en compliment dels serveis mínims són en una central a l'Hospitalet, i no a les línies fent-ne el manteniment com és habitual: «Només surten si hi ha una incidència concreta», explica, «i no és el mateix arribar des de l'Hospitalet que si ets a dues o tres parades de distància.» Per González, en circumstàncies normals, l'avaria «s'hauria resolt en mitja hora o tres quarts». Qui tingui orelles, que hi senti.

DOS SABOTATGES

Novament a la superfície, la vaga de busos va mantenir el seguiment massiu que garanteixen els piquets que controlen la sortida de les cotxeres, tot i que TMB assegura que van circular «més vehicles dels establerts pels serveis mínims», sense concretar-ne la quantitat. Ahir, la jornada va ser més tranquil·la que dilluns. En l'habitual recompte de desperfectes que TMB facilita a diari, ahir hi constaven dos vehicles amb vidres trencats, un dels quals, una llançadora de personal de la cotxera d'Horta que traslladava empleats de neteja. El balanç de dilluns havia estat molt pitjor: llavors van ser 12, els busos sabotejats.

No hi va haver cap més batussa a les cotxeres com la de dilluns al matí a Sant Andreu, ni incidents durant la manifestació que uns 400 conductors van tornar a improvisar al migdia, aquest cop entre la plaça d'Espanya i la seu del PSC al carrer Nicaragua, absolutament blindada pels antiavalots.

Això sí, hi va haver retrets i insults per als socialistes –«socialistos», segons un dels que van agafar el megàfon–, l'alcalde i els directius de TMB. L'argument dels conductors és que si realment les seves demandes comporten un increment d'un 20% de la massa salarial, com diu l'empresa, el que cal és reduir el nombre de directius, el sou dels quals, segons els vaguistes, és el 16% del pressupost per a salaris de la companyia.

Diari El Punt|http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2765613


Tranquil·litat i forta presència policial a l'inici de la segona jornada de vaga de bus a Barcelona

Una avaria obliga a tallar parcialment la línia 3 del metro de Barcelona

La segona jornada de vaga dels conductors d'autobús de Barcelona ha començat sense incidents, tot i que amb una forta presència policial a les cotxeres per garantir la sortida dels serveis mínims, que són del 50% del servei des de les 6.30 fins a les 9.30. A les cotxeres del Triangle, a la Verneda, els mossos han envoltat un centenar de conductors que volien assegurar-se que no sortien més autobusos dels pactats. Ahir, els treballadors reunits en assemblea van oposar-se a la vaga indefinida però, en canvi, van mantenir les vagues parcials previstes fins divendres i les de cada dijous.

Per tant, avui tornarà a haver-hi serveis mínims del 50% a la xarxa d'autobusos de TMB, entre les 6.30 i les 9.30, i entre les 17.00 i les 20.00. Sobre la vaga d'ahir, els sindicats diuen que fou seguida per un 97% dels conductors.

De totes maneres, al matí hi va haver incidents: un guàrdia urbà ferit i un conductor de TMB detingut a les cotxeres de Sant Andreu. A més, mossos i guàrdia urbana van atacar els piquets informatius, que volien impedir la sortida d'alguns vehicles. A sobre, l'empresa va denunciar dotze sabotatges: vidres trencats i quatre rodes punxades.

Compliment dels serveis mínims

Ara, els serveis mínims es van complir, segons TMB. Durant la resta del dia solament va funcionar un 25% del servei de dotze línies (n'hi ha més de cent): les que arriben a llocs sense cap més servei de transport (9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193).

TMB, disposada a negociar

TMB sosté que les vagues no tenen sentit, perquè la companyia està disposada a negociar els dos dies de descans setmanal, però la CGT i ACTUB pretenen, a més dels dos dies de descans setmanal, una reducció de 285 hores de treball anual i un augment salarial del 20%.

La reivindicació dels sindicats

En canvi, els sindicats ACTUB i CGT exigeixen l'aplicació immediata dels dos dies de descans setmanal i, a més, trenta minuts diaris. A l'última reunió amb TMB no es va resoldre res.

Avaria al metro

Una incidència tècnica ha obligat aquest matí a tallar parcialment la línia 3 del metro de Barcelona, que circula des de les 8.22 hores només entre Zona Universitària i Paral·lel, i entre Lesseps i Canyelles.

A les 8.12 hores s'ha produït una avaria a l'estació de plaça Catalunya, que ha obligat a suspendre la circulació de la línia durant deu minuts. Llavors, s'ha pogut reiniciar el servei, tot i que de manera parcial. A les 8.50 hores continuaven tancades les estacions de Drassanes, Liceu, Catalunya, Passeig de Gràcia, Diagonal i Fontana.

Vilaweb|http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2763962&p_edi=nyc


Barcelona i València viuen una altra jornada de vagues als autobusos municipals

Des de les cinc hi torna a haver serveis mínims als busos de TMB · A València hi haurà aturades de sis a nou

La segona jornada de vaga dels conductors d'autobús de Barcelona s'ha vist agreujada de bon matí per una avaria a la línia 3 del metro, que s'ha resolt a mig matí. Des de les cinc de la tarda fins les vuit del vespre hi torna a haver serveis mínims. A València, els treballadors d'EMT també fan vaga avui; l'aturada del matí, que ha durat tres hores (de sis a nou), ha afectat 125.000 usuaris, segons els sindicats, i 75.000, segons l'empresa, que acusa els vaguistes de no respectar els serveis mínims.

La vaga dels conductors d'autobús de Barcelona ha començat sense incidents, però amb una forta presència policial a les cotxeres per garantir la sortida dels serveis mínims, que eren del 50% del servei fins a les 9.30. A les cotxeres del Triangle, a la Verneda, els mossos han envoltat un centenar de conductors que volien assegurar-se que no sortien més autobusos dels pactats.

La Generalitat marca que els serveis mínims han de ser del 50% del servei entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí, i entre les cinc i les vuit del vespre. Durant la resta del dia, només hi ha actiu un 25% del servei en dotze línies de les més de cent que cada dia recorren la ciutat, aquelles que arriben a zones on no hi ha cap altre transport alternatiu: 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193.

TMB sosté que les vagues dels conductors d'autobús no tenen sentit, perquè està disposada a negociar els dos dies de descans setmanal, però la CGT i ACTUB pretenen, a més dels dos dies de descans setmanal, una reducció de 285 hores de treball anual i un augment salarial del 20%. En canvi, els sindicats ACTUB i CGT exigeixen l'aplicació immediata dels dos dies de descans setmanal i, a més, trenta minuts diaris. A l'última reunió amb TMB no es va resoldre res.

Les reclamacions dels treballadors dels busos de València

El comitè d'empresa d'EMT vol que els conductors dels autobusos municipals de València no siguin discriminats respecte dels treballadors de l'ajuntament, en el conveni dels quals consta un augment de sou del 6% en quatre anys. Les parts en litigi no han arribat encara a cap acord, i mantenen la convocatòria de jornades de vaga per als dies 6, 7, 11, 13 i 14 de març.

Vilaweb|http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2764791&p_edi=badalona


5/3/2008 08:58 h QUEDEN DOS DIES D'ATURADES

Els serveis mínims es compleixen sense incidents greus en la tercera jornada de vaga dels autobusos de BCN

- TMB afirma que aquest matí s'han registrat nou sabotatges a vehicles

EFE - BARCELONA

Els serveis mínims de la vaga d'autobusos de Barcelona es compleixen amb normalitat i sense incidents greus en la seva tercera jornada, encara que amb nou sabotatges a vehicles, segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, ha dit que el seguiment de la vaga avui és, una altra vegada, "gairebé total", i que han sortit de les cotxeres només vuit vehicles més dels que no estaven afectats pels serveis mínims.

Un portaveu de TMB ha indicat, per la seva part, que la jornada ha començat amb tranquil·litat a les cotxeres, excepte a la del Triangle (Sant Andreu), on els piquets han intentat "maniobres dilatòries" en la sortida dels autobusos afectats pels serveis mínims.

També ha informat que aquest matí s'han registrat nou sabotatges a vehicles, amb un atac amb pedres --a un autobús de la línia 24 al barri del Carmel, que ha resultat amb un vidre trencat--, dues rodes punxades, tres pintades i tres miralls retrovisors trencats.

Entrevista dels treballadors i la direcció

Per una altra banda, Saturnino Mercader ha afirmat que la representació sindical dels conductors té demà una entrevista amb un membre del consell d'administració de TMB, que s'ha interessat per conèixer en primera persona el conflicte laboral.

"Esperem que aquesta entrevista serveixi perquè es pugui impulsar l'inici de la negociació sense condicions per les dues parts", ha dit.

El portaveu de TMB ha indicat, en relació amb aquesta entrevista, que al consell d'administració de l'empresa estan representades diferents forces polítiques, però no ha precisat qui ha sol·licitat reunir-se amb els vaguistes.

Els conductors tenen prevista per avui una nova manifestació pel centre de la ciutat, que es preveu que comenci a la plaça de Catalunya, amb un recorregut sense determinar.

El Periódico


Els serveis mínims es compleixen en el tercer dia de vaga dels conductors d'autobusos

Els serveis mínims de la vaga d'autobusos de Barcelona es compleixen aquest dimecres amb normalitat i sense incidents greus en la seva tercera jornada, encara que amb nou sabotatges a vehicles, segons TMB

Avui / Ult. Act. 05.03.2008 - 08:50 hs

Els serveis mínims de la vaga d'autobusos de Barcelona es compleixen aquest dimecres amb normalitat i sense incidents greus en la seva tercera jornada, encara que amb nou sabotatges a vehicles, segons TMB.

El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, ha dit que el seguiment de la vaga avui és, de nou, "gairebé total" i que han sortit de les cotxeres només vuit vehicles més dels que no estaven afectats pels serveis mínims.

Un portaveu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha indicat, de la seva banda, que la jornada s'ha iniciat avui amb tranquil·litat en la majoria de cotxeres excepte en la del Triangle (Sant Andreu), on els piquets han intentat "maniobres dilatòries" en la sortida dels autobusos afectats pels mínims.

També ha informat que aquest matí s'han registrat nou sabotatges a vehicles, amb un atac amb pedres a un autobús de la línia 24 al barri del Carmel, que li han trencat un vidre i els miralls retrovisors, punxat dues rodes i fet pintades.

D'una altra banda, Saturnino Mercader ha afirmat que la representació sindical dels conductors té aquest dijous una entrevista amb un membre del consell d'administració de TMB, que s'ha interessat per conèixer en primera persona el conflicte laboral. "Esperem que aquesta entrevista serveixi perquè es pugui impulsar l'inici de la negociació sense condicions per les dues parts", ha argumentat. El portaveu de TMB ha indicat, en relació amb aquesta entrevista, que en el consell d'administració de l'empresa estan representades diferents forces polítiques, encara que sense precisar qui ha sol·licitat reunir-se amb els vaguistes.

Els conductors tenen prevista per aquest dimecres una nova manifestació pel centre de la ciutat, que es preveu s'iniciï a la plaça de Catalunya, amb un recorregut sense determinar.

Diari Avui


Els conductors d'autobusos de Barcelona donaran suport la manifestació dels universitaris contra el Pla Bolonya

BARCELONA, 4 de març (EUROPA PRESS).- Els conductors d'autobusos en vaga de TMB donaran suport a la manifestació convocada pels portaveus de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) per al dijous.

El portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Albert Font-Tarrés, i el delegat del sindicat CGT al comitè d'empresa de TMB, Saturnino Mercader, han confirmat a Europa Press que els vaguistes de TMB donaran suport als universitaris i als professors dels col·legis públics en un acte conjunt de defensa "del servei públic", ha declarat Font-Tarrés.

En la convocatòria de la manifestació, que ha tingut lloc davant del Comissionat per a Universitats i Desenvolupament de la Conselleria d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya, quatre portaveus de la PMDUP han simulat l'enterrament de la universitat pública, portant un taüt i una làpida de cartró, a ritme de la marxa fúnebre tocada amb un trombó per un d'ells.

L'objectiu de la manifestació és denunciar el procés de "privatització i mercantilització" de la universitat pública i exigir la derogació de la LOU i el Reial decret que estableix els nous graus universitaris, ja que consideren que "devalua la formació superior" a més d'"institucionalitzar l'elitització" de l'accés a estudis especialitzats.

Vilaweb / Europa Press|http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?noticia=2765191


El segon dia de vaga dels conductors d'autobusos s'inicia amb tranquil·litat i serveis mínims complerts

El segon dia de la vaga d'autobusos de Barcelona s'ha iniciat amb tranquil·litat i sense incidents i els serveis mínims s'han complert amb normalitat, segons fonts de CGT, un dels dos sindicats convocants de l'aturada

EFE Barcelona Ult. Act. 04.03.2008 - 13:24 hs

El segon dia de la vaga d'autobusos de Barcelona s'ha iniciat amb tranquil·litat i sense incidents i els serveis mínims s'han complert amb normalitat, segons fonts de CGT, un dels dos sindicats convocants de l'aturada.

El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, ha afirmat que el seguiment de la vaga ha estat "gairebé del cent per cent" aquest matí a les cotxeres d'Horta, Triangle, Ponent i Zona Franca, d'on han sortit set vehicles més dels afectats pels serveis mínims.

Per la seva banda, TMB informa que els serveis mínims han sortit a la seva hora malgrat "la pressió dels piquets a les portes de les cotxeres" i hi ha hagut nous sabotatges contra dos vehicles, i ja són 14 els atacs contra vehicles, segons ha informat l'empresa.

Els serveis mínims finalitzaran a les 09.30 hores i es reprendran entre les 17.00 i les 20.00, amb el 50% del servei en totes les línies regulars i un vehicle en cadascuna de les del Bus del Barri

Els autobusos atacats han estat una llançadora del personal de la cotxera d'Horta, que li han trencat un vidre, i un altre de la línia 28, que li han trencat una porta de vidre amb una pedra, sense que s'hagin produït danys personals.

El gruix dels vehicles ha sortit "amb fluïdesa" de les cotxeres a partir de les 05.45 hores en compliment de l'ordre del departament de Treball sobre els serveis mínims, que han de ser efectius a les 06.30 hores en els punts d'origen de les diferents línies d'autobús.

L'empresa assegura que, de la mateixa manera que aquest dilluns, estan circulant més vehicles dels establerts en els serveis mínims, encara que no n'ha facilitat xifres.

Els serveis mínims finalitzaran a les 09.30 hores i es reprendran entre les 17.00 i les 20.00, amb el 50% del servei en totes les línies regulars i un vehicle en cadascuna de les del Bus del Barri. La resta del dia circularà el 25% del servei en les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109 i 157 i Parc Montjuïc, amb intervals no superiors als 30 minuts.

Els treballadors estan convocats aquest dimarts a una nova manifestació que sortirà de la plaça d'Espanya, en un recorregut per Barcelona encara per determinar.

Diari Avui


Una avaria a la L3 agreuja el caos per la vaga del bus

Avui - M.F.

Una avaria a la línia 3 del metro va deixar ahir sense servei durant dues hores, d'un quart de nou del matí a dos quarts d'onze, el tram central d'aquesta línia (del Paral·lel a Lesseps). Això s'afegia a les molèsties i els retards que la vaga d'autobusos està causant a la ciutat aquesta setmana.

Els usuaris defraudats que no podien agafar ni el metro ni l'autobús es queixaven també de la manca de servei de taxi i de l'absència d'informació a les andanes. L'avaria del metro la va causar un equip informàtic que és a la plaça Catalunya i que controla els senyals i els canvis de via. Aquest equip es va instal·lar fa dos anys i no s'havia espatllat mai.

Durant les dues hores que es va trigar a arreglar l'avaria, la línia 3 va continuar funcionant des de la Zona Universitària fins al Paral·lel i des de Lesseps fins a Canyelles. La part central de la línia que va quedar fora de servei comprèn les estacions de Drassanes, Liceu, Catalunya, Passeig de Gràcia, Diagonal i Fontana. Segons TMB, l'avaria va afectar uns 15.000 usuaris.

La vaga d'autobusos va continuar ahir per segon dia consecutiu amb els serveis mínims dictats pel govern. Mentre les negociacions entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els treballadors continuen en via morta, un grup de 250 conductors es van manifestar ahir davant de la seu del PSC.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 43. Dimecres, 5 de març del 2008

Diari Avui


4/3/2008 15:46 h PROTESTES I INCIDÈNCIES EN TRANSPORTS

Una avaria al metro s'afegeix a la vaga del bus i complica la mobilitat a Barcelona

- Uns 400 conductors de TMB es manifesten davant la seu del PSC sense incidents greus

EFE BARCELONA

La mobilitat a la ciutat de Barcelona s'ha vist complicada avui per la vaga dels conductors dels autobusos urbans i per una avaria a la línia 3 del metro, que ha deixat sense servei el tram entre les estacions de Paral·lel i Lesseps durant dues hores. Malgrat la vaga dels conductors d'autobús, TMB i els sindicats han arribat a un acord per habilitar 16 autobusos llançadora que han cobert la ruta entre Paral·lel i Lesseps mentre ha durat l'avaria.

Uns 15.000 usuaris han resultat afectats per l'avaria, que ha deixat la zona alta de Barcelona que cobreix la línia 3, als barris de Vallcarca i Vall d'Hebron, sense servei de metro fins que els serveis tècnics del suburbà han aconseguit reparar-la. Es dóna la circumstància que els tècnics del metro també estan en vaga per tercera setmana consecutiva en demanda de la negociació de la seva reclassificació professional, i la reparació de l'avaria l'han hagut d'assumir els serveis mínims d'aquest col·lectiu.

Ous contra el PSC

Al migdia, uns 400 conductors d'autobusos de Barcelona s'han manifestat pel centre de Barcelona en el seu segon dia de vaga consecutiu i han finalitzat la protesta amb una concentració davant la seu del PSC, on han llançat alguns ous, encara que sense més incidents. El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, ha indicat que la protesta s'ha traslladat a la seu del PSC per ser el partit al qual pertany l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, a qui consideren responsable que la vaga en demanda de dos dies festius setmanals s'allargui.

Al crit de "Més conductors, menys directius", els conductors han iniciat la protesta a la plaça d'Espanya, des d'on han decidit anar en manifestació pel centre de la ciutat fins a la seu del PSC, situada al carrer Nicaragua. Davant la presència de nombrosos agents dels Mossos d'Esquadra, els conductors han protestat pel que consideren falta de diàleg de l'alcalde per solucionar el seu conflicte laboral i han tirat ous a la façana, però sense més incidents.

Serveis mínims sense problemes

Cap portaveu del PSC ha sortit de la seu d'aquest partit per atendre els manifestants, que han desistit de la protesta perquè havien d'anar a "complir els serveis mínims de la tarda" entre les 17.00 i les 20.00 hores, ha dit Mercader.

Els serveis mínims en aquest segon dia de vaga, que es va iniciar ahir i es preveu que s'acabi divendres que ve, han funcionat amb normalitat i fluïdesa, segons han coincidit a assenyalar fonts dels sindicats CGT i Actub, convocants de l'atuda, i de l'empresa TMB.

Contràriament al que va passar ahir --jornada en què un treballador va ser detingut per agredir presumptament un guàrdia urbà, que va resultar ferit en un piquet informatiu--, avui la sortida dels autobusos de les cotxeres s'ha produït sense problemes gràcies, en gran part, a la important presència policial, han indicat els sindicats.

CGT i Actub preveuen fer una nova manifestació demà, que sortirà al migdia de la plaça de Catalunya amb el lema Per un transport segur i econòmic, en un recorregut que no s'ha donat a conèixer.

El Periódico


4/3/2008 11:44 h ERROR EN EL CONTROL DE SENYALS

Una avaria a l'estació de Catalunya obliga a tallar 2 hores el tram central de la línia 3 de metro

- De les 8.20 a les 10.29 hores només han circulat trens entre Zona Universitària i Paral·lel, i entre Lesseps i Canyelles

EL PERIÓDICO - BARCELONA

El tram central de la línia 3 del metro de Barcelona ha estat fora de servei més de dues hores aquest matí a causa d'una avaria en l'equip informàtic que controla els senyals i els canvis de via a l'estació de Catalunya, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Des de les 8.20 hores fins a les 10.29 hores, el servei s'ha interromput a les sis estacions compreses entre Drassanes i Fontana, tram en què també convergeixen els combois de Rodalies de Renfe.

Durant el temps que ha trigat a reparar-se l'avaria, a la línia 3 només han circulat trens entre Zona Universitària i Paral·lel, per un costat, i Lesseps i Canyelles, per l'altre.

TMB ha establert autobusos llançadora entre Paral·lel i Lesseps, amb parades a les estacions de metro intermèdies, per cobrir el tram afectat mentre ha durat la incidència. Els usuaris podien realitzar altres trajectes alternatius, amb la línia 2 (amb transbord a Paral·lel) o la línia 5 (a Sants Estació).

Vaga de conductors d'autobús

Les línies regulars d'autobusos 22, 24 i 28 també han servit perquè els passatgers afectats continuessin el viatge, però només fins a les 9.30 hores, moment en què han finalitzat els serveis mínims (del 50%) de la vaga de conductors de TMB. A partir d'aquella hora, les línies 22 i 28 ha deixat de funcionar, mentre que a la 24 només circulen el 25% de vehicles.

L'avaria de l'estació de Catalunya ha estat reparada pels serveis mínims dels tècnics de senyals del metro, que també aquesta setmana estan en vaga per demanar la reclassificació de les categories, segons han informat fonts de TMB.

El Periódico


5/3/2008 PROBLEMES AL TRANSPORT DE L'ÀREA METROPOLITANA

Talls a la L-3 i la Ronda Litoral agreugen l'efecte de l'aturada del bus

- Una avaria de dues hores del metro i un accident al Bon Pastor afecten milers de ciutadans
- Els conductors es manifesten fins a la seu del PSC en el segon dia de vaga sense incidents

RAMON COMORERA / BARCELONA

Desplaçar-se en transport públic per Barcelona i accedir-hi pel nord en qualsevol tipus de vehicle va ser una empresa força difícil ahir al matí. Als problemes que va causar el segon dels cinc dies de vaga dels conductors d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'hi van sumar en hora punta una avaria a la L-3 que va tallar part de la línia i un accident a la Ronda Litoral al Bon Pastor que va ocasionar cues quilomètriques fins al Vallès.

Una fallada en la senyalització a la plaça de Catalunya va deixar la L-3 sense metro de les 8.22 a les 10.29 hores de Paral.lel a Lesseps. Busos llançadora van unir les estacions afectades amb cues a les parades. A la ronda, la col.lisió d'un camió i un turisme, la conductora del qual va resultar ferida, va tallar la calçada en direcció al Llobregat de 9.00 a 9.51 hores. El trànsit es va col.lapsar en cinc quilòmetres fins a la Trinitat, la Ronda de Dalt i la Pota Nord a Santa Coloma i en 15 més fins a Badia del Vallès per la C-58.

PIQUETS A LES COTXERES

Els serveis mínims dels busos es van complir sense incidents, però amb molts policies a les quatre cotxeres. A la de Sant Andreu, on dilluns hi va haver un detingut i un guàrdia urbà ferit, 15 furgonetes dels Mossos van ocupar el carrer i la porta del centre. A les 5.45 hores quan van començar a sortir els cotxes la tensió va ser alta entre els agents i un piquet nombrós de treballadors.

Més de 200 conductors es van manifestar al migdia des de la plaça d'Espanya fins a la seu del PSC al carrer de Nicaragua on van protestar, davant la presència també dels Mossos, per l'actuació de l'alcalde Jordi Hereu, que consideren responsable de la falta de diàleg. Els vaguistes van tallar el carrer mitja hora i van llançar ous.

Durant les hores punta amb serveis mínims els usuaris es van acumular a les parades a l'espera del primer autobús o del següent si el primer arribava ple. Fora d'aquests períodes no es van veure gairebé vehicles circulant. La xarxa de metro va registrar dilluns un 12% més de viatgers, segons TMB, l'equivalent al 20% del passatge dels busos del dilluns anterior, unes 150.000 persones. El volum de trànsit va pujar també aquell dia un 3%.

Els sindicats CGT i ACTUB, convocants de la vaga per reclamar dos dies de descans a la setmana sense augmentar les hores de feina la resta de dies i sense reducció de salari, van dir que l'aturada va ser total.

TMB va denunciar dos sabotatges més contra vehicles, va dir que no pot assumir el cost dels descansos i va demanar tractar el tema dins de la negociació del nou conveni, com proposa la mediació de la Generalitat. La CGT també va sol.licitar "la negociació immediata", però sense desconvocar la vaga i oferint "una mica del 20% de l'augment de la despesa" que suposarien les noves contractacions per compensar les hores que no treballaria la plantilla.

El Periódico


Excepte en la del Triangle, a Sant Andreu, segons TMB

Els serveis mínims es compleixen sense incidents en la tercera jornada de vaga d'autobusos a Barcelona

Els serveis mínims de la vaga d'autobusos de Barcelona es compleixen avui amb normalitat i sense incidents greus en la seva tercera jornada, encara que amb nou sabotatges a vehicles, segons TMB.

El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, ha dit que el seguiment de la vaga avui és, de nou, "gairebé total" i que han sortit de les cotxeres només vuit vehicles més dels que no estaven afectats pels serveis mínims.

Un portaveu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha indicat, de la seva banda, que la jornada s'ha iniciat avui amb tranquil·litat en la majoria de cotxeres excepte en la del Triangle (Sant Andreu), on els piquets han intentat "maniobres dilatòries" en la sortida dels autobusos afectats pels mínims.

També ha informat que aquest matí s'han registrat nou sabotatges a vehicles, amb un atac amb pedres a un autobús de la línia 24 al barri del Carmel, que ha resultat amb un vidre trencat, dues rodes punxades, tres pintades i altres tres trencaments de miralls retrovisors.

D'una altra banda, Saturnino Mercader ha afirmat aquest dimecres que la representació sindical dels conductors té demà una entrevista amb un membre del consell d'administració de TMB, que s'ha interessat per conèixer en primera persona el conflicte laboral.

"Esperem que aquesta entrevista serveixi perquè es pugui impulsar l'inici de la negociació sense condicions per les dues parts", ha argumentat.

El portaveu de TMB ha indicat, en relació amb aquesta entrevista, que en el consell d'administració de l'empresa estan representades diferents forces polítiques, encara que sense precisar qui ha sol·licitat reunir-se amb els vaguistes.

Els conductors tenen prevista per avui una nova manifestació pel centre de la ciutat, que es preveu s'iniciï a la plaça de Catalunya, amb un recorregut sense determinar.

COM Ràdio Serveis informatius
5/3/2008 8:35


Els sindicats afirmen que el seguiment de la vaga ha estat aquest matí "gairebé del cent per cent"

El segon dia de vaga d'autobusos a Barcelona s'inicia amb tranquil·litat i els serveis mínims complerts

El segon dia de la vaga d'autobusos de Barcelona s'ha iniciat avui amb tranquil·litat i sense incidents, i els serveis mínims s'han complert amb normalitat, segons fonts de CGT, un dels dos sindicats convocants de l'atur.

El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, ha afirmat que el seguiment de la vaga ha estat "gairebé del cent per cent" aquest matí en les cotxeres d'Horta, Triangle, Ponent i Zona Franca, de les que han sortit només set vehicles més dels afectats pels serveis mínims.

