CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Recupera la teva salut. El 26 de març tothom al carrer

Dijous, 24 març, 2022

Dos anys després de l’inici de la crisi  del Covid diversos fets són innegables:

  • La crisi ha  estat utilitzada per  a desmantellar i privatitzar encara més  el Sistema Sanitari com ja advertíem, seguint les línies marcades per  PP,  PSOE i Unides Podem en  el “Dictamen de  Reconstrucción de  la  Sanidad”. No  s’ha  pres  cap  mesura per  a solucionar els  seus problemes estructurals. Tampoc per  a millorar les  condicions dels i les  professionals, desmoralitzats/des i esgotats/des per  la  sobrecàrrega assistencial. Com a resultat les asseguradores privades estan fent  el seu agost.
  • Més de 35.000 majors morts en  les  residències no  han estat suficients perquè es prenguin mesures dràstiques per  a transformar uns  centres ancorats en el segle  XIX, en centres que donin una atenció digna i de qualitat, l’IBEX mana.
  • Els diners que havien d’haver-se dedicat a rescatar el Sistema Públic, ha anat a parar a empreses privades: vacunes, rastrejadors, proves diagnòstiques, fàrmacs de dubtosa eficàcia i hospitals innecessaris; mentre romanen tancades milers de llits en hospitals públics i l’SNS va camí de convertir-se en un sistema de beneficència.
  • L’increment de les llistes d’espera ha empès a molta gent desesperada a fer-se pòlisses amb asseguradores privades, que han crescut un 10,23% des de l’inici de la pandèmia. A finals de 2021 gairebé el 20% de la població ja tenia una assegurança privada.

CAS entén que enfront del càncer que suposa la privatització no té lloc la mala medicina. S’ha d’actuar contra les causes del problema i no sobre  els símptomes, derogant les lleis que  avui  dia  fan  legal  la privatització, i dedicar aquests milers de milions d’euros  que avui  acaben en les butxaques dels accionistes d’aquestes empreses privades, a rescatar el Sistema Públic Sanitari. Per  a això cridem a la mobilització el pròxim 26 de març en tots  els punts possibles de l’Estat, així com a la participació en la recollida de signatures per  a una Iniciativa Legislativa Popular de “Recuperació del Sistema Públic de Salut”, que està rebent el suport de multitud d’organitzacions socials i sindicals.

— Atenció  sanitària per a totes les persones
— Derogació de les lleis privatitzadores i recuperació dels centres privatitzats
— Creació d’un sistema públic  de farmàcia i productes sanitaris
— Recuperació i reforç  de l’atenció primària
— Atenció  sanitària dels centres de majors en mans del sector públic

EL PRÒXIM 26 DE MARÇ,  MOBILITZA’T EN LA TEVA LOCALITAT

Twitter: @CGTSanitatBLlob
Instagram: cgtsanitatbaixllobregat
Facebook: CGTSanitatBaixLlobregat
Telegram: t.me/cgtsanitatbaixllobregat

 

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció