CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Repressió sindical contra la CGT a Cecrops SA

Dimarts, 21 octubre, 2008

Dijous passat 16 d'octubre l'empresa lliurava una carta d'acomiadament al representant de la Secció Sindical de CGT a Cecrops SA, empresa situada a Santa Perpètua de Mogoda, comunicant-li el cessament immediat de la seva activitat laboral. L'excusa de l'acomiadament disciplinari és per "desobediència continuada, persistent i pública a les ordres concretes de l'empresa a més d'un abandó de lloc injustificat".


El fet es concreta al sol·licitar el treballador (per escrit) llicència formativa, fent-ne ús dos dies i sortint de l'empresa 1h 20' abans de finalitzar la jornada, prèvia comunicació verbal a l'encarregat.

La improcedència de l'acomiadament és inqüestionable, però des de CGT valorem que ens trobem davant un cas de repressió sindical, acomiadament que amaga la clara intenció de l'empresa d'acabar amb l'activitat reivindicativa d'aquesta Secció Sindical. Aquestes situacions formen part de l'abús de poder empresarial.

És sorprenent trobar com còmplices a dos delegats de personal de CCOO que hi ha en l'empresa, usant un silenci encobridor en el moment del lliurament de la carta d'acomiadament; oferint-se com testimonis al negar-se el company a signar la carta d'acomiadat; no convocant l'assemblea que reclamen diversos treballadors; culpabilitzant al treballador acomiadat per la seva actitud "radical"; utilitzant la por de que sobren 4 o 5 treballadors més (tancament secció LM).

I és que per a aquests senyors de CCOO-Cecrops radicalisme és demanar l'assemblea com lloc de decisió i informació, radicalisme és demanar els salaris deguts i mal calculats, radicalisme és queixar-se del mal funcionament actual de la prevenció de riscos, radicalisme és denunciar l'aïllament que sofreix l'altre delegat (també de CCOO), radicalisme és tenir la "gosadia" d'organitzar-se al marge del seu autoritarisme.

Des que al gener del 2008 es revoca al company Jordi com delegat de prevenció, mitjançant l'ús de mentides i pressions per part d'alguns membres de CCOO, es deixa la porta oberta a l'acomiadament d'una persona compromesa obertament amb la lluita en l'empresa i en el sector. Camí que s'abona a l'entendre aquests dos individus el sindicalisme com una lluita excloent de la diversitat sindical, posant l'hegemonia de les sigles per sobre de la llibertat sindical, fins i tot sobre el dret al treball.

No al col·laboracionisme dels dos delegats de CCOO-Cecrops

Prou de repressió sindical.

Readmissió del company acomiadat.

Ni un acomiadament més.

Secció Sindical CGT Cecrops SA

cgtcecrops.blogspot.com/