CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Resposta de CGT a les declaracions de la Sra. Irene Rigau

Dimarts, 4 setembre, 2012

Les dades de la Consellera reforcen els arguments de la vaga convocada per la Coordinadora Interzones i CGT Ensenyament per al primer dia de classe.

Avui en roda de premsa, la Sra. Irene Rigau ha afirmat el curs 2012-13 s’iniciarà amb 30.000 alumnes més i 3.000 docents menys que el curs anterior i que un percentatge important de les aules públiques tindran més de 25 o 30 alumnes, segons els nivells educatius.

Li ha faltat esmentar que milers d’interins i substituts, que havien treballat el curs passat, no tindran feina o la tindran per períodes molt més curts i amb unes condicions salarials inferiors (entre un 15 i un 50% menys).

La summa de la retallada de plantilles orgàniques dels centres, de l’augment del nombre d’alumnes per classe i la cobertura únicament de les substitucions de més de 10 dies laborables (15 efectius) suposa un còctel explosiu que situa fora del sistema educatiu a 3.000 docents (en un expedient de regulació encobert) i impedeix l’atenció a la diversitat de l’alumnat en les condicions de qualitat exigibles en un país avançat i preocupat per la cohesió social.

CGT Ensenyament considera que les declaracions i les dades de la Consellera refermem encara més els arguments de la vaga convocada per al primer dia de classe (12, 13 o 19 de setembre en funció dels centres i nivells educatius) i 26 i 27 de setembre. Un calendari de mobilitzacions sorgit des de la voluntat i la decisió del professorat i des de la seva autoorganització a la Coordinadora Interzones.

La Coordinadora Interzones i la CGT reclamem:

1. Aturar l’acomiadament del professorat interí acomiadat (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...)

2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou, en comptes de la cobertura parcial de les mateixes a partir del desè dia, tal i com ha establert el Departament d’Ensenyament.

3. Un calendari de negociacions per les retallades, tant a nivell de personal com de recursos, sofertes a l’ensenyament públic, i un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

http://cgtense.pangea.org/

https://www.facebook.com/CGTENSE

Twitter: @cgtensenyament

>>> Sobre les declaracions de la Consellera d'Ensenyament Irene Rigau, veure nota d'Europa Press:

El curs escolar començarà amb gairebé 30.000 alumnes més i 3.000 professors menys

http://www.europapress.cat/societat/noticia-amp-curs-escolar-comencara-amb-gairebe-30000-alumnes-mes-3000-professors-menys-20120904172150.html

PDF Comunicat CGT Ensenyament: