CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Repressió policial salvatge a València contra estudiants i ciutadans solidaris: els nous aires del govern del PP…

Dimarts, 21 febrer, 2012

Vint-i-sis detencions i dures càrregues contra els opositors a les retallades a l'ensenyament al País Valencià

REDACCIÓ DIRECTA | 20/02/2012

Des de les 15h. del dilluns 20 de febrer es viu una situació d'extrema tensió i confusió al centre de València. L'ús de les bales de goma és sistemàtic des de passades les vuit del vespre, i cada cop són més els testimonis que parlen de la utilització de gasos lacrimògens. Sens dubte són les càrregues més dures fins a dia d'avui des de l'inici de les protestes a l'institut de secundària Lluis Vives. Van denunciar la precarietat de les condicions que es vivien a les aules, algunes d'elles sense calefacció. Com a represàlia, un dels joves fou expedientat. Tot seguit van iniciar-se les mobilitzacions, amb talls de trànsit just davant del centre escolar.

El passat dijous i divendres ja es van viure nombroses càrregues amb el resultat de vuit persones detingudes i nombroses contusionades. La Delegada del Govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, aquest migdia, abans de les noves càrregues manifestava en declaracions a la premsa que la policia en cap cas s'havia extralimitat, i el portaveu del Sindicat Unificat de Policia assegurava que els antiavalots el passat divendres no havien efectuat cap càrrega davant de l'IES Lluis Vives.

Nombroses persones ferides

Tot això, ha quedat sobrepassat pel que està passant avui. Fonts oficials ja parlen d'una xifra de 26 persones detingudes, tres d'elles menors d'edat. Cops de porra indiscriminats, ambulàncies atenent les persones ferides i, segons nombrosos testimonis, l'ús de gas lacrimògen, que segons tots els indicis podria provenir dels sprais individuals que duen al damunt els agents antiavalots.

L'acarnissament i la brutalitat de l'actuació està indignant cada cop més ciutadans, que a aquesta hora de la nit s'apleguen en centenars a la facultat de geografia i història de la Universitat de València, i prop de l'Estació del Nord. Han fet una assemblea que ha estat retransmesa en directe al món a través d'internet, amb més de 12.000 espectadors conectats a l'hora. En aquest encontre han decidit que no s'aturaran les mobilitzacions al carrer fins que dimiteixi la Delegada del Govern espanyol, Paula Sánchez de León. A la Gran Via, la plaça de l'Ajuntament, l'estació del Nord i el carrer Xàtiva són els indrets on s'han viscut les escenes de major violència.

Moltes mares i pares han acudit al centre de la ciutat a recollir els seus fills i filles, mentre increpen als agents de la policia. Els antiavalots també desallotgen a cops la gent que circula per alguns carrers del centre de la ciutat, i fins i tot, han entrat fortament armats amb material antiavalot a l'interior del recinte del centre d'ensenyança. Es succeixen múltiples testimonis d'extrema violència policial contra persones d'avançada edat i vianants que circulen pel carrers de la ciutat. Els antiavalots han arribat a donar cops de porra i insultar alguns diputats del parlament valencià, i la síndica ja ha anunciat l'obertura d'ofici d'una investigació. PSPV, EUPV i Compromís han exigit una compareixença immediata del ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i del Director General de la Policia, Ignacio Cosidó.

www.directa.cat/noticia/carregues-mes-dures-una-desena-detencions-lenessima-concentracio-lies-lluis-vives


De manars i garrotades, a València

Si hi penso políticament no entenc d'on surten les ordres per enviar 23 furgonetes de la Policia Nacional i desenes de cotxes plens d'orcos amb porres a rebentar el cap a tothom que se'ls posés per davant a València. No entenc què busca qui des de la política ordena aquesta acció. Vol deixar lliure el carrer per fer-hi l'únic que hi deixen fer, és a dir comprar? O aturar una protesta que nois i noies de quinze anys de l'Institut Lluís Vives han portat a terme amb una dignitat que és l'enveja de tothom arreu dels Països Catalans?

