CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reial Decret Llei de Mesures Urgents per a la Reforma de la Negociació Col·lectiva

Dilluns, 13 juny, 2011

Per al vostre coneixement, en document adjunt teniu el Reial Decret Llei sobre la negociació col·lectiva RDL 7/2011, de 10 de junio, de medidas urgentes para la reforma de la negociación colectiva, publicat en el BOE el dissabte 11 de juny.

Pel que fa al posicionament de CGT sobre el contingut del RDL, el Ple Confederal de la CGT realitzat a Alacant del 10 al 12 de juny ha aprovat una resolució de rebuig:

RESOLUCIÓ DEL PLE CONFEDERAL DE LA CGT

El Ple Confederal de la CGT celebrat a Alacant del 10 al 12 de juny de 2011, aprova la següent resolució:

La CGT rebutja:

1r. El RD aprovat el dia 10 de juny de 2011 pel govern, sobre Mesures Urgents per a la Reforma de la Negociació Col·lectiva.

2n. El Nou Reglament sobre Expedients de Regulació d'Ocupació.

Aquest Reglament aprovat sobre els ERO, significa una nova agressió a la classe treballadora, una nova retallada de drets, una nova facilitació per a l'acomiadament lliure i gratuït per part de la Patronal. Aquest Reglament significa l'aplicació més retrograda de la Reforma Laboral, contra la qual CGT va convocar Vaga General per a la seva derogació el passat 29 de setembre de 2010, Mobilitzacions i Vagues Generals a Catalunya, Euskadi, Galícia el 27 de Gener de 2011.

La Reforma de la Negociació Col·lectiva, marca unes noves regles de joc per a regular les relacions laborals, arribant pràcticament a l'eliminació de la negociació col·lectiva, a l'imposar un arbitratge obligatori, buidant de continguts els Convenis Col·lectius, permetent el despenjament salarial i consagrant, a nivells pràctics, al sindicalisme institucional com únic representant amb legitimitat de les i els treballadors. Amb aquesta Reforma s'aprova de fet l'eliminació de la llibertat sindical.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

Attached documents