CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Repressió a Remolcanosa (Palma de Mallorca): dos treballadors en vaga són acomiadats

Diumenge, 7 octubre, 2007

Els treballadors de REMOLCANOSA (empresa privada que explota en règim de monopoli la concessió dels remolcadors del Port de Palma) duen més de tres mesos en VAGA.

L'empresa, que ha comptat amb tots els suports de les administracions autonòmiques (Autoritat Portuària) i estatals (Capitania Marítima i, sobretot, Delegació del Govern) no ha pogut derrotar els treballadors en tot aquest temps. I bé que ho ha intentat, per tots els mitjans: dues sancions de tres mesos de feina i sou per a tots els qui s'han sumat a la Vaga, amenaces i extorsions, introducció il·legal d'un vaixell esquirol, etc.

I la darrera mesura repressiva, amb seguretat esperonada pel regal del Delegat del Govern senyor Socias, amb el segon decret de "serveis mínims" (on li donava tot el que l'empresa li demanava, faltaria més, i anul·lant "de facto" el dret de vaga), ha estat les cartes d'acomiadament a dos mecànics, per un supòsit d'incompliment dels serveis mínims a un buc que (ho tenim documentat) no duia la càrrega "protegida" pel decret de Socias. Cosa sorprenent, perquè qui ha de vigilar el compliment d'aquests serveis "mínims" és, precisament, Delegació del Govern, que fins ara no s'ha pronunciat al respecte. Tot fa pensar que REMOLCANOSA, que sembla és qui comanda a l'edifici del carrer Constitució, es veu tan en el seu paper, que passa dels intermediaris.

Aquests acomiadaments són manifestament il·legals, segons la jurisprudència del mateix Tribunal Suprem, i així ho demostrarem amb les mesures legals que hem posat en marxa. Pretenen, d'una manera clara i llampant, substituir treballadors en vaga, per carregar-se aquest dret fonamental. Aquesta és la intenció, beneïda en aquest cas per Capitania Marítima de Palma, que ha autoritzat l'enrolament de dos esquirols, per substituir els acomiadats. Presumptament, estam davant d'una actuació delictiva per part de REMOLCANOSA, de la qual podrien ser còmplices les administracions que li donen suport.

Però les qüestions jurídiques no haurien de tapar les greus responsabilitats per aquest gravíssim atac a les llibertats i als drets dels treballadors. Perquè qui ha disparat ha estat REMOLCANOSA, però que li ha subministrat la munició ha estat SOCIAS. És el govern espanyol, a través del Delegat-governador, corresponsable d'aquests acomiadaments. És també una burla a la democràcia, que un govern que es diu progressista, en lloc de vigilar les condicions en que es dóna un servei públic (amb vaixells que són ferralla flotant), en lloc de vigilar les condicions de feina dels treballadors d'aquests serveis públics privatitzats (fa més de tres mesos de les denúncies a la Inspecció de Treball, cap actuació fins ara), es dedica a posar tota la seva capacitat coercitiva al servei d'un empresari com JOSÉ SILVEIRA, cacic de tot aquest muntatge, de la manera més descarada.

[|

2VERGONYA, SENYOR SOCIAS !!

SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS DE REMOLCANOSA!!

READMISSIÓ ACOMIADATS!!2

|]

CGT Balears
http://www.cgtbalears.org/