Si hi penso amb tota la fredor del món, em sona a advertiment. És a dir: “mireu de què som capaços”. “No se us acudeixi protestar o rebreu perquè si som capaços de pegar menors, àvies i gent que surt al carrer a fumar, a vosaltres que us queixeu de la nostra reforma laboral i de al misèria a on viureu tingueu clar que us esclafarem...”

Si hi penso amb una mica de perspectiva, tenim davant la vaga dels treballadors i treballadors de TMB a Barcelona i una llei de vaga que la patronal ha demanat als que segur que els l'aproven. O sigui que necessiten violència al carrer (després ja veureu que els culpables són els xavals, quan ho expliqui “La Vanguardia” o Canal 9) i que es vegi sang, primer per deixar clar que no permetran que a Barcelona aturem els seus negocis i després perquè la llei de vaga que faran serà dura, tan dura com la reforma laboral.

I davant d'això què podem fer? Doncs lluitar, sortir al carrer i deixar-los clar que la reforma laboral no la volem perquè som persones, i que, sobretot, no tenim por. No tenim por i no ens en fan. Perquè allò que defensem és just i no ens doblegarem davant l'únic argument que ells tenen: les porres. Que ho tinguin clar, davant la dictadura, cal estendre la rebel·lió. I jo la trio pacífica i a partir de la desobediència civil, pacífica que no inactiva.

Avui a València, demà a Barcelona, al carrer fins que s'afoni la dictadura del capital en forma de falsa democràcia que ens han imposat amb aquest invent dels rics que es diu Unió Europea. I davant les porres, salut i petons, companys i companyes de València, estem amb vosaltres!!! Perquè vosaltres som nosaltres i cap porra ens farà callar!

* Jordi Martí i Font, periodista, treballador de l'ensenyament i afiliat a CGT Tarragona.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/215763


Antonio Moreno Piquer: l'home que considera "enemic" l'estudiantat de l'IES Lluis Vives

JESÚS RODRÍGUEZ | 20/02/2012 - Setmanari Directa

Antonio Moreno Piquer, Cap Superior de la Policia espanyola al País Valencià, ha declarat avui a la tarda que no podia donar detalls del dispositiu policial d'antiavalots desplegat al centre de la ciutat de València, ja que no volia donar informació “als seus enemics”, referint-se així als i les estudiants de l'institut de secundària Lluis Vives, que han estat apallissats, insultats i detinguts per agents de la Unitat d'Intervenció Policial (grup 3) durant tota la vesprada i entrada la nit. Aquestes paraules han generat sorpresa entre alguns dels periodistes presents a la compareixença que Moreno ha fet colze a colze amb la Delegada del Govern espanyol, Paula Sánchez de León.

Però, qui és Antonio Moreno Piquer? Va ser nomenat per a l'actual càrrec el 30 de juliol de l'any 2008, té 59 anys, està casat i té dos fills. La seva carrera professional es va iniciar a la Brigada Provincial d'Informació de València, però l'any 1997 fou destinat a Galícia, com a responsable de la Brigada de Seguretat Ciutadana d'A Coruña. Sempre ha estat un home de confiança del seu superior jeràrquic, Carlos Rubio, qui el va reclamar de nou a València com a número dos quan va ser nomenat Cap Superior de Policia l'any 2007. Rubio, en ser traslladat a la Jefatura Superior de Madrid va deixar lliure la plaça a València, que va ser ocupada per Antonio Moreno.

Des de la seva posició de màxim responsable policial valencià mai ha amagat la seva sintonia i afinitat amb José Luis Roberto, líder ultradretà del grupúscle España 2000 i president de l'empresa La Levantina de Seguridad. Moreno Piquer ha signat cartes d'agraïment a La Levantina per algunes suposades accions meritòries d'agents de seguretat privada. També va presidir, el 5 de maig de 2009, l'entrega d'onze diplomes a guardes de seguretat que treballen a les ordres de Roberto en agraïment a la seva tasca professional. És un debot catòlic que acostuma a barrejar els afers religiosos i policials. Ell i els seus homes de la prefectura custodien personalment un cop l'any el Santísimo Cristo de los Afligidos, Patrono del Cañamelar, durant la Setmana Santa Marinera de València.

www.directa.cat/noticia/antonio-moreno-piquer-lhome-que-considera-enemics-els-estudiants-lies-lluis-vives