CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reflexions sobre la Bossa de Treball de l’ICS

Dijous, 15 abril, 2010

Ho van signar a principis de 2008 els sindicats CCOO, UGT i SATSE (són de ploma fàcil). Sabem què han rebut a canvi? Potser hores sindicals, cursos de formació,...). En qualsevol cas el que resulta evident és que han utilitzat els treballadors eventuals de l’ICS com a moneda de canvi.
Resulta que la Bossa s’havia d’aplicar l’últim trimestre de 2009, però vet aquí que s’ha anat aturant ,... fins que l’ICS decideix aplicar-la l’abril d’enguany (2010). Aleshores és quan els treballadors es tiren damunt dels signants, i aquests es fan enrere dient que els han enganyat (potser és que no llegeixen el que signen?, per què això sí que seria greu: de què els val tenir alliberats que fa la tira d’anys que no treballen, per què en teoria estan per a vetllar pels interessos dels treballadors).

Els que no vam signar, finalment denunciem el pacte, i el CATAC inunda de papers hospitals i Centres d’Atenció Primària penjant-se la medalla de que l’han aturat, el pacte. Però l’abril, l’ICS aplica la nefasta Bossa, mentre es negocia un altre pacte i els sindicats no paren de negociar sense adonar-se’n que els treballadors van anant al carrer patint les arbitrarietats d’aquesta Bossa.

Els signants tenen la barra, i la cara dura (no hi ha altres paraules), de penjar-se medalles per denunciar el pacte que ells mateix van signar. Només es pot definir com kafkià tot això. Aleshores el CATAC crida a la unitat sindical, mentre diuen que el pacte està aturat,.... però la gent segueix anant al carrer (és a dir, que ens conten “sopars de duro”, o fent “volar coloms”, segons vulgueu guarnir la realitat la crua realitat de la maleïda Bossa).

Posició de la CGT

A finals de 2009, des de la CGT, ens vam adreçar a tots els sindicats signants (que ara, almenys en teoria, estan en contra del pacte signat) i també als no signants, però encara és l’hora de rebre resposta. Això si, tothom s’omple la boca de paraules com “lluita” o “unitat”, però buides de contingut.

Des de la CGT no hem parat de fer mobilitzacions aprofitant totes les circumstàncies, començant pel boicot al sopar del 25 aniversari de l’ICS; hem fet concentracions, també dos jornades de vaga i tancaments a l’hospital. Seguirem lluitant contra aquesta Bossa, amb les nostres possibilitats, i reclamant la Bossa justa.

Davant de tot aquest panorama esquizofrènic, tan difícil és convocar un referèndum entre els treballadors per donar-nos la paraula en relació al nostre futur?. D’aquesta manera s’acabaria l’enrenou,.. o potser es busca justament això? Seguir orquestrant la confusió?

Per tot això, la Secció Sindical de la CGT a l'Hospital Joan XXIII ha convocat concentracions aquest dijous 15 d'abril de 14h a 14.30h i de 15.30h a 16h al hall de l'hospital, continuant amb les mobilitzacions setmanals que portem a terme.

També hem convocat una CONCENTRACIÓ a la porta de l’Hospital Joan XXIII el divendres 16 d’abril, a les 12 h del migdia, amb motiu de la visita del gerent de l'ICS.

Contra la Bossa de l’endoll i l’opacitat

No a l’aplicació de la Bossa. VOLEM:

Una Bossa de Treball justa

Una Bossa transparent

Una Bossa consensuada

Volem un referèndum per a la Bossa

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII - Tarragona