CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Repressió sindical a CGT per l’empresa TEPSA al Port de Barcelona

Dijous, 29 octubre, 2015

La secció sindical de Tepsa Barcelona està patint assetjament i persecució sindical.
Després d'haver suportat un ERO no acceptat per aquesta secció, el qual pretenia acomiadar treballadors amb 22 dies per any, després d'haver convocat una vaga de 40 dies l'any passat defensant els drets dels seus representats, després d'haver guanyat per tres vegades per majoria les passades eleccions al febrer sent aquestes impugnades una i altra vegada per la secció sindical presentada per la part empresarial, composta per caps i pertanyents al sindicat CCP.

En aquest any se li va imputar una falta greu amb sanció de 60 dies a un candidat de la llista de CGT, per un fet que no va ser ni error ni responsabilitat d'aquest sindicat.
Després incidir la secció sindical de CGT a aquest cas se li va retirar la sanció al candidat abans nomenat.

Però l'empresa, no contenta amb això, en una discussió esdevinguda entre el representant legal de CGT i el candidat (cap) de CCP, en ple període electoral, va prohibir l'entrada al seu lloc de treball i el va sancionar amb dues faltes molt greus i una greu que li ha costat 50 dies d'ocupació i sou que a dia d'avui està complint.

Després de diversos escrits de la secció sindical i les/els companys/es a l'empresa, aquesta va mantenir la seva intenció de sancionar i actualment el representant legal de CGT Tepsa ha complit ja 29 dies d'aquesta sanció.

Entenem que tot això són represàlies per l'activitat sindical que aquesta secció està fent i coarta la llibertat sindical en aquesta empresa.

En el dia d'ahir la secció sindical es va reunir amb la direcció per instar que reconsideri la seva actitud, reincorpori al company de secció sindical i retiri les faltes i la sanció.

L'empresa s'ha compromès a donar resposta el proper dilluns 2 de novembre.

Passat aquest termini els el col·lectiu de treballadors de Tepsa Barcelona celebraran una assemblea informant del comunicat i es decidiran mesures a prendre.

SI ENS TOQUEN A UN/A ENS TOQUEN A TOTS I TOTES!

Salut i llibertat.

Secció sindical de CGT Tepsa Barcelona

Més informació:

- TWITTER CGT TEPSA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció