CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Renfe-Adif: CGT convocarà vagues al desembre

Dimarts, 22 novembre, 2011

El passat dia 16 de novembre CGT va celebrar el seu Ple de Seccions Sindicals, on vam decidir per unanimitat convocar vagues al desembre.

A data d'avui no tenim el contracte programa per operar a Catalunya en Rodalies i Mitja distància, signat. El que significaria que el dia 1 gener 2012 segons recull l'acord entre Ministeri de Foment i Generalitat, tots els treballadors i material passarien a dependre de la Generalitat.

Els motius de la convocatòria són:

* Mantenir el Contracte Programa amb la Generalitat de Catalunya.

* Contra la segregació de les mercaderies.

* Les reivindicacions del personal d'Estacions.

* La Negociació dels Convenis Col·lectius.

RENFE va fer públic que hi ha un document consensuat, però la Generalitat no es mostra disposada a la seva signatura com va reconèixer en la reunió que va mantenir amb tots els sindicats el dia 10 de novembre.

CGT mai s'ha mostrat contrària a les transferències però sempre que això no suposés una fragmentació de la nostra empresa RENFE, cosa que pot succeir de no signar el contracte programa. Igual que ha succeït amb les mercaderies i amb la qual cosa tampoc estem d'acord.

També portem anys discutint el futur del col·lectiu del Canal de Venda i mobilitzant per les seves justes reivindicacions, cosa que s'ha de resoldre JA i que CGT continuarà actuant fins que així sigui. La Negociació Col·lectiva tant a RENFE com a l'ADIF és pràcticament inexistent, i no hem d'oblidar que els ferroviaris portem un any amb el conveni col·lectiu denunciat, no hem de deixar passar més temps sense actuar, per exigir les nostres reivindicacions.

Per a CGT aquestes reivindicacions són fonamentals i per aconseguir-les estem disposats a mobilitzar-nos tant a RENFE com a l'ADIF i així ho hem aprovat per al mes de desembre.

SFF-CGT

www.sff-cgt.org