CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

RENFE suprimeix el tren nocturn que unia Catalunya amb Madrid

Dilluns, 4 maig, 2015

RENFE SUPRIMEIX EL TREN NOCTURN QUE UNIA CATALUNYA I MADRID.

EL PASSAT 7 D'ABRIL VA SER L'ÚLTIM DIA QUE VA CIRCULAR EL TREN ESTRELLA COSTA BRAVA QUE SUPOSAVA UNA ALTERNATIVA ECONÒMICA A L'AVE.

El Ministeri de Foment continua desenvolupant una política ferroviària basada en l'abandonament del ferrocarril convencional centrant-se únicament en la potenciació de l'alta velocitat, causant un perjudici important al conjunt de la societat i als / les usuaris / es, que veuen com s'eliminen serveis amb l'únic objectiu d'obligar a utilitzar l'AVE, encarint el transport i perjudicant la ciutadania de localitats de Catalunya com Figueres, Girona, el Vendrell (Sant Vicenç de Calders), Tarragona, Reus, Móra la Nova i Casp, que veuen com s’ els elimina un dels trens que per via convencional els connectaven amb Madrid.

Com a alternativa a l'AVE només queda un tren Regional Exprés entre Barcelona i Madrid, que efectua el trajecte en gairebé nou hores i que arriba a destinació a les 17:55 h., un horari gens atractiu encaminat a justificar posteriorment la supressió definitiva també d'aquest servei.

El PP, com abans va fer el PSOE, està destruint el ferrocarril públic aplicant la nefasta Llei del Sector Ferroviari, que entre tots dos van gestar i que està en vigor des de l'any 2005. Les dues formacions polítiques han utilitzat aquesta Llei per segregar i trossejar les empreses públiques, fer privatitzacions, destruir l'ocupació pública de qualitat, disminuir les inversions en manteniment comprometent amb això la seguretat, treure serveis i suprimir trens.

Els nostres polítics només afavoreixen el ferrocarril elitista (on viatgen ells) que s'està demostrant ruïnós per a les arques públiques, i que paguem i pagarem durant generacions. Durant l'any 2014, el Ministeri de Foment va suprimir en el conjunt de la xarxa ferroviària un total de 700 trens, deixant línies pràcticament mortes, en un clar atac a la vertebració territorial, incomunicant poblacions i perjudicant als/les usuaris / es. Sense oblidar que RENFE ha estat segregada en quatre societats anònimes. ADIF l'han trossejat en dues per intentar amagar a la Unió Europea unes vergonyoses i insostenibles comptes de resultats.

Ja l'any 2008, concretament el 14 de desembre, Renfe va suprimir els trens nocturns que connectaven amb les ciutats de Vigo, A Corunya, Gijón, Oviedo, Salamanca, León, Palència, Burgos, Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria, Pamplona i Logronyo.

CGT defensa des de fa molts anys que l'alternativa al caríssim AVE és modernitzar el ferrocarril convencional: els traçats i estacions, la qualitat de les vies i catenàries per així poder arribar a velocitats entre 160 km. I 200 km / h. Una alternativa infinitament més barata que l'AVE i que donaria servei a la totalitat de la ciutadania en lloc d'una elit, ja que així hi hauria diners per millorar les rodalies, la mitjana distància i el transport de mercaderies.

CGT continuarà defensant un ferrocarril públic i social: modern i per a tota la ciutadania.

Barcelona, 27 d’abril 2015


http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/renfe-suprimeix-el-tren-nocturn-que-unia-catalunya-i-madrid?refhttp://cgtcatalunya.cat/spip.php?article11152

Sector Federal Ferroviari de la CGT
Secció Sindical de Barcelona

Més informació:

- E-mail: sffcgtbcn@cgt.es

- TWITTER SFF CGT

Attached documents