CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Resposta de CGT a les declaracions de la Sra. Irene Rigau

Dimarts, 4 setembre, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Les dades de la Consellera reforcen els arguments de la vaga convocada per la Coordinadora Interzones i CGT Ensenyament per al primer dia de classe.

Avui en roda de premsa, la Sra. Irene Rigau ha afirmat el curs 2012-13 s’iniciarà amb 30.000 alumnes més i 3.000 docents menys que el curs anterior i que un percentatge important de les aules públiques tindran més de 25 o 30 alumnes, segons els nivells educatius.

Li ha faltat esmentar que milers d’interins i substituts, que havien treballat el curs passat, no tindran feina o la tindran per períodes molt més curts i amb unes condicions salarials inferiors (entre un 15 i un 50% menys).

La summa de la retallada de plantilles orgàniques dels centres, de l’augment del nombre d’alumnes per classe i la cobertura únicament de les substitucions de més de 10 dies laborables (15 efectius) suposa un còctel explosiu que situa fora del sistema educatiu a 3.000 docents (en un expedient de regulació encobert) i impedeix l’atenció a la diversitat de l’alumnat en les condicions de qualitat exigibles en un país avançat i preocupat per la cohesió social.

CGT Ensenyament considera que les declaracions i les dades de la Consellera refermem encara més els arguments de la vaga convocada per al primer dia de classe (12, 13 o 19 de setembre en funció dels centres i nivells educatius) i 26 i 27 de setembre. Un calendari de mobilitzacions sorgit des de la voluntat i la decisió del professorat i des de la seva autoorganització a la Coordinadora Interzones.

La Coordinadora Interzones i la CGT reclamem:

1. Aturar l’acomiadament del professorat interí acomiadat (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...)

2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou, en comptes de la cobertura parcial de les mateixes a partir del desè dia, tal i com ha establert el Departament d’Ensenyament.

3. Un calendari de negociacions per les retallades, tant a nivell de personal com de recursos, sofertes a l’ensenyament públic, i un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

http://cgtense.pangea.org/

https://www.facebook.com/CGTENSE

Twitter: @cgtensenyament

>>> Sobre les declaracions de la Consellera d'Ensenyament Irene Rigau, veure nota d'Europa Press:

El curs escolar començarà amb gairebé 30.000 alumnes més i 3.000 professors menys

http://www.europapress.cat/societat/noticia-amp-curs-escolar-comencara-amb-gairebe-30000-alumnes-mes-3000-professors-menys-20120904172150.html

PDF Comunicat CGT Ensenyament:

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció