CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Repressió sindical: acomiadaments i sancions a Telefónica

Dilluns, 25 agost, 2008

cartell campanya

El passat dia 26 de juny, i coincidint amb diverses convocatòries de vaga, es va realitzar una concentració convocada pel comitè d'Empresa de Madrid que finalitza davant la seu de Telefónica i els sindicats UGT-CCOO. De resultes de la mateixa, l'empresa dedueïx una sèrie d'accions que qualifica d'infraccions molt greus i sancionables amb l'acomiadament.


Durant aquesta concentració (d'unes 1.500 persones) es profereixen consignes, crits, es llencen petards, es mostren pancartes, existeix megafonía, etc. Vaja, el normal en qualsevol acte reivindicatiu organitzat pels treballadors, i amb alta participació d'aquests.

En un moment donat, els membres del Comitè de Vaga intenten accedir a l'edifici per a realitzar les funcions que per llei se li encomanen a aquest Òrgan, sent negat l'accés als mateixos per part de l'empresa. En aquest moment es produeïx una situació durant la qual l'empresa indica que es produïxen una sèrie de fets sancionables i decideix acomiadar a cinc persones, totes elles representants dels treballadors en el Comitè d'Empresa de Madrid, entre ells al nostre company Antonio Gómez Martín (You), destacat militant d'aquesta casa, a més de sancionar a altres quatre treballadors amb 45 dies d'ocupació i sou.

El pretext utilitzat per l'empresa és absolutament fals i les conseqüències totalment desproporcionades, tal com ja ve sent habitual en aquests casos. L'acusen d'usar “la violència, atropellament als vigilants, saltar per sobre dels torniquets, pressions i coaccions, intentar obrir les portes dels locals sindicals i protagonisme i participació en els fets”, quan és el propi Antonio davant l'empresa i vigilants, i veient el caire que estaven prenent els esdeveniments, qui intenta tranquil·litzar en un moment donat als treballadors i delegats presents per a evitar que els successos vagin a més.

El que hi ha darrere realment és la intenció de Telefònica d'intentar que el Comitè d'Empresa de Madrid torni a les mans dels seus sindicats amics i eliminar a la CGT d'aquest Òrgan, aplicant el terror laboral com fórmula dissuasòria. Per a això conten amb la inestimable col·laboració d'UGT-CCOO a través del Comitè Intercentres.

Des del seu Sindicat (TTyCC Madrid), al costat del Sindicat Federal de Telefònica, la Federació Estatal de Transports, la Confederació de M-CLM i la col·laboració del SP del Comitè Confederal hem iniciat una campanya de pressió sindical per a defensar al company d'aquesta actuació tan miserable.

De moment, a més de la campanya d'enviaments de faxos i correus als responsables de recursos humans de Telefónica, des de CGT s'ha convocat una concentració a Madrid el 10 de setembre davant la seu de l'empresa al Districte C (el mateix lloc on es va fer la concentració del 26 de juny) i el 18 de setembre concentracions en les diferents ciutats on sigui possible en els llocs que decideixi cada federació local. Cartells, adhesius, samarretes i octavetes de la campanya aniran arribant als locals de CGT.

No oblidem que Telefònica és l'empresa més important de l'estat espanyol, amb uns beneficis i 2007 de 8.906 milions d'euros, que han estat generats a través de l'externalització, la divisió en innombrables filials i retallant la plantilla directa fins a limitis mai imaginats.

I és precisament contra aquest model i contra la signatura d'un conveni frustrant i regressiu contra el que protestaven els treballadors i el nostre delegat Antonio durant aquesta concentració que, a les portes de la seu de l'empresa i per l'alta participació de la plantilla en la mateixa, sembla no voler perdonar Telefónica.

Aquest cas ens evoca moments de passats conflictes mantinguts amb la Confederació. Sembla que Telefónica torna a la càrrega contra la CGT.

Prou de repressió a Telefònica - Per la dignitat de les Telecomunicacions!

Cap agressió quedarà sense resposta !

PER LA READMISSIÓ IMMEDIATA DE “YOU”

Compte corrent de solidaritat amb el company de CGT acomiadat on es poden realitzar aportacions econòmiques:

2038-1829-36-6000272944 (Caja Madrid)

Per més informació i per mostrar la vostra solidaritat participant en la campanya de signatures de suport:


www.cgt.es/telecomunicaciones/

Sindicat Federal de Telefónica de la CGT