CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reflexions sobre la Bossa de Treball de l’ICS

Dijous, 15 abril, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Ho van signar a principis de 2008 els sindicats CCOO, UGT i SATSE (són de ploma fàcil). Sabem què han rebut a canvi? Potser hores sindicals, cursos de formació,...). En qualsevol cas el que resulta evident és que han utilitzat els treballadors eventuals de l’ICS com a moneda de canvi.
Resulta que la Bossa s’havia d’aplicar l’últim trimestre de 2009, però vet aquí que s’ha anat aturant ,... fins que l’ICS decideix aplicar-la l’abril d’enguany (2010). Aleshores és quan els treballadors es tiren damunt dels signants, i aquests es fan enrere dient que els han enganyat (potser és que no llegeixen el que signen?, per què això sí que seria greu: de què els val tenir alliberats que fa la tira d’anys que no treballen, per què en teoria estan per a vetllar pels interessos dels treballadors).

Els que no vam signar, finalment denunciem el pacte, i el CATAC inunda de papers hospitals i Centres d’Atenció Primària penjant-se la medalla de que l’han aturat, el pacte. Però l’abril, l’ICS aplica la nefasta Bossa, mentre es negocia un altre pacte i els sindicats no paren de negociar sense adonar-se’n que els treballadors van anant al carrer patint les arbitrarietats d’aquesta Bossa.

Els signants tenen la barra, i la cara dura (no hi ha altres paraules), de penjar-se medalles per denunciar el pacte que ells mateix van signar. Només es pot definir com kafkià tot això. Aleshores el CATAC crida a la unitat sindical, mentre diuen que el pacte està aturat,.... però la gent segueix anant al carrer (és a dir, que ens conten “sopars de duro”, o fent “volar coloms”, segons vulgueu guarnir la realitat la crua realitat de la maleïda Bossa).

Posició de la CGT

A finals de 2009, des de la CGT, ens vam adreçar a tots els sindicats signants (que ara, almenys en teoria, estan en contra del pacte signat) i també als no signants, però encara és l’hora de rebre resposta. Això si, tothom s’omple la boca de paraules com “lluita” o “unitat”, però buides de contingut.

Des de la CGT no hem parat de fer mobilitzacions aprofitant totes les circumstàncies, començant pel boicot al sopar del 25 aniversari de l’ICS; hem fet concentracions, també dos jornades de vaga i tancaments a l’hospital. Seguirem lluitant contra aquesta Bossa, amb les nostres possibilitats, i reclamant la Bossa justa.

Davant de tot aquest panorama esquizofrènic, tan difícil és convocar un referèndum entre els treballadors per donar-nos la paraula en relació al nostre futur?. D’aquesta manera s’acabaria l’enrenou,.. o potser es busca justament això? Seguir orquestrant la confusió?

Per tot això, la Secció Sindical de la CGT a l'Hospital Joan XXIII ha convocat concentracions aquest dijous 15 d'abril de 14h a 14.30h i de 15.30h a 16h al hall de l'hospital, continuant amb les mobilitzacions setmanals que portem a terme.

També hem convocat una CONCENTRACIÓ a la porta de l’Hospital Joan XXIII el divendres 16 d’abril, a les 12 h del migdia, amb motiu de la visita del gerent de l'ICS.

Contra la Bossa de l’endoll i l’opacitat

No a l’aplicació de la Bossa. VOLEM:

Una Bossa de Treball justa

Una Bossa transparent

Una Bossa consensuada

Volem un referèndum per a la Bossa

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII - Tarragona

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció