CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Resolució de la FESIM-CGT davant la crisi i com afecta al sector del metall

Dimarts, 19 juny, 2012

RESOLUCIÓ DEL PLE DE SINDICATS DE LA FESIM-CGT

Reunits el Ple de sindicats de la FESIM, per a la presa d'acords en l'acció sindical i organitzativa, així com per a l'elecció d'un nou Secretariat Permanent, hem valorat l'actual situació que viu la societat de l'àmbit estatal davant l'agressió que el capitalisme està realitzant a les classes populars mitjançant la crisi financera.

Una crisi creada, manipulada i usada per a retallar els drets i les conquestes de desenes d'anys de lluites socials que havien configurat una sèrie de drets universals que estan sent destruïts alhora que es genera un empobriment de la població i un cada vegada major enriquiment d'una casta d'especuladors i lladres que juguen amb la vida de milions de persones amb una impunitat que ha d'acabar com més aviat millor. Per a mantenir aquesta agressió, a favor dels rics, l'estat està actuant de manera repressiva contra les organitzacions i moviments socials.

Aquesta agressió, afecta al sector metal·lúrgic d'una manera clara. Ja hem viscut una reestructuració salvatge, amb més de 1,7 milions de llocs de treball destruïts en els últims set anys, però l'espiral de destrucció econòmica i el robatori generalitzat de les entitats financeres al conjunt de la població mitjançant decisions com el canvi constitucional o el pretès rescat des d'Europa, no fan més que rebaixar les capacitats de compra de la població, creant una reducció de l'economia que augmenta aquesta espiral.

Les notícies i previsions en el metall, parlen d'una nova agressió de les empreses amb altra reestructuració amb pèrdua d'ocupació i rebaixa de condicions i salaris.

La CGT del metall plantegem, contra tota aquesta situació, el següent:

• La FESIM rebutja la possibilitat de nous acomiadaments en el metall. Exigim una solució a l'actual economia que passi per la reducció de les hores de treball amb 32 hores setmanals, amb el manteniment dels salaris, l'eliminació de les hores extres encobertes que signifiquen les mesures de flexibilitat i la reducció dràstica dels ritmes de treball que atempten greument a la salut de tots/as.

• La FESIM ens comprometem a defensar aquestes reivindicacions i a ser coherents amb la convocatòria de Vaga General del passat 29 de març, rebutjant les pretensions de les empreses del metall, d'empitjorar les condicions salarials, augmentar la flexibilitat i ritmes de treball i per tant seguir carregant sobre els treballadors les conseqüències del frau que significa l'anomenada crisi capitalista.

• La FESIM crida a tots els treballadors i treballadores del metall, en les empreses i en totes les estructures sindicals, a treballar perquè es facin les convocatòries de Vaga General necessàries perquè canviï la realitat social i els rics, empresaris i banquers siguin qui paguin amb els seus capitals, les conseqüències del fracàs que significa la seva crisi per a la majoria de la població.

• La FESIM denúncia i condemna l'actuació dels governs central i autonòmics, així com les diferents policies, reprimint de manera antidemocràtica la reacció contra el gran frau dels poderosos amb aquesta crisi. En concret, mostrem la nostra solidaritat amb tots/es aquells/es que han sofert presó, detencions irracionals, persecució o assetjament, de les forces policials o judicials.

Ruesta, 16 de juny de 2012

Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica de la CGT

Attached documents