CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Repartir el treball genera ocupació

Dimarts, 15 novembre, 2011

L'increment de la jornada de treball que ens ha suposat les modificacions del conveni col·lectiu, han suposat la justificació de reducció de la plantilla necessària per a realitzar les produccions adjudicades. Després d'aquestes modificacions cada treballador (en el cas que tinguessin opció de gaudir els dies de reducció per productivitat, que són l'àmplia majoria dels operaris) ha d'ampliar la seva jornada en:

· 8 dies com dissabtes productius sense opció a compensar-lo amb descans,

· + 4 dies de productivitat que no es pot gaudir,

· + 3 addicionals per la recollida de material cada jornada (218+8=226) = 678 minuts, de treball efectiu.

Cada treballador augmenta la seva jornada en gairebé 14 dies de treball. Amb aquest increment de jornada, es justifica una reducció brutal de la plantilla, que a més de solucionar els problemes amb els acomiadaments injustificats de 2.009, (1.680) garanteix novament l'acomiadament dels treballadors temporals que existeixen en l'actualitat.

D'altra banda, no és comprensible, el volum d'hores extres que s'està realitzant en la planta. Hores extres que serveixen per a tapar les mancances, tant organitzatives com en manteniment de les instal·lacions. Hores extres que serveixen per a completar les produccions necessàries i que no es poden fer entre els dos torns de treball que tenim. Són necessàries més hores productives, però no més hores extres.

Són necessàries més hores productives? Doncs que es realitzin amb més treballadors. Traslladar a la realitat el repartiment del treball per a poder treballar tots. Hores extres que a més serveixen per a tapar les deficiències quant a la inversió i manteniment de la fàbrica, que serveixen per a recuperar producció que es perd per avaries.

Tallant d'arrel la realització de les hores extraordinàries, la Direcció s'ha de replantejar la política de contractació, haurà de contractar més, i haurà d'invertir perquè les línies productives no sofreixin avaries amb la consegüent perduda de producció.

Des de la CGT volem demanar la no col·laboració, i això significa treballar segons l'obligació que representa la nostra jornada (8 hores, 12 dissabtes, etc.). La realització d'hores extres i l'increment de jornada, no fan més que destruir ocupació. Les hores extraordinàries són les “engrunes d'avui i la fam del demà”.

Secció Sindical CGT Nissan

http://cgtnissan.blogspot.com/