De la seva banda, TMB informa aquest dimarts que els serveis mínims han sortit a la seva hora malgrat "la pressió dels piquets a les portes de les cotxeres" i nous sabotatges contra dos vehicles, amb la qual cosa sumen ja 14 els atacs a autobusos, segons l'empresa.

Els autobusos atacats han estat una llançadora del personal de la cotxera d'Horta, que ha resultat amb un vidre lateral trencat, i un altre de la línia 28, al qual uns desconeguts han destrossat una porta de vidre amb una pedra, sense que s'hagin produït danys personals en els dos casos.

El gruix dels vehicles han sortit avui "amb fluïdesa", s'indica en un comunicat de TMB, de les cotxeres a partir de les 05,45 hores en compliment de l'ordre del Departament de Treball sobre els serveis mínims, que han de ser efectius a les 06,30 hores en els punts d'origen de les diferents línies d'autobús.

L'empresa assegura que, de la mateixa manera que ahir, estan circulant més vehicles dels establerts en els serveis mínims, encara que no ha facilitat xifres.

Els serveis mínims finalitzen a les 09,30 hores i es reprendran entre les 17,00 i les 20,00, amb el 50% del servei en totes les línies regulars i un vehicle en cadascuna del Bus del Barri.

La resta del dia circularà el 25% del servei en les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109 i 157 i Parc Montjuïc, amb intervals no superiors als 30 minuts.

Els treballadors estan convocats avui a una nova manifestació que partirà de la plaça d'Espanya, en un recorregut per Barcelona per determinar.

COM Ràdio Serveis informatius
4/3/2008 8:43


Incrementen els actes vandàlics sense afectar els serveis mínims en el tercer dia de vaga d'autobusos

MARIA ALUJA (laMalla.net)

Els serveis mínims s'estan complint el tercer dia de vaga d'autobusos; els vehicles han sortit de les cotxeres sense problemes destacables, tot i la presència de piquets, i ofereixen el 50% del servei habitual. Però segons TMB els actes vandàlics han incrementat. Entre les quatre i les vuit del matí s'han produït nou sabotatges, amb un atac amb pedres a un autobús de la línia 24 al barri del Carmel, que ha resultat amb un vidre trencat, dues rodes punxades, tres pintades i altres tres trencaments de miralls retrovisors, tal com ha explicat l'empresa. Amb aquests ja són 23 els actes vandàlics registrats per TMB.
El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, ha exlicat que el seguiment de la vaga avui és, de nou, "gairebé total" i que han sortit de les cotxeres només vuit vehicles més dels que no estaven afectats pels serveis mínims.

D'una altra banda, Saturnino Mercader ha afirmat que la representació sindical dels conductors té demà una entrevista amb un membre del consell d'administració de TMB, que s'ha interessat per conèixer en primera persona el conflicte laboral.

Els conductors tenen prevista per avui una nova manifestació pel centre de la ciutat, que es preveu s'iniciï a la plaça de Catalunya, amb un recorregut sense determinar.

La Malla 05/03/2008 - 08:16h


Compliment dels serveis mínims i tensió a les cotxeres en el segon dia de vaga d'autobusos

MARIA ALUJA (laMalla.net)

El segon dia de vaga d'autobusos ha començat sense incidents importants i amb el compliment dels serveis mínims.Puntualment, a tres quarts de sis del matí, els autobusos sortien de les cotxeres i a dos quarts de set ja iniciaven el transport. Tot i que a les cotxeres hi havia piquets informatius i una forta presència policial no s'han produït incidents destacats, tal com ha informat TMB. Segons els sindicats, el seguiment de la vaga és avui gairebé del 100%. Tal com ahir, els treballadors han fet al migdia una nova manifestació, en aquetsa ocasió unes 300 persones han fet una marxa fins a la seu del PSC.

L'empresa ha destacat dos sabotatges a primera hora d'aquest mat. Els autobusos atacats han estat una llançadora del personal de la cotxera d'Horta, que ha resultat amb un vidre lateral trencat, i un altre de la línia 28, al qual uns desconeguts han destrossat una porta de vidre amb una pedra, sense que s'hagin produït danys
personals en els dos casos. Segons TMB, s'eleven a 14 el nombre de sabotatges des de qua va començar la vaga

El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, ha afirmat que el seguiment de la vaga ha estat "gairebé del cent per cent" aquest matí en les cotxeres d'Horta, Triangle, Ponent i Zona Franca, de les que han sortit només set vehicles més dels afectats pels serveis mínims. TMB assegura que, de la mateixa manera que ahir, estan circulant més vehicles dels establerts en els serveis mínims, encara que no ha facilitat xifres.

Com aquest dilluns, fins a dos quarts de deu del matí i de cinc a vuit de la tarda treballarà el 50% de la flota d'autobusos. La resta del dia circularà el 25% del servei en les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109 i 157 i Parc Montjuïc, amb intervals no superiors als 30 minuts.

La Malla 04/03/2008 - 08:03h


Es compleixen els serveis mínims en el segon dia de vaga d'autobusos, més complicat per una avaria al metro

Actualitzat a les 20:54 h 04/03/2008

La segona jornada de vaga dels busos urbans de Barcelona ha transcorregut amb menys incidències a les cotxeres, però més problemes per als usuaris del transport públic. Els serveis mínims, tant del matí com de la tarda, s'han complert sense incidències remarcables -fins i tot amb més vehicles dels previstos- però una avaria a la línia 3 del metro ha complicat la vida a molts ciutadans, 15.000 segons TMB. I és que s'ha tardat a restablir el servei perquè molts tècnics del metro també estaven de vaga. Uns 400 conductors d'autobús en vaga, que s'han manifestat pel centre de Barcelona, han acabat la seva protesta davant la seu del PSC, contra la qual han llançat ous.

Al crit de "Més conductors, menys directius", els conductors han iniciat la protesta a la plaça d'Espanya, des d'on han decidit anar en manifestació pel centre de la ciutat fins a la seu del PSC, situada al carrer Nicaragua. Davant la presència de nombrosos efectius dels Mossos d'Esquadra, els conductors han protestat pel que consideren falta de diàleg de l'alcalde per solucionar el seu conflicte laboral i han tirat ous a la façana, però sense majors incidents.

Els serveis mínims en aquest segon dia de vaga, que va començar dilluns i es preveu que acabi divendres que ve, han funcionat amb normalitat i fluïdesa. Contràriament al que va passar ahir, amb un treballador detingut per agredir presumptament un guàrdia urbà. Avui la sortida dels autobusos de les cotxeres s'ha produït sense problemes gràcies, en gran part, a la important presència policial.

La mobilitat a la ciutat s'ha vist avui complicada no només per la vaga dels autobusos, sinó també per una avaria en la línia 3 del metro, que ha deixat sense servei el tram entre les estacions de Paral·lel i Lesseps durant unes dues hores. Tot i la vaga, TMB i sindicats han arribat a un acord per habilitar 16 autobusos llançadora que han cobert la ruta entre Paral·lel i Lesseps mentre ha durat l'avaria.

Uns 15.000 usuaris haurien resultat afectats per l'avaria, que ha deixat la zona alta de Barcelona que cobreix la línia 3 en els barris de Vallcarca i Vall d'Hebron sense servei de metro fins que els serveis tècnics del metro de Barcelona han aconseguit reparar-la. Resulta que els tècnics del metro també estan en vaga per tercera setmana consecutiva en demanda de la negociació de la seva reclassificació professional, per la qual cosa la reparació de l'avaria l'han hagut d'assumir els serveis mínims d'aquest col·lectiu.

Els serveis mínims funcionen bé

Els principals afectats de l'aturada, els usuaris del transport públic, han de saber que el Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims del 50% de la flota en les hores punta (de 6.00 a 9.30 i de 17.00 a 20.00), que s'estan complint escrupolosament, per fer front a la vaga. La forta presència policial ha facilitat la sortida puntual dels vehicles de les cotxeres malgrat que hi ha hagut piquets informatius.

La resta del dia circulen el 25% dels autobusos en aquelles zones on no hi hagi alternativa de metro, les corresponents a les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157, 193, amb intervals no superiors als trenta minuts.

TMB ha iniciat una campanya informativa en què dóna a conèixer la seva posició, i a través del web Sí als dos dies deixa clara la seva posició i facilita dades detallades sobre el conflicte laboral. D'altra banda, tota la informació sobre l'aturada i els serveis mínims es pot consultar des del web de TMB.

3cat24.cat


Intentar agafar el transport públic ha estat una aventura

15.000 ciutadans han tingut avui un dia negre

04/03/08 21:29

Maria Navarro.- Els ciutadans de Barcelona avui han tingut una jornada complicada a l'hora de viatjar en transport públic. A la segona jornada de vaga dels busos urbans de Barcelona que ha transcorregut amb menys incidències a les cotxeres, però una avaria a la línia 3 del metro ha complicat la vida 15.000 ciutadans segons TMB. I és que s'ha tardat a restablir el servei perquè molts tècnics del metro també estaven de vaga.

Així moure's avui per la ciutat per anar a la feina ha estat complicat al temps per una avaria en la línia 3 del metro, que ha deixat sense servei el tram entre les estacions de Paral·lel i Lesseps durant unes dues hores. Tot i la vaga, TMB i sindicats han arribat a un acord per habilitar 16 autobusos llançadora que han cobert la ruta entre Paral·lel i Lesseps mentre ha durat l'avaria.

Al crit de "Més conductors, menys directius", 400 conductors d'autobusos han iniciat la protesta a la plaça d'Espanya i davant la presència de nombrosos efectius dels Mossos d'Esquadra, els conductors han protestat pel que consideren falta de diàleg de l'alcalde per solucionar el seu conflicte laboral. Avui cal remarcar que la sortida dels autobusos de les cotxeres s'ha produït sense problemes gràcies, en gran part, a la important presència policial.

TMB ha iniciat una campanya informativa en què dóna a conèixer la seva posició, i a través del web Sí als dos dies deixa clara la seva posició i facilita dades detallades sobre el conflicte laboral. D'altra banda, tota la informació sobre l'aturada i els serveis mínims es pot consultar des del web de TMB.

PRNotícias


Es compleixen els serveis mínims sense enfrontaments en el segon dia de vaga d'autobusos de Barcelona

Europa Press - martes, 4 de marzo, 09.07

BARCELONA, 4 de març (EUROPA PRESS) - Els autobusos que cobreixen els serveis mínims a Barcelona han sortit aquest matí, en el segon dia de vaga, de les cotxeres sense que es produïssin enfrontaments, segons han informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), tot i que han assenyalat que dos vehicles han estat atacats a primera hora.
(Publicidad)

Segons l'empresa, uns desconeguts han trencat un vidre lateral d'un autobús llançadora del personal de la cotxera d'Horta i la porta de vidre d'un vehicle de la línia 28, amb una pedra.

TMB també ha denunciat la "pressió" dels piquets informatius a les portes de les cotxeres, tot i que ha remarcat la "fluïdesa" amb la qual han sortit els autobusos des de les 5.45 hores, per poder estar en el punt d'origen a les 6.30 hores. Segons l'empresa, els vaguistes "continuen buscant maneres d'identificar els treballadors que rebutgen sumar-se a la vaga, per pressionar-los després".

Josep Garganté, un delegat de la CGT, un dels sindicats convocants, ha explicat a Europa Press que el seguiment de la vaga ha tornat a ser "total", ja que de 1.700 conductors, "només n'han sortit tres que no eren de serveis mínims". Tot i això, ha denunciat que, un altre cop, l'empresa no els ha facilitat el llistat de serveis mínims.

Garganté ha assenyalat que durant aquest matí hi ha hagut "més tranquil·litat" que ahir, quan hi va haver enfrontaments entre els agents de la Guàrdia Urbana i els piquets informatius, que es van saldar amb un guàrdia ferit i un vaguista detingut.

D'altra banda, ha criticat que TMB ahir no es posés en contacte amb ells, després que descartessin iniciar una vaga indefinida i emplacessin TMB a seure amb ells a negociar. Els conductors tenen previst aquest migdia marxar des de la plaça d'Espanya fins a les oficines de TMB.

Yahoo! Notícias


CGT del Metro de Barcelona muestra 'todo el apoyo' a conductores de autobús

La sección sindical de CGT en el Metro de Barcelona manifestó hoy 'todo el apoyo' a la huelga que mantienen los conductores de autobús de Barcelona para reclamar dos días festivos a la semana.

En un comunicado, la CGT recuerda que en el metro, que también depende de la empresa pública Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB), 'hace muchísimos años' que tienen, como mínimo, dos días de fiesta, y añade que 'el tiempo de descanso o bocadillo se considera tiempo efectivo de trabajo'.

CGT del Metro pide a la empresa que cumpla con el contenido del decreto ley que determina los períodos de conducción y descanso necesarios.

Por último, la CGT del Metro considera que las opiniones que da TMB sobre el conflicto son 'manipuladas e interesadas' y denuncia que esta empresa pública se está gastando más de un millón de euros en una campaña publicitaria contra los huelguistas.

Terra Actualidad - EFE


Unos 400 conductores autobús se manifiestan ante la sede PSC sin incidentes

Unos 400 conductores de Autobuses de Barcelona se han manifestado hoy por el centro de Barcelona en su segundo día de huelga consecutivo y han finalizado su protesta con una concentración ante la sede del PSC, a cuya fachada han lanzado algunos huevos, aunque sin mayores incidentes.

El presidente del comité de empresa de Autobuses de Barcelona, Saturnino Mercader, ha indicado que la protesta se ha trasladado a la sede del PSC por ser el partido al que pertenece el alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, al que consideran responsable de que la huelga, en demanda de dos días festivos semanales, se alargue.

Al grito de 'Más conductores, menos directivos', los conductores han iniciado hoy la protesta en la plaza de España, desde donde han decidido ir en manifestación por el centro de la ciudad hasta la sede del PSC, situada en la calle Nicaragua.

Ante la presencia de numerosos efectivos de los Mossos d'Esquadra, los conductores han protestado por lo que consideran falta de diálogo del alcalde para solucionar su conflicto laboral y han tirado huevos a la fachada, pero sin mayores incidentes.

Ningún portavoz del PSC ha salido de la sede de este partido para atender a los manifestantes, que han desistido de la protesta 'porque tenemos que ir a cumplir los servicios mínimos de la tarde' entre las 17.00 y las 20.00 horas, ha dicho Mercader.

Los servicios mínimos en este segundo día de huelga de huelga, que se inició ayer y se prevé finalice el próximo viernes, han funcionado hoy con normalidad y fluidez, han coincidido en señalar fuentes de los sindicatos CGT y Actub, convocantes del paro, y de la empresa TMB.

Contrariamente a lo que pasó ayer, con un trabajador detenido por agredir presuntamente a un guardia urbano, que resultó herido en un piquete informativo, hoy la salida de los autobuses de las cocheras se ha producido sin problemas gracias, en gran parte, a la importante presencia policial, han indicado los sindicatos.

La movilidad en la ciudad se ha visto hoy complicada no sólo por el paro de los autobuses, sino también por una avería en la Línea 3 del Metro, que ha dejado sin servicio el tramo entre las estaciones de Paral lel y Lesseps durante unas dos horas.

A pesar de la huelga, TMB y sindicatos han llegado a un acuerdo para habilitar 16 autobuses lanzadera que han cubierto la ruta entre Paral lel y Lesseps mientras ha durado la avería.

Unos 15.000 usuarios habrían resultado afectados por la avería, que ha dejado la zona alta de Barcelona que cubre la Línea 3 en los barrios de Vallcarca y Vall d'Hebron sin servicio de metro hasta que los servicios técnicos del Metro de Barcelona han conseguido repararla.

Se da la circunstancia de que los técnicos del metro también están en huelga por tercera semana consecutiva en demanda de la negociación de su reclasificación profesional, por lo que la reparación de la avería la han debido asumir los servicios mínimos de este colectivo.

CGT y Actub prevén realizar una nueva manifestación mañana, que saldrá a mediodía de la plaza de Cataluña con el lema 'Por un transporte seguro y económico', en un recorrido que no se ha dado a conocer.

Terra Actualidad - EFE


Se cumplen los servicios mínimos sin enfrentamientos en el segundo día de huelga de autobuses de Barcelona

Los autobuses que cubren los servicios mínimos en Barcelona salieron esta mañana, en el segundo día de huelga, de las cocheras sin que se produjeran enfrentamientos, según informaron Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB), aunque señalaron que dos vehículos fueron atacados a primera hora.

Según la empresa, unos desconocidos rompieron un vidrio lateral de un autobús lanzadera del personal de la cochera de Horta y la puerta de vidrio de un vehículo de la Línea 28, con una piedra.

TMB también denunció la 'presión' de los piquetes informativos a las puertas de las cocheras, aunque remarcó la 'fluidez' con la que salieron los autobuses desde las 5.45 horas, para poder estar en el punto de origen a las 6.30 horas. Según la empresa, los huelguistas 'continúan buscando maneras de identificar a los empleados que rechazan sumarse a la huelga, para presionarlos posteriormente'.

Josep Garganté, un delegado de la CGT, uno de los sindicatos convocantes, explicó a Europa Press que el seguimiento de la huelga volvió a ser 'total', puesto que de 1.700 conductores, 'sólo salieron tres que no eran de servicios mínimos'. No obstante, denunció que, de nuevo, la empresa no les facilitó el listado de servicios mínimos.

Garganté señaló que durante esta mañana ha habido 'más tranquilidad' que ayer, cuando hubo enfrentamientos entre los agentes de la Guardia Urbana y los piquetes informativos, que se saldaron con un guardia herido y un huelguista detenido.

Por otra parte, criticó que TMB ayer no se pusiera en contacto con ellos, después de que descartaran iniciar una huelga indefinida y emplazaran a TMB a sentarse con ellos a negociar. Los conductores tienen previsto este mediodía marchar desde la plaza de España hasta las oficinas de TMB.

HUELGA HASTA EL VIERNES.

Los conductores de autobús de Barcelona, en huelga desde ayer y hasta el viernes 7 de marzo y todos los jueves de forma indefinida, cumplieron unos servicios mínimos del 50% en las horas punta, según había estipulado la Conselleria de Trabajo para las movilizaciones de este colectivo, que impulsaron los sindicatos CGT y ACTUB.

La Generalitat dispuso que de 6.30 a 9.30 horas y de 17 a 20 horas habrá unos servicios mínimos del 50%. Para todos los días de huelga, durante las horas no cubiertas por las franjas horarias de las horas punta, los conductores deberán mantener el 25% del servicio para aquellas líneas sin transporte alternativo (9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 y 193), intentando respetar una frecuencia máxima entre vehículos de 30 minutos.

Para las líneas del Bus del Barri, la Generalitat estipuló que cubra el servicio un vehículo para cada una de las líneas durante las franjas horarias de las horas puntas. Respecto al servicio de lanzaderas, se mantendrá el 100% del servicio cuando se establezca para sustituir los tramos de Metro afectados por obras.

Terra Actualidad - Europa Press


Una avería en el Metro agrava el segundo día de huelga de bus

El servicio mínimo se cumple con normalidad y fluidez, aunque TMB denuncia sabotajes contra 2 vehículos | Los trabajadores se manifiestan frente a la sede del PSC a la que lanzan huevos

04/03/2008| Actualizada a las 14:50h

Barcelona. (Agencias).- El segundo día de la huelga de autobuses ha sido tranquilo, no se han registrado incidentes y se han cumplido los servicios mínimos, aunque llegar al trabajo ha sido más complicado que ayer porque se ha producido una avería en la Línea 3 del Metro que ha provocado el corte parcial de la Línea 3 durante más de dos horas.

El segundo día de huelga de autobuses ha tendio un seguimiento masivo. Josep Garganté, un delegado de la CGT, ha ratificado que el seguimiento volvió a ser "total", puesto que de 1.700 conductores, "sólo salieron tres que no eran de servicios mínimos", no obstante, denunció que, de nuevo, la empresa no les facilitó el listado de servicios mínimos. Garganté señaló que durante esta mañana ha habido "más tranquilidad" que ayer. Además, criticó que TMB ayer no se pusiera en contacto con ellos, después de que descartaran iniciar una huelga indefinida y emplazaran a TMB a sentarse con ellos a negociar.

El presidente del comité de empresa, Saturnino Mercader, ha afirmado que el seguimiento de la huelga ha sido "casi del cien por cien" esta mañana en las cocheras de Horta, Triángulo, Ponent y Zona Franca, de las que han salido sólo siete vehículos más de los afectados por los servicios mínimos.

Por su parte, TMB informa hoy de que los servicios mínimos han salido a su hora a pesar "de la presión de los piquetes a las puertas de las cocheras" y nuevos sabotajes contra dos vehículos, con lo que suman ya 14 los ataques a autobuses, según la empresa. Según la empresa, los huelguistas "continúan buscando maneras de identificar a los empleados que rechazan sumarse a la huelga, para presionarlos posteriormente".

Los autobuses atacados han sido una lanzadora del personal de la cochera de Horta, que ha resultado con un cristal lateral roto, y otro de la línea 28, al que unos desconocidos han destrozado una puerta de cristal con una piedra, sin que se hayan producido daños personales en ambos casos.

El grueso de los vehículos han salido hoy "con fluidez", se indica en un comunicado de TMB, de las cocheras a partir de las 05,45 horas en cumplimiento de la orden del Departamento de Trabajo sobre los servicios mínimos, que han de ser efectivos a las 06,30 horas en los puntos de origen de las diferentes líneas de autobús. La empresa asegura que, al igual que ayer, están circulando más vehículos de los establecidos en los servicios mínimos, aunque no ha facilitado cifras.

Los servicios mínimos finalizarán a las 09,30 horas y se reanudarán entre las 17,00 y las 20,00, con el 50% del servicio en todas las líneas regulares y un vehículo en cada una del Bus del Barri. El resto del día circulará el 25% del servicio en las líneas 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109 y 157 y Parc Montjuïc, con intervalos no superiores a los 30 minutos.

Manifestación tranquila frente a la sede del PSC
Unos 400 conductores se han manifestado por el centro de Barcelona y han finalizado su protesta con una concentración ante la sede del PSC, a cuya fachada han lanzado algunos huevos, aunque sin mayores incidentes. El presidente del comité de empresa de Autobuses de Barcelona, Saturnino Mercader, ha indicado que la protesta se ha trasladado a la sede del PSC por ser el partido al que pertenece el alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, al que consideran responsable de que la huelga, en demanda de dos días festivos semanales, se alargue.

Al grito de "Más conductores, menos directivos", los conductores han iniciado hoy la protesta en la plaza de España, desde donde han decidido ir en manifestación por el centro de la ciudad hasta la sede del PSC, situada en la calle Nicaragua. Ante la presencia de numerosos efectivos de los Mossos d'Esquadra, los conductores han protestado por lo que consideran falta de diálogo del alcalde para solucionar su conflicto laboral y han tirado huevos a la fachada, pero sin mayores incidentes.

Ningún portavoz del PSC ha salido de la sede de este partido para atender a los manifestantes, que han desistido de la protesta "porque tenemos que ir a cumplir los servicios mínimos de la tarde" entre las 17.00 y las 20.00 horas, ha dicho Mercader.

La Vanguardia


Los huelguistas de TMB arremeten contra el PSC y fijan como modelo el transporte público de Madrid

I. ANGUERA

BARCELONA. La sede principal del PSC se convirtió ayer en blanco de los huelguistas de la empresa metropolitana de transporte público, TMB. Los conductores de autobus convocados a la huelga por CGT y Actub olvidaron la sede principal de la compañía en la Zona Franca y optaron por ir a protestar «al origen», puesto que de esa sede en la calle Nicaragua «salen todos los directivos» de la empresa pública Transportes Metropolitanos de Barcelona. Los congregados acusaron a los socialistas de preocuparse sólo por «la poltrona» y de desatender las necesidades de los trabajadores que les hacen ganar elecciones.

Paradojas de la distancia, ayer frente al PSC el modelo de transporte público invocado fue el de la Comunidad de Madrid, donde según los portavoces de CGT y Actub el billete cuesta un euro, la flota de autobuses es mejor y los conductores tienen dos días de descanso semanal. Todo un contrasentido si se tiene en cuenta que los trabajadores de EMT, la empresa de transportes de Madrid, también están en huelga contra el gobierno autonómico, del PP. Aunque en ese caso los convocantes son CC.OO. y UGT, sindicatos que ayer, en Barcelona, eran tachados abiertamente de «esquiroles» por aceptar las condiciones propuestas por la compañía para acabar con la huelga.

El alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, se convirtió en blanco principal de las críticas, al grito de «chorizo», junto al ex presidente de TMB, Xavier Casas, al que acusaron de «llenarse los bolsillos» mientras cuatro furgonas antidisturbios de los Mossos d´Esquadra protegían la sede socialista de los manifestantes.

ABC


Colapso en el transporte público por la huelga de bus y una avería en el Metro

À. GUBERN
BARCELONA. Si algo puede empeorar, empeora. Desde hace ya muchos meses, parece que Barcelona se empeña en demostrar la validez de la ley de Murphy. Ayer, durante la segunda jornada de la huelga de autobuses, el Metro, en este caso por avería técnica, también paró. La Línea 3, en su tramo más céntrico -de Drassanes a Fontana-, y debido a una avería en el equipo informático que controla las señales y los cambios de vía en plaza Cataluña, vio interrumpido el servicio entre las 8.12 y las 10.29 de la mañana.

Fueron más de dos horas de colapso en pleno centro de Barcelona. La avería, en hora punta y con el servicio de autobuses disminuido, dejó a miles de barceloneses tirados. Entre las 9.30 -cuando concluían los servicios mínimos de bus- y las 10.29, cuando se solucionó la avería del Metro, no hubo alternativa posible excepto una lanzadera de mínimos.

Información confusa

Antes de esa hora, los usuarios de Metro que abandonaban las instalaciones se dirigían a las paradas de bus, que en ese momento sólo funcionaban al 50 por ciento. El caos se agravó debido a un problema en la información que se daba a las pasajeros, ya que pasadas las 9.30 se les continuaba remitiendo a los autobuses. Una lanzadera formaba por 16 autobuses cubrió el recorrido entre Lesseps y Paral.lel una vez acabados los servicios mínimos, algo que fue del todo insuficiente. Según cálculos de TMB, unos 15.000 usuarios se vieron afectados, a los que en parte se les facilitó un billete como compensación. La situación pues fue caótica. Nada ayudó el servicio del taxi, que con la ciudad llena de hinchas del Celtic, ignoraba a muchos de los ciudadanos que reclamaban sus servicios, una práctica del todo ilegal y sancionable, ya que con luz verde el taxi tiene la obligación de aceptar pasaje.

La avería en Metro sirvió de alguna forma para dar más proyección a la protesta de los conductores de autobús, que hoy afrontan la tercera jornada de huelga en demanda de dos días de descanso semanal. Pese al enfado ciudadano y la postura firme de la empresa, CGT y Actub siguen con las espadas en alto. La huelga parece enquistada, y la reclamación por parte de la empresa de que se desconvoquen los paros para empezar a negociar no ayuda.

TMB volvió a denunciar ayer el comportamiento «violento e intimidatorio» de los piquetes, que ayer volvieron a concentrarse a la salida de las cocheras para intentar disminuir los servicios mínimos. La masiva presencia policial hizo que estos se cumpliesen al 100%, es decir, a la mitad del servicio habitual. Desde TMB se recordó que sólo CGT Actub apoyan la huelga, mientras que CC.OO y UGT se desmarcan de la misma.

ABC