CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Recuperació i autogestió de fàbriques tancades pel capital a Mèxic

Dimecres, 18 agost, 2021

El passat 8 d'agost, als 142 anys del naixement d'Emiliano Zapata, les comunitats indígenes de Joan C. Bonilla en l'Estat de Pobla (Mèxic) van prendre la planta embotelladora d'aigua de Bonafont, propietat del Grup Danone, que havien aconseguit clausurar en una altra acció 4 mesos enrere.

La lluita indígena per la vida i en la defensa de l'aigua s'apunta així un altre èxit en la recuperació de les seves terres ancestrals i en l'ocupació dels espais robats pel capital que els va usurpar l'aigua, dia i nit, durant gairebé 30 anys.

Durant la històrica presa, es va poder escoltar: “Les instal·lacions i tots els béns que en ella es troben seran ocupats per tots els pobles. Tots els drets per als pobles! Salut, educació, sostre, terra, treball, independència, informació, igualtat, llibertat, democràcia, justícia i pau. Els pobles units som guardians de la Mare Terra. Qui atempti contra ella rebrà el càstig dels pobles!”En el mateix lloc, els Pobles Units de la Regió Cholulteca i dels Volcans, membres del Congrés Nacional Indígena (CNI), han convocat la "Trobada Internacional de Científics per la Vida, que es durà a terme del 30 d'agost al 4 de setembre de 2021, sobre les ruïnes de l'empresa Bonafont”. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web del CNI http://www.congresonacionalindigena.org/2021/07/30/la-ciencia-para-el-pueblo-la-vida-y-por-la-humanidad/

Durant la històrica presa, es va poder escoltar: “Les instal·lacions i tots els béns que en ella es troben seran ocupats per tots els pobles. Tots els drets per als pobles! Salut, educació, sostre, terra, treball, independència, informació, igualtat, llibertat, democràcia, justícia i pau. Els pobles units som guardians de la Mare Terra. Qui atempti contra ella rebrà el càstig dels pobles!”

La nostra confederació no pot menys que saludar amb dignitat i respecte la lluita indígena de Joan C. Bonilla en la recuperació de la planta embotelladora que ara nomenen com a Casa dels Pobles.

PER LA RECONSTITUCIÓ INTEGRAL DELS NOSTRES POBLES

¡ZAPATA VIVE, LA LUCHA SIGUE!

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció