CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

RENFE: Valoració reunió entre l’empresa i el Comitè General d’empresa el 9 d’agost

Divendres, 10 agost, 2012

REUNIÓ ENTRE LA DIRECCIÓ DE L'EMPRESA I EL COMITÈ GENERAL D'EMPRESA DE RENFE

Avui dia 9 d'agost de 2012, hem mantingut una reunió amb la Direcció de l'Empresa amb el següent ordre del dia:

1. Continuació del període de consultes establert en l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, amb motiu del desenvolupament organitzatiu corresponent a Gerents, Caps d'Àrea i Caps, així com als treballadors de les Empreses Participades majoritàriament de Renfe Operadora.

2. Anàlisi de les al·legacions presentades a les convocatòries de mobilitat geogràfica per al personal operatiu de conducció PO. 05/12 i de mobilitat geogràfica i funcional per al personal operatiu de comercial PO. 06/12.

3. Informació sobre l'aplicació del Reial decret - Llei 20/2012, Article 2, sobre la suspensió de l'abonament de la paga extraordinària de desembre de 2012 i Article 2.5 sobre la detracció d'una catorzena part de les retribucions totals anuals “exclosos incentius a rendiment”.

Sobre el primer punt, amb el qual s'inicia la reunió, hem lliurat les al·legacions oportunes com Comitè General d'Empresa, manifestant el nostre desacord referent a això, com ja vam fer en el seu moment pel mateix motiu per al personal d'Estructura de Direcció.

A continuació, s'inicia el tractament del tercer punt, després d'haver sol·licitat la Direcció de l'Empresa alterar l'ordre del dia i deixar per al final el segon punt, comunicant-nos l'Empresa l'afectació sobre el personal laboral que té l'aplicació del Reial decret - Llei 20/2012, confirmant-se la suspensió de l'abonament de la paga extraordinària de desembre de 2012 per al personal operatiu, així com la detracció d'una catorzena part de la retribucions totals anuals, exclosos incentius a rendiment, per al personal que no té paga extraordinària, que és d'afectació per als Comandaments Intermedis i Quadres i per a Estructura de Suport i Estructura de Direcció, la qual començarà a extreure's en la nòmina del mes d'agost.

Des del CGE hem manifestat el nostre desacord amb l'aplicació d'aquestes mesures, no obstant això hem sol·licitat la informació sobre les claus afectades per a realitzar el càlcul de la catorzena part, negant-se la Direcció de l'Empresa a facilitar-les, fins i tot després d'haver consultat al Director General de Seguretat, Organització i Recursos Humans, demostrant, amb això, una total manca de respecte cap a aquest Comitè General d'Empresa, cap a les Organitzacions Sindicals que ho componen i a tots els treballadors i treballadores a qui representa.

Davant el posicionament de l'Empresa, de manera unànime, tots els membres del CGE, ens hem aixecat de la reunió donant-la per conclosa, després de manifestar el nostre malestar a causa del tracte rebut per part de l'Empresa, ocultant la informació necessària i que, per dret, hem de conèixer.

Des d'aquest comunicat denunciem l'actitud que ve mantenint la Direcció de l'Empresa buscant, mitjançant l'ocultació i la falta de transparència, la confrontació amb els treballadors i treballadores, impossibilitant l'avanç en les relacions laborals i obviant a l'òrgan màxim de la seva representació i la bona fe negociadora demostrada durant molts anys per aquest Comitè General d'Empresa.

Comitè General d'Empresa de Renfe

Valoració de la reunió del 9 d'agost:

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció