CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reflexions sobre el resultat de les eleccions sindicals a Mahle (Vilanova i la Geltrú)

Dijous, 12 maig, 2011

El passat 4 de maig es van celebrar les eleccions sindicals a Mahle S.A., en les quals els resultats per a la Secció Sindical de CGT van ser molt dolents.

Fent una mica de memòria, fa 2 anys sofrim un ERO d'extincions de contracte el qual, en el seu inici era per a 250 treballadors d'una Plantilla de 520 i després de 16 dies de vaga, l'Administració, ja que CGT amb majoria simple va deixar clar des d'un principi que no signaria cap acord d'acomiadaments, va consentir i va resoldre l'acomiadament de 125 treballadors. 35 van ser amb prejubilacions i 90 a dit, dels quals 61 afiliats a CGT. Passem de 145 afiliats a 75 i aquests últims mesos encara s'ha reduït més la llista per por.

Passat aquest temps la Plantilla ha seguit reduint-se amb prejubilacions i el pas d'alguns treballadors a l'altra Planta que el Grup Mahle té a Vilanova, però en una Divisió diferent. Actualment la Plantilla ha quedat en 320 treballadors.

Després d'aquesta garrotada, la campanya dels companys de CCOO i UGT. ha estat la de ficar por a la gent, argumentant que en un altre possible ERO i si es mobilitzés la gent d'alguna manera, la Direcció alemanya tancaria la Planta i davant això ells estarien disposats a negociar qualsevol tipus d'acord econòmic, ja sigui per ERO d'extincions o per tancament. El missatge ha calat en la gent i l'ambient que es respira és fastigós, la gent deixa de parlar amb nosaltres de por de que els vegin.

La situació és de submissió absoluta i el missatge clar que no lluitarran i ni donaran la cara i aposten per una delegació absoluta en els representants dels altres Sindicats. Han deixat clar que la Direcció veu de bon grat un canvi en la configuració del Comitè deixant fora o minimitzant tot el possible a CGT i si així fora, insinuant que arribaria nova càrrega a la Planta.

Contra això res hem pogut fer, ja que nosaltres continuem dient que no signaríem cap acomiadament i que tornaríem a fer el mateix que fa 2 anys.

El Comitè de 17 ha passat a 13 i la configuració ha quedat de la següent manera:

2011: CC OO 6 delegats (5 en col·legi d'especialistes i 1 en tècnics), UGT 5 ( 3 i 2), CGT 2 (2 i 0).

L'any 2007 els resultats havien estat: CCOO 6 (4 en col·legi d'esp. i 2 en tècnics) UGT 3 (2 i 1) i C.G.T. 8 (8 i 0).

El nombre dels votants ha cada secció, coincideix amb el nombre d'afiliats de cadascun. Hi ha hagut un replegament de files el qual ens ha afectat molt negativament. Estem satisfets del treball realitzat durant aquests últims 4 anys i no deixarem de treballar per a aconseguir reprendre l'anterior situació, mal que ens costi la nostra salut mental.

Fredy i Juanan, en nom de la Secció Sindical de CGT Mahle SA