CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Representants sindicals del sector públic local de Reus inicien un procés de coordinació i mobilització

Dijous, 20 setembre, 2012

Aquest dijous 20 de setembre a les 12 h. del migdia ha tingut lloc a la plaça Mercadal de Reus, davant de l'Ajuntament, una roda de premsa a càrrec de representants dels comitès d'empresa de l'Ajuntament de Reus, dels instituts municipals i de les empreses que es troben sota l'àmbit del grup Innova.

Els representants sindicals d'aquestes empreses (comitès d'empresa i delegats), que apleguen més de 2000 treballadors i treballadores, han iniciat un procés de coordinació, intercanvi d'informació i preparació de mobilitzacions, per defensar uns serveis públics de qualitat i fer front a les retallades, privatitzacions, acomiadaments i reducció o eliminació d'organismes i serveis, que estant portant o volen portar a terme els gestors de l'Ajuntament de Reus i de les empreses que es troben sota el paraigües d'Innova.

Consideren que la gestió errònia i la malversació de recursos dels diferents consistoris, equips de govern i gestors anterior i actuals, per no parlar directament de corrupció, han conduit a una greu situació laboral i econòmica on perillen serveis i llocs de treball, provocant de retruc un empitjorament de l'atenció als ciutadans i ciutadanes.

En la roda de premsa s'ha donat a conèixer el manifest elaborat i el llistat de comitès d'empresa i sindicats que hi donen suport i s'han exposat els motius que han portat a aquest procés de treball conjunt, farts de que la crisi sempre la paguin els que no l'han generat, en aquest cas els treballadors públics de l'administració local de Reus.

MANIFEST dels comitès d'empresa i representants del sector públic de Reus

Els comitès d'empresa i altres representants dels treballadors públics de l'Ajuntament de Reus i dels diferents organismes, instituts i diverses empreses que depenen directament del grup INNOVA, hem decidit unir les nostres forces davant l'arbitrarietat de les "retallades i altres mecanismes de regularització" dels nostres drets com a treballadors i dels drets de la ciutadania a gaudir d'uns serveis públics suficients.

A causa d'una gestió errònia i d'una malversació de recursos públics dels diferents consistoris, governs i oposicions municipals que no admeten excuses ni desviacions de responsabilitats, ens trobem en una greu situació laboral i econòmica on es posa en perill els serveis, els llocs de treball i la subsistència de famílies senceres.

Si tenim en compte que els serveis públics els fem funcionar les persones, creiem que també perilla la seva qualitat, perquè la política actual comporta una precarització i reducció dràstica en els mitjans i recursos tant econòmics com humans, el que, sens dubte, reverteix en una pitjor prestació de serveis a la ciutadania.

Som conscients que la situació actual és molt greu, afectant-nos a tos per igual, com a treballadors i com a ciutadans, i que cal una acció unitària en defensa dels serveis públics de qualitat i dels drets dels treballadors i treballadores. Volem fer palesa aquesta reivindicació conjunta ja que els gestors dels diners públics no tenen en compte les necessitats de les persones i continuen estant d'esquena a la realitat de gran afectació que es viu al carrer.

Les representacions sindicals dels treballadors de les diferents empreses amb vinculació directa amb l'Ajuntament de Reus hem decidit treballar conjuntament a partir d'ara. Prepararem mobilitzacions diverses en el decurs de la lluita per garantir uns serveis públics de qualitat i defensar els diferents llocs de treball, que és també una manera de garantir aquesta qualitat.
Estem oberts a negociar amb l’Ajuntament i altres gestors per tal de pal·liar els efectes de la crisi; això sí, sense imposicions. I demanem la participació activa de la ciutadania en aquesta lluita per l’objectiu comú: uns serveis públics de qualitat, que és el que defineix a una societat moderna com a tal.

Comitès d'empresa i representants de treballadors de:
Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Reus Esport i Lleure, Institut Municipal de Museus, IMFE Mas Carandell, Fundació Mas Carandell, Institut de Puericultura D. Frias, Aigües de Reus, Reus Transport, GESFURSA, Amersam, Ajuntament de Reus

Amb el suport dels sindicats: CCOO, UGT, CGT, USAE, SATSE

>>> La notícia a diversos mitjans informatius:

Els treballadors de les diferents empreses municipals de Reus fan front comú
http://pobleviu.cat/2012/09/20/els-treballadors-de-les-diferents-empreses-municipals-de-reus-fan-front-comu/

Els Comitès d'Empresa de les SAM s'uneixen per fer front a les retallades salarials
Des de la CGT denuncien que l'Ajuntament té previst regularitzar el sou de diversos caps
http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=27872

Els comitès d'empresa de les empreses i organismes municipals s'uneixen per frenar noves retallades
Els representants dels treballadors diuen que cada cop és més difícil prestar un servei de qualitat
http://www.nwrevistadereus.cat/vida-municipal/Els-comit%C3%A8s-d%27empresa-de-les-empreses-i-organismes-municipals-s%27uneixen-per-frenar-noves-retallades/631/

Els treballadors del sector públic de Reus, 'en peu de guerra'
Els comitès d'empresa i els representants sindicals de totes les societats municipals s'uneixen per fer front a més polítiques de 'precarització laboral'
http://www.reusdirecte.cat/cat/notices/2012/09/els_treballadors_del_sector_public_de_reus_en_peu_de_guerra_21799.php

Ràdio Reus-SER
http://podcast.radioreus.com/audio/PodcastSER-2012-09-20-57495.mp3