CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Si ens toquen a una, responem totes. Repressió a la SEAT

Dijous, 26 maig, 2022

La nostra companya Montse Sánchez ha estat objecte de la repressió de l'empresa amb una sanció de 60 dies sou i feina. La CGT respondrà a aquest atac de manera contundent, ja que va dirigit a tota la classe treballadora.

Per què l'empresa reprimeix a Montse? Aquesta companya va ser la primera treballadora de ETT a passar a la plantilla de SEAT fa més de deu anys, en guanyar un judici en el qual es va declarar el seu acomiadament nul per discriminació de gènere i cessió il·legal de traballadores. Aquest acomiadament es va produir quan la companya va comunicar que estava embarassada.

Aquests anys ha estat delegada sindical i delegada del comitè d'empresa, lluitant per la conquesta de nous drets, participant activament en la Comissió d'igualtat i forçant la negociació d'un nou pla d'igualtat a SEAT.

Una vegada iniciat el procés de negociació d'aquest pla, l'empresa es va negar de manera rotunda al fet que la companya assistís com a assessora per part de CGT, malgrat la seva experiència acumulada i demostrada. Una maniobra més de l'empresa amb la finalitat d'aïllar-la de l'activitat sindical perquè, encara que en el moment de la negociació ja no era delegada de SEAT, sí que era i continua sent secretària de gènere de la CGT de Catalunya, participant com a assessora en altres empreses.

Fa pocs mesos, va guanyar a l'empresa als jutjats amb una demanda en matèria de conciliació de la vida laboral i familiar que ha marcat un precedent per a tota la plantilla, aconseguint un horari específic de treball comprès entre les 9:00h fins a les 17:00h a l'àrea de producció per a poder compaginar el seu treball amb la criança de les seves filles.

Des que va aconseguir l'adequació de la seva jornada, Montse ha vingut reclamant l'adaptació de les seves pauses al seu horari laboral i l'empresa s'ha negat sistemàticament. Montse és l'única persona de l'àrea de producció obligada a treballar gairebé 4 hores sense descans, des de la pausa de les 12:00h fins a la pausa de les 16:00h.

Després de les contínues actuacions, pressions i repressions exercides per l'empresa, la nostra companya va denunciar, pels canals establerts a l'empresa, que estava sent víctima d'assetjament i va sol·licitar l'activació del protocol contra l'assetjament. SEAT mai va voler posar-lo en marxa per a investigar els fets denunciats

El passat 27 d'abril, l'empresa va obrir un expedient disciplinari acusant la companya de ser l'autora d'unes pintades als lavabos sense cap prova. Durant les 2 últimes setmanes, l'empresa ha estat amenaçant-la amb l'acomiadament. Finalment, aquest expedient s'ha resolt imposant-li una sanció de 60 dies de suspensió de sou i feina. Volem remarcar que, durant tot aquest temps, l'empresa ha intentat traslladar a la companya a un altre centre de treball.

Una altra mostra més de la persecució de l'empresa contra ella amb l'objectiu d'anul·lar la seva activitat sindical. Des de la CGT volem enviar un missatge molt clar a l'empresa. No consentirem que es reprimeixi a cap persona treballadora per defensar els seus drets i els de la plantilla. Per tant, des d'aquest moment exercirem les mesures sindicals que estimem oportunes.

Secció Sindical de la CGT SEAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ESCRITO MONTSE

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció