CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

RENFE: La CGT convoca vagues a Intervenció els dies 3 i 8 de desembre

Dimecres, 24 novembre, 2010

DAVANT LA PROBLEMÀTICA EXISTENT EN EL COL·LECTIU D'INTERVENCIÓ, CGT CONVOCA VAGUES ELS DIES 3 i 8 DE DESEMBRE

Després de molts intents per a tractar de donar solució als diferents problemes originats dintre del Col·lectiu d'Intervenció tant de forma general, com específicament en diverses residències, concretament el passat 16 de novembre es va celebrar sense acord la reunió de la Comissió de Conflictes, sol·licitada per CGT. Aquest Sindicat, després de consultar amb els treballadors afectats, ha acordat convocar VAGUES de 24 hores els dies 3 i 8 de desembre des de les 01.00 fins a les 24.00 hores. Amb aquestes mobilitzacions pretenem fer entrar en raó a la Direcció de l'Empresa per a solucionar la problemàtica que ella mateixa està creant en el Col·lectiu.

Aquesta conflictivitat es genera per problemes tals com:

• Substitució de l'Interventor en Ruta en trens, per treballadors d'altres empreses que actuen com agents d'acompanyament.

• Desequilibris entre residències en les càrregues de treball.

• Demora en l'execució de les accions de Mobilitat Geogràfica i Funcional del Col·lectiu d'Intervenció.

• Circulació sense Interventor en Ruta en trens i dobles composicions, en Mitja Distància, Llarga Distància i Alta Velocitat.

• Incompliment de diversos Acords entre el C.G.I i la Direcció d'empresa i fins i tot de desconvocatòria de Vaga, referents a l'àmbit funcional i de condicions de treball dels Supervisors de Serveis a bord.

• Incompliment normatiu sobre lloc de descans dels agents, havent de ser aquests com a mínim de 3 estrelles o similars.

• La no realització d'avaluació de riscos en els trens en circulació.

• Incompliment empresarial al no facilitar informació sobre les dades que permetin el control sobre l'abonament de la Variable en l'àrea de Comercial.

• Incompliment, a l'existir nombroses irregularitats en el llistat d'ordenament i adscripció del personal, d'allò pactat en l'Acord de Desenvolupament Professional.

• En les composicions que realitzen servei en els trens 370 i 373 es vénen produint situacions de falta d'higiene en el material i moltes aparicions de paràsits (xinxes, puces…).

• Circulació de trens sense Operador de Fabricació i Manteniment, en detriment de la qualitat del servei i del manteniment preventiu del material.

• Incompliment del quadre de servei en residències de Mitja Distància, al suprimir descansos esgrafiats a la volta de períodes de vacances.

Creiem que tots els punts plantejats anteriorment són importants, però alguns d'ells són veritables atemptats contra els nostres drets i la nostra dignitat com treballadors. No podem permetre com està passant en l'actualitat que l'Empresa externalitzi càrregues de treball corresponents a les funcions d'Agent d'Acompanyament, actuació que va en detriment de la qualitat del servei i de la pròpia seguretat de les persones usuaries.

Tampoc se'ns ha d'escapar que l'Empresa ha externalitzat aquestes càrregues de treball per una situació en concret, però existeix el risc que privatitzi les funcions tant dels Interventors com dels Supervisors, fent desaparèixer les nostres categories i els nostres llocs de treball, constituint una seriosa amenaça per al nostre futur professional.

Per tot això, el Col·lectiu d'Intervenció ha d'estar unit per a plantar cara a aquesta nova agressió per part de la Direcció de RENFE-OPERADORA, i d'aquesta forma, defensar els nostres drets i el futur com treballadors dintre de l'Empresa.

Des del SFF-CGT fem una crida a totes i tots els Supervisors de Serveis a bord, Operadors Comercials d'Entrada N1, Operadors Comercials N1 i Operadors Comercials Especialitzats N1, a secundar les vagues els pròxims dies:

Divendres 3 de Desembre de 2010 de 01.00 a 24.00 hores

Dimecres 8 de Desembre de 2010 de 01.00 a 24.00 hores

TOTS A LA VAGA EN DEFENSA DELS NOSTRES DRETS LABORALS

SFF-CGT

www.sff-cgt.org