CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Repartiment de «Beneficis» a Telefònica

Divendres, 19 novembre, 2010

Telefònica reparteix gairebé 3.000 milions d'euros entre els seus accionistes el mateix any que aplica retallades laborals i austeritat salarial a la seva plantilla.

El Grup Telefònica ha tornat a deixar en evidència la doble rasadora que utilitza quan es tracta de premiar als seus accionistes, els premia amb el repartiment de milionaris beneficis, o a les seves treballadores i treballadors a qui els imposa una política d'austeritat salarial i de retallades laborals i socials.

I és que Telefònica desemborsarà exactament 2.966,5 milions d'euros (1,4 euros per titol, dels quals el passat 11 de maig ja va realitzar un primer pagament de 0,65 euros), que es repartiran entre els 4.563.996.485 de títols que componen el seu capital social. Això suposa un increment del 30% respecte a l'abonat en l'exercici 2009.

No pot passar desapercebut que el repartiment de dividends, lluny de compartir els milionaris beneficis de la nostra companyia amb l'accionariat, el que persegueix és premiar a la seva cúpula directiva: tal com va informar el diari Público el 3 d'agost del present any, Alierta va rebre 116.239 accions de l'empresa per valor de 2,2 milions d'euros –ja va rebre accions per valor d'altres 2 milions en 2009–, i també va fer lliurament d'altres 362.322 títols de la companyia a altres 7 membres de la seva cúpula directiva, amb un valor de mercat de 6,3 milions d'euros.

Això contrasta amb el premi per a les 100.000 persones, aproximadament, que a Espanya treballem en el grup Telefònica, que ha estat d'austeritat salarial. En el cas concret de TESAU la pujada d'aquest any del 1% va ser renegociada a la baixa i està encara pendent d'una reunió, per al passat mes de Juny, de revisió per la desviació d'un IPC que actualment ja va pel 2,1.

També deixa en evidència la seva falta de Responsabilitat Social Corporativa, ja que durant aquests tres anys de vigència de conveni no ha estat capaç de crear ni cent llocs de treball –es va comprometre a contractar a 500 persones– a pesar de l'abaratament dels seus salaris, gràcies a l'aplicació d'una nova doble escala salarial conseqüència de l'anhelada classificació professional.

Hi haurà qui, per paral·lelisme, compari tal decisió a la dels directius de les empreses que cotitzen a Wall Street, qui, després de provocar la major crisi borsària de la història, han tingut el morro de seguir incrementant els seus salaris escandalosament. En una empresa d'origen públic que opera sobre un servei bàsic per a la ciutadania, com són les telecomunicacions, on els beneficis han crescut aquest any un 65,6% –l'operadora espanyola va guanyar 8.835 milions d'euros durant els nou primers mesos–, quan procedirà a repartir els seus beneficis amb tota la societat ?

Sindicat Federal de Telefònica de la CGT

www.cgt-sft.org/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció