CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reingrés dels acomiadats de Seat: una lentitud preocupant

Diumenge, 16 març, 2008

Han passat 24 dies des que el President de SEAT es va comprometre reincorporar als acomiadats pendents de reingrés. Del 19 de febrer fins al dimarts 11 de març la Direcció de l'Empresa ha cridat a revisió mèdica a una vintena d'acomiadats/des. Falten per cridar a revisió aproximadament una dotzena. Dels que han passat la revisió mèdica solament tres companys han reingressat a SEAT. Conforme passen els dies la situació es fa més difícil per als acomiadats i les seves famílies.


Aquesta lentitud en el procés de reingressos no té justificació. És sabut que l'Empresa segueix bloquejant la prejubilació efectiva de companys per falta de personal que els substitueixi, tampoc poden traslladar-se a Gearbox companys que ho van sol·licitar per la mateixa raó. Davant aquesta situació creix la nostra preocupació i es disparen les alarmes.

Si els compromisos no es compleixen plenament, si la paraula donada no es manté, no solament es ve a baix la credibilitat de qui participen en una negociació o subscriuen un acord, sinó la pròpia via de negociació i diàleg. És hora que la representació sindical faci respectar els compromisos pel bé de tots. Cal donar una última empenta per al reingrés de tots els acomiadats/des sense vetos ni exclusions!

Esperem que en el Ple del Comitè d'Empresa de Martorell que es reunirà el 17 de Març se'ns informi del compliment de l'acord de reingressos de 15 de febrer, que tots els acomiadats/des han passat la revisió mèdica o tenen la convocatòria per a la revisió, que tots els acomiadats/des s'han reincorporat a SEAT o tenen data per a la signatura del contracte de reingrés. Si no és així, el Ple del Comitè hauria d'estudiar les mesures de pressió que obliguin a respectar els compromisos.

Barcelona, 13 de Març de 2008.

Assemblea d'Acomiadats/des de Seat