CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Renfe Operadora sol·licita la il·legalitat de les vagues convocades per CGT en l’AVE

Divendres, 19 octubre, 2007

Seguint el seu costum Renfe Operadora va presentar davant la Direcció de Treball sol·licitud d'il·legalitat per les vagues convocades per CGT en l'AVE. La recurrència de les empreses emanades de l'antiga RENFE a perpetuar atemptats contra la llibertat sindical mitjançant la intimidació, els intents sistemàtics de deslegitimar les causes de les mobilitzacions dels treballadors a categoria de delicte, no passa inadvertida ni cau en sac trencat.

La legalitat no la decideixen els empresaris. Des de CGT no consentirem que en les relacions laborals les amenaces siguin el referent continu, referent que maneja amb soltesa la Direcció de Renfe Operadora contribuint aquesta situació a un clima de tensió que pot desembocar en una situació no desitjada pels treballadors i pels usuaris del ferrocarril. Si l'empresa ha volgut cimentar les relacions laborals sobre la base d'una barreja d'intransigència, ineptitud organitzativa i assetjament laboral, ha de també avaluar les conseqüències que aquestes posicions puguin tenir per al servei ferroviari, máxime quan una de les causes d'aquesta ssituació es troba en el segrest literal de l'empresa per part del sindicat groc de maquinistes SEMAF, que solament vol diners i mes diners.

El 17 d'octubre, en l'acte de conciliació al que va acudir el Comitè de vaga i CGT, la pròpia representació jurídica de Renfe Operadora va quedar en evidència davant el jutge arbitre al fer aquest patent que la petició d'il·legalitat de les vagues convocades no té cap fonament, requerint-los a actuar amb mes serietat i requerint-los que les solucions han de passar per la negociació col·lectiva.

Per altra banda, i davant les manifestacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació, cal aclarir que la potestat de decidir si una vaga és o no legal correspon als tribunals de justícia i no al ministeri de Treball. CGT no solament està assistint a les reunions que se celebren amb la resta de sindicats, sinó que a més està mantenint contactes i reunions constants amb l'empresa per a trobar una solució a les reivindicacions dels treballadors i a un conflicte que mai hagués succeït si RENFE Operadora respectés el Conveni Col·lectiu i el sentit comú.

SFF-CGT