CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Resolució de la Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara

Dimarts, 11 maig, 2010

Els delegats i delegades assistents a la IV Assemblea General de la Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sahara (CEAS-Sahara) realitzada a Saragossa acordem:

1. Denunciar la greu vulneració dels drets humans que el Govern del Marroc, a través de la seva policia i exèrcit d'ocupació, està cometent en els territoris ocupats del Sahara Occidental, en una estratègia de terror constant i sistemàtic, on prohibeix els drets d'expressió, reunió, circulació i manifestació pacífica de la població saharaui.

2. Exigir del Govern d'ocupació del Marroc que posi fi a aquesta política d'assetjament, intimidació, violència, detencions, tortures i empresonaments en els territoris Ocupats del Sahara Occidental contra la població saharaui i els activistes de drets humans.

3. Exigir al Govern del Marroc declari l'alliberament immediat de tots els presos polítics saharauis, que actualment estan en les presons marroquines i en la del Aaiún ocupat.

4. Constatar que els governs de la Unió Europea d'una manera vergonyosa, amb indiferència, miren per a un altre costat quan la policia i l'exèrcit del Marroc violen els drets humans de la població saharaui. Estan permetent en la pràctica al règim autoritari de Mohamed VI poder actuar sense limitacions en la seva política de repressió en els territoris ocupats del Sàhara Occidental, i per això els governs europeus es converteixen en "col·laboradors necessaris" perquè el règim marroquí continuï amb l'ocupació il·legal, l'expoli dels recursos naturals i la repressió contra el poble saharaui.

5. Demanar al President espanyol Rodríguez Zapatero, que també ho és de la Unió Europea, que exigeixi, amb la màxima prioritat, al Govern del Marroc, soci privilegiat d'Europa, l'alliberament immediat de tots les preses i presos polítics saharauis. Condemni la política repressiva contra els activistes saharauis de drets humans i pressioni perquè posi fi a la seva permanent violació dels Drets Humans en el Sàhara Occidental, i sobretot el del Dret a la Lliure Determinació del poble saharaui, mitjançant un Referèndum lliure, transparent i just.

6. Que la greu i flagrant violació dels drets humans de la població saharaui dels territoris ocupats del Sàhara Occidental és coneguda directament per la MINURSO (Missió de les Nacions Unides per al Referèndum en el Sahara Occidental), sense que fins al moment hagi imposat mesures eficaces per a acabar amb aquesta situació, pel que demanem al Consell de Seguretat de Nacions Unides, ampliï les competències de la MINURSO (Missió de les Nacions Unides per al Referèndum en el Sahara Occidental) contemplant la protecció dels Drets Humans de la Població Saharaui sota l'ocupació del regne del Marroc.

7. Acordem també impulsar accions contínues i generalitzades per a exigir l'alliberament immediat de tots els presos polítics saharauis en presons marroquines i en la del Aaiún ocupat; així com el redoblar els nostres esforços per a l'enviament d'observadors als territoris ocupats del Sàhara Occidental.

8. Finalment, aquesta IV Assemblea de CEAS-Sahara manifesta la seva voluntat decidida a continuar amb la seva trajectòria de moviment independent solidari, no vinculat a cap institució, govern o partit polític, ja que és aquesta premissa la qual ens permet impulsar amb força la nostra acció solidària i d'acompanyament al poble saharaui en el seu camí cap a la llibertat i la independència.

COORDINADORA ESTATAL DE ASOCIACIONES SOLIDARIAS CON EL SÁHARA

C/ Del Pez, 27 – 1º Derecha 28004 MADRID – Tel. / Fax: 91 531 76 04

www.saharaindependiente.org / ceas-sahara@ceas-sahara.es

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció