CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Remolcanosa acomiada, per segona vegada, als treballadors en vaga

Dimarts, 17 juny, 2008

Mitjançant unes noves cartes d'acomiadament plenes de falsedats, l'empresa desobeïx la sentència de nul·litat dels primers acomiadaments, que ordenava la immediata readmissió dels treballadors. El pròxim dia 19 de juny farà un any que els treballadors de REMOLCANOSA, empresa privada que explota el servei públic de remolcadors en el Port de Palma, es van declarar en vaga.


Però més enllà de la dilatada durada del conflicte, RESULTA SORPRENENT I ESCANDALOSA LA IMPUNITAT AMB LA QUAL ES DESENVOLUPA LA REPRESSIÓ que la Direcció de l'empresa aplica cap als treballadors que continuen secundant la vaga.

Aquest marc d'impunitat, que permet fins i tot l'incompliment de les sentències judicials, com la del Jutjat nº 1 social de Palma, que anul·lava els primers acomiadaments i obligava a la readmissió immediata dels treballadors, únicament s'explica pel descarat consentiment de diversos representants institucionals, com el Delegat del Govern, senyor Socías, que no ha mogut un dit davant les més de noranta denúncies, que des de la CGT li hem fet arribar perfectament documentades i registrades, d'altres tantes violacions perpetrades per l'empresa, del Decret de Serveis Mínims en vigor, que el propi senyor Socías va emetre a l'agost de l'any passat.

Considerem que l'Autoritat Portuària també és responsable que empresaris de conducta tan antisocial com JOSÉ SILVEIRA, armador de REMOLCANOSA, violin els drets dels treballadors i incompleixin les sentències judicials. L'Autoritat Portuària de Balears ja va intervenir, a favor de l'empresari i contra dels treballadors, en el judici pels primers acomiadaments. Seria doblement escandalós que, després de tots aquests fets, se'ls segueixi donant, a Silveira i als seus, la continuïtat de l'explotació del servei de remolcadors, per part de l'Autoritat Portuària.

A pesar dels nous acomiadaments, LA VAGA CONTINUA EN VIGOR. Justament dijous que ve 19 de juny de 2008, el dia que es complirà un any del seu inici, se celebrarà altre dels judicis per acomiadament d'un treballador de REMOLCANOSA. Per això, convoquem una CONCENTRACIÓ, en solidaritat amb aquests companys de Remolcanosa, dijous dia 19 de juny, als 10,30 hores, davant dels Jutjats de Sa Gerreria, de Palma.

CGT Balears

www.cgtbalears.org